• Την αρνητική στάση που είχε κρατήσει από την αρχή στη μεταφορά των σκουπιδιών από την Λευκάδα στους ΧΥΤΑ της Ηπείρου, επικύρωσε χθες ο Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων του Νομού Ιωαννίνων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο στην συνεδρίασή του αποφάσισε κατά πλειοψηφία να απαντήσει αρνητικά στο αίτημα που έχει τεθεί για μεταφορά απορριμμάτων, με δεδομένο ότι ο ΧΥΤΑ στο Ελληνικό δεν αντέχει άλλη επιβάρυνση. Μόνο οι Δημ. Κατηρτσίδης και Λευτ. Δουβανάς εμφανίστηκαν θετικοί και υποστήριξαν ότι θα μπορούσε να δεχθεί μια συγκεκριμένη ποσότητα απορριμμάτων, μέχρι 2.000 τόνους ετησίως.
Ας σημειωθεί ότι αρνητική απόφαση έχει ήδη λάβει η γειτονική Άρτα, ενώ ίδια στάση φαίνεται πως κρατά η πλειοψηφία των αυτοδιοικητικών της Ηπείρου.