• Έκκληση προς τους «δημοκράτες βουλευτές» όλων των κομμάτων να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να αποτρέψουν τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, απηύθυνε χθες ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος.
«Έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς αμοραλιστές. Δεν έχουν κανέναν φραγμό. Κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην καρέκλα. Δεν πρέπει να ρίξουμε νερό στο μύλο της αυταρέσκειας. Είναι πολύ σημαντικό να μη συγκεντρώσει ο εκλογικός νόμος τις 200 ψήφους, για να ισχύσει από την επόμενη εκλογή. Ο συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαβλέπει την ήττα του και θέλει να εμποδίσει την ΝΔ να σχηματίσει κυβέρνηση. Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από την κυβέρνηση για αναβάθμιση της δημοκρατίας», υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση περιφρονεί τους θεσμούς. «Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να φέρουν ένα εκλογικό σύστημα που οδηγεί στην ακυβερνησία», υπογράμμισε.
«Ποτέ μία κυβέρνηση δεν έχασε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας τόσο σύντομα», είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε ότι «τώρα παίζουν απροκάλυπτα με τους θεσμούς. Ο λαϊκισμός πάντα χάνει, γι’ αυτό τα καταρρέοντα λαϊκιστικά κόμματα καταφεύγουν στον καθεστωτισμό».
Κορυφώνοντας την επίθεσή του είπε ότι «πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση, γι’ αυτό ζητήσαμε εκλογές και θα συνεχίσουμε να τις ζητάμε. Εμείς υπηρετούμε τον ελληνικό λαό, όλη την κοινωνία».