• Το αίτημά του για εκλογές επανέλαβε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ενώ αποδόμησε το «τρίτο και το συμπληρωματικό τέταρτο μνημόνιο που ψήφισε η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και ανέπτυξε την πρότασή του για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι δεν έχει σχέδιο για τη χώρα και δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις: «Είναι τυχοδιώκτης που θα κάνει ό,τι μπορεί για να μείνει στην εξουσία, είναι αναξιόπιστος όχι μόνο στη Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Γι' αυτό και δένουν τον κ. Τσίπρα με τρόπο εξευτελιστικό, με τον "κόφτη" και με το Ταμείο των 99 χρόνων. Η ετερόκλητη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να φύγει το γρηγορότερο από την εξουσία αν θέλουμε να βαδίσουμε τον δρόμο της ανάπτυξης. Όσο μένουν τόσο μεγαλύτερη ζημιά κάνουν στην κοινωνία. Ζητάμε και θα συνεχίσουμε να ζητάμε εκλογές γιατί είναι η μόνη λύση για το αδιέξοδο της χώρας».
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. επισήμανε τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών Πάνου Καμμένου, Νίκου Βούτση και Όλγας Γεροβασίλη, οι οποίες χαρακτηρίζουν τα μέτρα που ψήφισαν σκληρά, άδικα και αντισυνταγματικά: «Και αυτοί οι άνθρωποι τολμούν να παραμένουν στην θέση τους» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «η ελληνική κοινωνία είναι αντίθετη στα επώδυνα και αναποτελεσματικά μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας είναι τραγικά απομονωμένος. Τους λέγαμε από την αρχή να κλείσουν την διαπραγμάτευση μία ώρα αρχύτερα. Σήμερα οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι ο κ. Τσίπρας τους εξαπάτησε».