ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε ήρεμο κλίμα οι φοιτητικές εκλογές στα Γιάννενα

19 Μάϊ 2016 • 08:15
Σε ήρεμο κλίμα οι φοιτητικές  εκλογές στα Γιάννενα

• Σε ήρεμο κλίμα- σε αντίθεση με ο, τι συνέβη σε σχολές της Αθήνας- έγιναν χθες οι φοιτητικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η συμμετοχή κινήθηκε περίπου στα περυσινά επίπεδα.
Η Δ.Α.Π.- ΝΔΦΚ διατήρησε την πρώτη θέση. Στα Γιάννενα σε ορισμένες μάλιστα σχολές όπως του Οικονομικού και της Φιλολογίας κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία. Στα αξιοσημείωτα είναι η «καταβαράθρωση» της άλλοτε κραταιάς ΠΑΣΠ, η οποία είχε κατεβάσει ψηφοδέλτιο μόλις σε δύο σχολές.
Από τα πρώτα, ανεπίσημα,  αποτελέσματα που έγιναν γνωστά, μέχρι την ώρα που ο «Π.Λ.» όδευε προς το Τυπογραφείο, η Δ.Α.Π. είχε κερδίσει  τα τμήματα:
Επιστήμης Υλικών: ΔΑΠ 29 ψήφους έναντι 26 της ΠΚΣ, ΕΑΑΚ 24 ΣΣΠ 4,
 Φιλολογικό: ΔΑΠ 81 ψήφους έναντι 52 της ΠΚΣ, 6 της ΕΑΑΚ και 1 της  ΣΣΠ
Οικονομικό:   ΔΑΠ 110, ΠΚΣ 18, Αγων. Κινήσεις 11, Πορεία 8, ΕΑΑΚ 4
Παιδαγωγικό: ΔΑΠ 66, ΠΚΣ 40, Αριστερά σχήματα 16, Αγωνιστικές Κινήσεις 7
Νηπιαγωγών: ΠΚΣ 33, ΔΑΠ 18, ΠΑΣΠ 1, ΣΣΠ 3
Η ΔΑΠ, αναδείχθηκε επίσης πρώτη δύναμη στο ΦΠΨ, ενώ η ΠΚΣ στο Βιολογικών Εφαρμογών.
 Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η ΔΑΠ κερδίζει, μετά από πολλά χρόνια την πρώτη θέση και μάλιστα με αυτοδυναμία στο Φιλολογικό Τμήμα.
Στα υπόλοιπα τμήματα η καταμέτρηση άρχισε αργά, καθώς οι κάλπες λόγω προσέλευσης φοιτητών έκλεισαν με καθυστέρηση. Τα πλήρη αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στην αυριανή έκδοση του «Πρωινού Λόγου».

Επεισόδια στην Αθήνα
Οι φετινές εκλογές ήταν επεισοδιακές στην Αθήνα, καθώς στο  Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο  Χημικό και στη Νομική εισέβαλαν  ομάδες κουκουλοφόρων  οι οποίες   επιτέθηκαν,  τραυματίζοντας φοιτητές  και  τελικά διέλυσαν τις εκλογές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΠ, επιρρίπτει ακέραιες τις ευθύνες στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,     «όχι μόνο για την ανοχή της απέναντι στο φαινόμενο της αναρχικής  βίας,  αλλά  γιατί  υποθάλπει  και υποκινεί τις ομάδες  αυτές,  προκειμένου να εισπράξει  μικροπολιτικά  οφέλη. Η διάλυση των φοιτητικών εκλογών εμποδίζει το πιο δυναμικό  κομμάτι της ελληνικής νεολαίας, τους φοιτητές  και σπουδαστές,  να καταδικάσουν την κυβέρνηση – νεκροθάφτη των ονείρων τους.  Όμως όση βία και αν υποθάλψει, όση λάσπη και αν χρησιμοποιήσει, δεν μπορεί  να σταματήσει τη ροή  των γεγονότων.  Αυτοί  που με ψέματα κέρδισαν την εξουσία,  αυτοί  που χωρίς ντροπή  άλλαξαν θέσεις και αξίες, αυτοί  που δεν διστάζουν να ασκήσουν βία».

Ο Μ. Χαρακόπουλος
Δήλωση για τα επεισόδια έκανε και ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στην οποία αναφέρει  τα εξής: «Η εισβολή κουκουλοφόρων και ροπαλοφόρων γνωστών - αγνώστων σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, με στόχο την κατατρομοκράτηση των φοιτητών και την ακύρωση των φοιτητικών εκλογών, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την κυβερνητική ανοχή στη βία. Το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα είναι μόνον θέμα τύχης. Μετά την ηθική επιβράβευση της ανομίας, με την αποποινικοποίηση των καταλήψεων που υπερψήφισε  η κυβερνητική πλειοψηφία στο πρόσφατο νομοσχέδιο για την έρευνα, η εκκωφαντική σιωπή της Κυβέρνησης, είναι τουλάχιστον ύποπτη. Η όποια ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα συνιστά πλέον συνενοχή. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εγκλωβισμένη σε παρωχημένες ιδεοληψίες, στέλνει λάθος μηνύματα».

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.