• Ευρωπαίος και με τη...βούλα είναι από χτες ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς η UEFA σφράγισε και επίσημα την συμμετοχή του στο Europa League, αποκλείοντας τον Πανιώνιο από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Η ομάδα της Νέας Σμύρνης υπέβαλε την Πέμπτη υπόμνημα στο Financial Control Body της UEFA προσπαθώντας να ανατρέψει την αρνητική εισήγηση της ελεγκτικής εταιρίας Deloitte, όμως όπως ήταν φυσικό το αίτημα απορρίφθηκε, καθώς ήταν αδύνατο η ευρωπαϊκή ομοσπονδία να αντιτεθεί στην έκθεση της Deloitte και στις δύο αρνητικές εισιγήσεις του διευθυντή του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ Γιώργου Δημητρίου.
Στον Πανιώνιο... πανηγυρίζουν καθώς, όπως υποστηρίζουν, πέτυχαν να άρουν την τριετή επιτήρηση την οποία εισηγήθηκε η Deloitte, όμως ακόμα και οι ίδιοι είχαν δεδομένο τον φετινό ευρωπαϊκό αποκλεισμό.
Τη Δευτέρα η κλήρωση
Πλέον, ο ΠΑΣ Γιάννινα προβάρει το ευρωπαϊκό του κουστούμι και περιμένει την Δευτέρα να μάθει τον πρώτο του αντίπαλο στον β' προκριματικό γύρο του Europa League στην κλήρωση των προκριματικών που θα γίνει στις 3.30 μ.μ τη Δευτέρα στη Νιόν της Ελβετίας. Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα της Ηπείρου θα παίξει τον πρώτο της αγώνα την Πέμπτη 14 Ιουλίου και τη ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα στις 21 Ιουλίου.
Οι πιθανοί αντίπαλοι
Στην κλήρωση της Δευτέρας ο ΠΑΣ Γιάννινα θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των ισχυρών καθώς έχει 5.940 βαθμούς στην ειδική βαθμολογία των συλλόγων και γνωρίζει ήδη τους έξι από τους 33 πιθανούς αντιπάλους του. Θα προκύψουν όμως 27 ακόμη, οι οποίοι θα προκριθούν από τον α' προκριματικό γύρο. Οι σίγουροι αντίπαλοι του ΠΑΣ στην κλήρωση της Δευτέρας είναι οι: Ιάσι (Ρουμανία), Πιαστ Γκλίβιτσε (Πολωνία), Λέφσκι Σόφια (Βουλγαρία), Τορπέντο Ζόντινο (Λευκορωσία), Χιμπέρνιαν (Σκωτία), Σοντερίσκε (Δανία) και οι πιθανοί είναι οι: KR Ρέικιαβικ (Ισλανδία), Ντίλα (Γεωργία), Αμπερντίν (Σκωτία), Οντ (Νορβηγία), Γκαμπάλα (Αζερμπαϊτζάν), Ραμποτνίτσκι (ΠΓΔΜ), Βαντούζ (Λίχτενσταϊν), Καϊράτ (Καζακστάν), Ντιφερντάνζ (Λουξεμβούργο), Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία), Σεντ Πάτρικς (Ιρλανδία), Κρακόβια (Πολωνία), Ζαγκλέμπιε Λούμπιν (Πολωνία), Λίνφιλντ (Βόρειος Ιρλανδία), Ντάτσια (Μολδαβία), Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Στάμπαεκ (Νορβηγία), Κουκέσι (Αλβανία), Τσουκαρίτσκι (Σερβία), Νόμε Κάλιου (Εσθονία), Λεβάντια Ταλίν (Εσθονία), Ζίμπρου (Μολδαβία), Πιούνικ (Αρμενία), Μπρέινταμπλικ (Ισλανδία), Σιρόκι Μπρίγιεγκ (Βοσνία), Μπέροε (Βουλγαρία), Ντομζάλε (Σλοβενία).
Η χθεσινή προπόνηση
Με... «άγριες» διαθέσεις περίμενε τους παίκτες του ΠΑΣ ο προπονητής φυσικής κατάστασης Βασίλης Αλεξίου στη χτεσινή πρωϊνή προπόνηση. Ο γυμναστής της ομάδας της Ηπείρου έβγαλε στην κυριολεξία το...λάδι στους παίκτες αφού το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις δύναμης και αερόβιας γυμναστικής και μοίρασε αρκετές φορές μπράβο στους παίκτες για την προσπάθεια τους και την όρεξη που δείχνουν και βγάζουν σωστά όλες τις ασκήσεις.
Στην απογευματινή προπόνηση το βάρος έπεσε στις ασκήσεις με τη μπάλα και τα τελειώματα φάσεων, ενώ στο τελευταίο κομμάτι πραγματοποιήθηκε και δίτερμα στο βοηθητικό γήπεδο του ΠΕΑΚΙ που βλέπει προς την πλευρά της εθνικής οδού. Στο δίτερμα με την μία ομάδα συμμετείχαν οι: Περιστερίδης, Μπέριος, Μαυροπάνος, Καρανίκα, Κούτρης, Κόκας, Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης, Νικολιάς, Γιάκος και Ντόλοβατς, ενώ από στην άλλη έπαιξαν οι: Πασχαλάκης, Ναδάλες, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Στέβιτς, Μασούρας, Τσουκαλάς, Ζιώγας, Ψαρράς Ι., Ακόστα, Φερφελής.
Οι διπλές προπονήσεις στο Πανηπειρωτικό θα συνεχιστούν και σήμερα, το πρωί με αερόβιες ασκήσεις και το απόγευμα με ασκήσεις με μπάλα.
Συγχαρητήρια Κ.Τασούλα - Δήμου Ιωαννιτών
• Χθες βράδυ ο βουλευτής Ιωαννίνων Κ. Τασούλας έκανε την εξής δήλωση: «Μετά και την επίσημη ανακοίνωση της UEFA για την επάξια συμμετοχή του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στο EUROPA LEAGUE θα ήθελα όπως κάθε Γιαννιώτης να συγχαρώ την ομάδα μας για αυτή την συμμετοχή και να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ευρωπαϊκή της πορεία».
• Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμος Ιωαννιτών: «Η έξοδος της ιστορικής μας ομάδας στην Ευρώπη μας γεμίζει χαρά. Αποτελεί «κέρδος» όχι μόνο για την ομάδα αλλά συνολικά για την πόλη. Ο Δήμος Ιωαννιτών εύχεται στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ καλή πορεία στο Europa League».