• Τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Masuo Nishibayashi υποδέχθηκαν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ο Πρύτανης Γιώργος Καψάλης και οι Αναπληρωτές Πρύτανη.
Ο κ. Καψάλης ενημέρωσε τον Πρέσβη για τη δομή και τη διάρθρωση του Ιδρύματος, καθώς επίσης και για τις πρωτοβουλίες εξωστρέφειας που αναλαμβάνει αυτό τα τελευταία χρόνια. Εξετάστηκε η δυνατότητα απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να πραγματοποιούν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές σε Πανεπιστήμια της Ιαπωνίας, ενώ ανάλογη βαρύτητα δόθηκε σε επισκέψεις φοιτητών από την Ιαπωνία στο Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού για την εκμάθηση της αρχαίας και νέας ελληνικής γλώσσας.
Οι Αναπληρωτές Πρύτανη ενημέρωσαν με εισηγήσεις τους τον Πρέσβη για θέματα των αρμοδιοτήτων τους, όπως επίσης για θέματα επιστημονικής συνεργασίας και ανταλλαγών ανάμεσα στο Πανεπιστήμιό μας και σε Πανεπιστήμια της Ιαπωνίας.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγήτρια Μαργαρίτα Τζαφλίδου, και ο Καθηγητής Νικόλαος Σοφικίτης, οι οποίοι είχαν αναλάβει και την πρωτοβουλία της επίσκεψης.