• «Ενωμένες οι δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας -φυσικά με πλήρη σεβασμό των πολιτικών ιδιαιτεροτήτων καθεμιάς- και αναγνωρίζοντας ότι αυτά που μας ενώνουν είναι απείρως περισσότερα απ' αυτά που μας χωρίζουν, πρέπει να επιτύχουμε τους εθνικούς μας στόχους, ιδίως δε τους στόχους της υπεράσπισης των εθνικών μας δικαίων και της θωράκισης της κοινωνικής συνοχής, υπό όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και αειφόρου ανάπτυξης».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μετά το τέλος της παρέλασης στην Άμφισσα όπου χθες εορτάστηκε η 195η επέτειος από την απελευθέρωση του κάστρου των Σαλώνων.
Όσον αφορά τους πρόσφυγες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «όλοι μαζί, σ' ένα πλαίσιο ειλικρινούς και δημιουργικής αλληλεγγύης, πρέπει να σκύψουμε πάνω στους πρόσφυγες υπό όρους ανθρωπισμού», τονίζοντας σε αυτό το σημείο ότι «φοβικά σύνδρομα και συμπεριφορές, που αγγίζουν τα όρια του ρατσισμού, δεν ταιριάζουν σε λαούς της Ευρώπης».