• Εμπαιγμό χαρακτήρισαν το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ιωαννιτών – αφού «δεν είναι τίποτε άλλο από μια απλή φωτοτυπία των προηγούμενων ετών, από το 2011 μέχρι σήμερα» – οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» του πρ. δημάρχου Νίκου Γκόντα.
Εκφράζοντας την απογοήτευσή τους για την έως τώρα απραξία της Δημοτικής Αρχής, οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση – που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στα γραφεία της ΠΕΔ – κατέγραψαν τα προβλήματα που υπάρχουν σ’ όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και στις τοπικές κοινότητες και αντάλλαξαν απόψεις γύρω από ζητήματα οργάνωσης για την καλύτερη αντιμετώπισή τους.
Σοβαρές καταγγελίες...
«Ούτε μια παρέμβαση, ούτε ένα έργο, δεν έχει γίνει τα τελευταία πέντε χρόνια στις περιοχές τους», κατήγγειλαν με ένα στόμα όλοι οι παρευρισκόμενοι. Τα προβλήματα σε ύδρευση, φωτισμό, δρόμους, πλημύρες, καθαριότητα, σχέδιο πόλης, ρυθμιστικό και γενικά σε έργα υποδομής, είναι ειδικότερα όσα καταγγέλθηκαν από τους συμβούλους τον τοπικών συμβουλίων, που ενώ πολλές φορές έχουν ενοχλήσει την Δημοτική Αρχή για λύσεις, εν τούτοις η αδιαφορία και η αδυναμία αντιμετώπισής τους είναι το αποτέλεσμα.
Έλλειψη σχεδιασμού
«Υπάρχει έλλειψη κάθε σχεδιασμού από τον Δήμο και σήμερα όλα τα διαμερίσματα βιώνουν την πλήρη εγκατάλειψη χωρίς να υπάρχει η ελάχιστη ικανοποίηση έστω και ενός αιτήματος», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης Γκόντα.
«Είμαστε παιδία ενός κατώτερου Θεού», είπε χαρακτηριστικά σύμβουλος τοπικού συμβουλίου του Λεκανοπεδίου, ενώ τονίστηκε η έλλειψη κάθε επικοινωνίας της Δημοτικής Αρχής με τους δημότες.
«Δυστυχώς ο Δήμος μας έχει αφεθεί στον αυτόματο πιλότο τα τελευταία πέντε χρόνια κι αυτό είναι ανεπίτρεπτο για ένα Δήμο σαν τον δικό μας. Ούτε τα έργα που είχε προετοιμάσει η δική μας Δημοτική Αρχή κατάφεραν να ολοκληρώσουν η σημερινή και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, που ήταν πλούσιες σε υποσχέσεις και μεγάλα λόγια αλλά πολύ φτωχές σε υλοποίηση έργων. Είναι υποχρέωση της παράταξής μας να βάλει ένα φραγμό στην ακατάσχετη υποσχεσιολογία και να οδηγήσει τον Δήμο στην αναδημιουργία του και να τον βγάλει από το τέλμα που έχει καθηλωθεί τα τελευταία χρόνια», τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Γκόντας.
Στην ίδια συγκέντρωση αποφασίστηκε η επίσκεψη των δημοτικών συμβούλων σε όλα τα δημοτικά και τοπικά διαμερίσματα του Δήμου στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.