• Τη διαβεβαίωση ότι το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα έχει σύντομα στη διάθεσή του το νέο υπερσύγχρονο κτίριο που κατασκευάζεται για να καλύψει τις στεγαστικές του ανάγκες, αλλά και πως θα έχει προτεραιότητα στην επόμενη κατανομή νέων θέσεων διδακτικού προσωπικού έδωσε ο Πρύτανης Γιώργος Καψάλης απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση – επιστολή διαμαρτυρίας φοιτητών του ΒΕΤ η οποία δημοσιεύθηκε και στον «Π.Λ.».
Ο Πρύτανης στην ανακοίνωσή του αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ελλείψεις μελών ΔΕΠ και προσωπικού γενικότερα στο Πανεπιστήμιο, σημειώνει ωστόσο ότι οι Πρυτανικές Αρχές καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατηθεί όρθιο το ίδρυμα και να συνεχίσει να παράγει έργο.
Διαβεβαιώσεις Καψάλη
Η απαντητική ανακοίνωση του Γ. Καψάλη στα αιτήματα των φοιτητών του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχει ως εξής:
«Αναφορικά με την ανακοίνωση που υπέβαλε στην Πρυτανεία και που απέστειλε, στη συνέχεια, στον τύπο μία ομάδα φοιτητών του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών θέλω να διαβεβαιώσω τους ίδιους, αλλά και συνολικά το Τμήμα ότι θα καλύψουμε όλες τις ανάγκες του Τμήματος σε διδακτικό προσωπικό, όπως, άλλωστε, πράξαμε και μέχρι σήμερα.
Το Τμήμα θα έχει σύντομα στη διάθεσή του ένα νέο κτίριο με επιστημονικό εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών, γεγονός που είναι βέβαιο ότι θα εκφραστεί τόσο στην εκπαίδευση των φοιτητών όσο και στον ερευνητικό τομέα των μελών του Τμήματος. Ήδη, σε πρόσφατη συνεδρίαση της Συγκλήτου, αποφασίστηκε, ύστερα από πρόταση της Πρυτανείας, το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών να βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα κατά την επόμενη κατανομή των νέων θέσεων μελών ΔΕΠ.
Παράλληλα, με πρόσφατη ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου, διατέθηκαν στο Τμήμα τέσσερις θέσεις διδακτόρων για διδακτικό έργο, αριθμός που αντιστοιχεί απόλυτα στο αίτημα που υπέβαλε το Τμήμα. Ταυτόχρονα, από τα τέσσερα νέα μέλη ΕΔΙΠ που διορίστηκαν πρόσφατα στο Πανεπιστήμιό μας, το ένα προέρχεται από το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών.
Είναι γεγονός και το έχουμε θέσει ήδη πολλές φορές ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε μέλη ΔΕΠ σχεδόν σε όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου μας, καθώς και ελλείψεις σε άλλες κατηγορίες προσωπικού. Είναι, ωστόσο, επίσης, γεγονός ότι ως διοίκηση κάναμε και κάνουμε ότι είναι δυνατόν, για να κρατήσουμε όρθιο το Πανεπιστήμιο, κυρίως στους τομείς της διδασκαλίας, της έρευνας και της φοιτητικής μέριμνας. Στην προσπάθεια αυτή αντιμετωπίζουμε ισότιμα και τα θέματα του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών και θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για την επίλυσή τους».