ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουριστική «ανάσα» στα Γιάννενα απ’ τους μεγάλους αγώνες δρόμου

9 Ιούν 2016 • 09:09
Τουριστική «ανάσα» στα Γιάννενα απ’ τους μεγάλους αγώνες δρόμου

• Όσο πάει και… φουντώνει το δρομικό κίνημα στα Γιάννενα, με αγώνες μικρών και μεσαίων αποστάσεων οι οποίοι προσελκύουν τη συμμετοχή όχι μόνο των Γιαννιωτών αλλά και εκατοντάδων δρομέων απ’ όλη την Ελλάδα.
Ο τρίτος Νυχτερινός Παραλίμνιος Ημιμαραθώνιος για παράδειγμα, που διεξάγεται το ερχόμενο Σάββατο, έφτασε στους 1.000 δρομείς, εκ των οποίων οι μισοί θα είναι επισκέπτες της πόλης. Αθλητές οι οποίοι θα τρέξουν στις διαδρομές των 21 και των 5 χιλιομέτρων. Για τον αγώνα αλλά και τον αθλητικό τουρισμό που αναδεικνύει Πανελλαδικά τα Γιάννενα μίλησαν χθες οι διοργανωτές του και εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας.

Συνέντευξη τύπου
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Ιωαννίνων Βαγγέλης Γραμμενιάτης, αναφέρθηκε στην εμπειρία που έχει αποκτήσει ο σύλλογος από διοργανώσεις των προηγούμενων ετών, ενώ τόνισε πως «πλέον στην κουλτούρα του Έλληνα έχει μπει ενεργά ο αθλητισμός που αποτελεί ένα μέσο σωματικής και ψυχικής εκτόνωσης». Παράλληλα, μίλησε για τη δυναμική που δίνουν τέτοιου είδους events στην τοπική οικονομία.
O συνδιοργανωτής Βασίλης Τζουμάκας, της εταιρίας «My Adventure» είπε πως «νιώθουμε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί οι εγγραφές έκλεισαν. Χίλια άτομα θα συμμετάσχουν, από τα οποία τα 450 στον ημιμαραθώνιο. Χαιρόμαστε επίσης που θα έρθουν αθλητές από όλη την Ελλάδα».
Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Καραμπίνας τόνισε ότι «αυτές οι διοργανώσεις βοηθούν στο να βγει η περιοχή από την αφάνεια. Η Περιφέρεια συνδράμει το δρομικό κίνημα ώστε ο αθλητικός τουρισμός να γίνει ένα δυνατό 'χαρτί' για την προσέλκυση τουριστών». Ο Αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος και είπε ότι «μέσα από αυτές τις δράσεις προβάλλεται η περιοχή και βοηθιέται η τοπική κοινωνία».
Τέλος, ο Στάθης Σιούτης εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων έκανε γνωστό πως η Ένωση έχει προσκαλέσει αθλητικούς και τουριστικούς δημοσιογράφους να καλύψουν το γεγονός και πρόσθεσε ακόμα ότι οι ξενοδόχοι και ο Δήμος Ιωαννιτών σχεδιάζουν την πρόσκληση τουριστικών πρακτόρων με εξειδίκευση στον αθλητικό τουρισμό.
Στους αγώνες του Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου θα «συμμετάσχει» και το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών «Χάρισε Ζωή» σε συνεργασία με τη ΦΛΟΓΑ Ιωαννίνων.

Παραλαβή αριθμών
Να σημειωθεί ότι η παραλαβή των αριθμών των δρομέων για τη συμμετοχή τους στους αγώνες θα γίνεται αύριο, Παρασκευή, από τις 18:00 έως τις 21:00 και μεθαύριο, Σάββατο από τις 10:00 έως τις 14:00 στο κατάστημα Fifth Element (Δαγκλή 2 και Παπάζογλου). Επίσης, το απόγευμα του Σαββάτου, οι δρομείς μπορούν να παραλαμβάνουν τους αριθμούς στην πλατεία Μαβίλη: από 17:00 έως 18:30 όσοι θα συμμετάσχουν στον ημιμαραθώνιο και από 17:00 έως 20:00 όσοι θα συμμετάσχουν στον αγώνα των 5 χλμ..

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.