• Την ανάγκη να υπάρξουν ολοκληρωμένες πολιτικές για τη μετανάστευση σε όλη την Ευρώπη επεσήμανε σε συνέντευξή του στο BBC ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας επεσήμανε πως καταβάλλεται προσπάθεια από την ΕΕ προς αυτή την κατεύθυνση ενώ τόνισε πως σε σύγκριση με ό, τι συνέβη πέρυσι, τόσο η Ιταλία όσο και η Ελλάδα είναι τώρα καλύτερα προετοιμασμένες.
Ο κ. Αβραμόπουλος ξεκαθάρισε πως πλέον τα hotspots είναι σε πλήρη λειτουργία σήμερα και εκείνοι που θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη πρέπει να γνωρίζουν ότι θα ακολουθήσουν τη νόμιμη διαδικασία.
“Όσον αφορά τους παράτυπους μετανάστες, θα πρέπει να επιστρέφονται” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος τονίζοντας πως “οι πρόσφυγες που χρήζουν διεθνούς προστασίας θα αντιμετωπίζονται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.”
Ο Έλληνας Επίτροπος έστειλε μήνυμα προς τους παράτυπους μετανάστες πως θα πρέπει να σεβαστούν τους κανόνες και σύντομα θα είναι σε θέση να ακολουθήσουν τις νόμιμες οδούς για να έρθουν στην Ευρώπη.