ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διέφυγε τον κίνδυνο ο εκτελεστής της 37χρονης στη Μεταμόρφωση

31 Μάϊ 2016 • 09:13
Διέφυγε τον κίνδυνο ο εκτελεστής  της 37χρονης στη Μεταμόρφωση

• Από δυο αποτρόπαια εγκλήματα συγκλονίζεται το τελευταίο διάστημα η Ήπειρος.
Μετά τον αποκεφαλισμό ενός 26χρονου Αλβανού βοσκού στην Γλυκή Παραμυθιάς αρχές Μαΐου, το περασμένο Σάββατο μια 37χρονη γυναίκα έπεσε νεκρή έξω από το σπίτι της στο χωριό Μεταμόρφωση (Καρυές) Ιωαννίνων, όταν την πυροβόλησε ένας συνομήλικός της από γειτονικό χωριό, ο οποίος στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε. Η τραγική κατάληξη ήταν η γυναίκα να αφήσει την τελευταία της πνοή και ο αυτόχειρας να τραυματιστεί σοβαρά, ο οποίος από χθες είναι εκτός κινδύνου.

Ερωτικά τα αίτια
Ερωτικά φαίνεται πως ήταν τα αίτια που όπλισαν το χέρι του 37χρονου άνδρα, ο οποίος έκοψε το νήμα της ζωής της διαζευγμένης γυναίκας και επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Θύτης και θύμα φαίνεται πως διατηρούσαν ερωτικό δεσμό.  Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 37χρονος πήγε το απόγευμα του Σαββάτου στο σπίτι της γυναίκας. Δεν την βρήκε εκεί και περίμενε έξω στην αυλή να επιστρέψει. Όταν έφθασε η γυναίκα δεν άργησε να γίνει το κακό. Εξετάζεται εάν προηγήθηκε καβγάς μεταξύ των δυο ή αμέσως χωρίς να προλάβει να αντιδράσει, έστρεψε το όπλο προς το μέρος της και την πυροβόλησε.  Αμέσως μετά έστρεψε στον εαυτό του την καραμπίνα και αυτοπυροβολήθηκε.

Έλειπαν τα παιδιά της…
Μόλις ακούστηκαν οι πυροβολισμοί έσπευσαν στο σημείο οι γείτονες και κάλεσαν την Αστυνομία και ασθενοφόρα, τα οποία τους μετέφεραν στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα.
Η γυναίκα λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της και ο 37χρονος διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου χειρουργήθηκε και από χθες φαίνεται πως ξεπέρασε τον κίνδυνο. Ευτυχώς την ώρα του συμβάντος έλειπαν από το σπίτι τα δυο παιδιά της γυναίκας, τα οποία βρίσκονταν μαζί με τον πατέρα τους, σε χωριό του Πωγωνίου.
Το κυνηγετικό όπλο, καθώς και επτά φυσίγγια κατασχέθηκαν, ενώ προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων Ιωαννίνων.
Υπήρχαν καυγάδες  
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του χωριού στο epirus-tv-news δυστυχώς όλοι φοβόταν πως ο συγκεκριμένος ερωτικός δεσμός δεν θα είχε καλή κατάληξη.
Όλοι τους έκαναν λόγο για συνεχείς καβγάδες ανάμεσα στο ζευγάρι, ενώ αναφερόμενοι στον χαρακτήρα του 37χρονου, υπογράμμισαν πως το συγκεκριμένο άτομο  ήταν εξαιρετικά δύστροπο και η γενικότερη συμπεριφορά του ήταν προβληματική. Το ζευγάρι κατά διαστήματα είχε συγκατοικήσει και οι περίοικοι τους είχαν ακούσει συχνά να καβγαδίζουν.
Όσο περνούν τα 24ωρα και ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης, προκύπτει ότι ο χαρακτήρας του 37χρονου ήταν οξύθυμος. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες λίγο πριν την δολοφονία της γυναίκας ο 37χρονος φέρεται να είχε έντονο καυγά με τον πατέρα του.

Το έγκλημα στη Γλυκή
Όσον  αφορά το έγκλημα στην Γλυκή Παραμυθιάς, μετά από συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών φαίνεται πως εξιχνιάστηκε.  Χθες συνελήφθησαν δύο 28χρονοι Αλβανοί, ενώ αναζητείται ένας ακόμη 27χρονος ομοεθνής τους,  για εμπλοκή στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας 26χρονου Αλ­βα­νού, το πτώμα του οποίου βρέθηκε ακέφαλο τα ξημερώματα της 9ης Μαΐου σε στάβλο στη θέση «Ποταμιά». Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης του Ανακριτή Θεσπρωτίας, μετά το σχηματισμό από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ποινικής δικογραφίας - κακουργηματικού χαρακτήρα - για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συναυτουργία, περιίβρυσης νεκρού και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.