• Ενώ οι εργασίες ασφαλτόστρωσης άρχισαν στην οδό Βηλαρά, σε αντικατάσταση 3.500 τ.μ. πεζοδρομίων, με πλήρη ανακατασκευή σε τμήματα των οδών Β. Ηπείρου, 8ης Μεραρχίας, Παπανδρέου, Λεωφ. Γράμμου, Κατσάρη κ.α. προχωρά ήδη η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων.
Παράλληλα, εδώ και 15 ημέρες έπιασε δουλειά το προσωπικό που προσέλαβε ο Δήμος με δίμηνες συμβάσεις και γίνονται επισκευές πεζοδρομίων στη λεωφόρο Δωδώνης, στην οδό Κατσαδήμα και δίπλα από το Δικαστικό Μέγαρο, καθώς επίσης και στον άξονα από Γυαλί Καφενέ μέχρι το Γηροκομείο. Επίσης ανακατασκευάστηκε ο τοίχος της Λαϊκής Αγοράς Αγίας Μαρίνας. «Έχουμε καταγράψει διάφορα σημεία μέσα στην πόλη όπου χρειάζεται συντήρηση πεζοδρομίων και θα συνεχίσουμε αξιοποιώντας αυτό το δίμηνο που θα έχουμε το συγκεκριμένο προσωπικό, για να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες παρεμβάσεις», ανέφερε ο κ. Δημ. Νάστος, Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος.
Υποδομές για ΑμεΑ
Επίσης, έχει ολοκληρωθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου όλη η απαιτούμενη διαδικασία και άμεσα υπογράφεται η σύμβαση εγκατάστασης αναδόχου για να ξεκινήσει το έργο «Βελτίωση πεζοδρομίων και δημιουργία υποδομών για ΑμΕΑ». Ένα έργο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ που αφορά στην αντικατάσταση πεζοδρομίων σε περιοχές όπως η οδός Δομπόλη όπου το πεζοδρόμιο είναι κυριολεκτικά κατεστραμμένο. Παράλληλα με το ίδιο έργο προβλέπεται η «υποβάθμιση» πεζοδρομίων, ώστε να δημιουργηθεί η υποδομή σε υπάρχοντα πεζοδρόμια για να έχουν σε αυτά εύκολη πρόσβαση Άτομα με Αναπηρία.
Καταγραφή και μελέτες
Στις δηλώσεις του ο κ. Νάστος αναφέρθηκε σε μια σημαντική δουλειά που έχει γίνει από το εργοτάξιο του Δήμου και αφορά σε καταγραφή και μελέτες για να αξιοποιηθούν τα χρήματα που έχει διασφαλισμένα ο Δήμος Ιωαννιτών για την αποκατάσταση βλαβών από θεομηνία.
Ο κ. Νάστος δεν έκρυψε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων, όπως αυτές που αφορούν στην αντικατάσταση πεζοδρομίων και σε ερώτηση αν η Δημοτική Αρχή έχει πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα απάντησε πως «με αυτά που συμβαίνουν στη χώρα δεν θα μπορούσαμε να είμαστε στο επιθυμητό επίπεδο».
Μιλώντας για τις δυσκολίες αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα προβλήματα των τραπεζών, στις διαδικασίες διαγωνισμών που είναι πιο πολύπλοκες και χρονοβόρες, στη γραφειοκρατία κ.α. «Αρκεί να σας πω – τόνισε ο κ. Νάστος - ότι μπορεί να περάσουν και 2,5 μήνες για να εγκριθεί μια απόφαση του Δήμου από την Αποκεντρωμένη. Φέτος δεν είχαμε το προσωπικό από την κοινωφελή εργασία».