ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε εξέλιξη το «λίφτινγκ» δρόμων και πεζοδρομίων της πόλης των Ιωαννίνων

21 Ιούλ 2016 • 07:12
Σε εξέλιξη το «λίφτινγκ» δρόμων και  πεζοδρομίων της πόλης των Ιωαννίνων

• Σ’ ένα γενικό «λίφτινγκ» των δρόμων και των πεζοδρομίων της πόλης προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών, συνεχίζοντας τις εργασίες ασφαλτόστρωσης, αποκατάστασης πεζοδρομίων και δημιουργίας υποδομών για ΑμΕΑ.
Όπως έκανε γνωστό χθες το Γραφείο Τύπου του Δήμου, τις επόμενες μέρες ξεκινά η αποκατάσταση των πεζοδρομίων στην οδό Δομπόλης και η βελτίωση της προσβασιμότητας για ΑμΕΑ με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ, καθώς και νέες ασφαλτοστρώσεις προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. Ήδη, ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, υπέγραψε τις συμβάσεις με τους αναδόχους των δύο έργων  που αναδείχθηκαν από τους σχετικούς διαγωνισμούς.
Με υποδομές για ΑμΕΑ
Το πρώτο έργο περιλαμβάνει ανακατασκευή των πεζοδρομίων και στις δύο πλευρές της οδού Δομπόλης, από την Πλατεία Ομήρου μέχρι την Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.
Οι εργασίες προβλέπουν αποξήλωση των υφιστάμενων κατεστραμμένων  πεζοδρομίων και κατασκευή νέων στα οποία θα τοποθετηθεί και όδευση τυφλών, καθώς και υποδομή για πρόσβαση σε αυτά ατόμων με κινητικές δυσκολίες. Παράλληλα θα γίνουν και διάφορες «συνοδευτικές εργασίες», όπως νέες συνδέσεις των υδρορροών των ιδιοκτησιών με το δίκτυο αποχέτευσης, επανατοποθέτηση πινακίδων, φρεατίων κ.λ.π.
Στο συγκεκριμένο έργο ο Δήμος Ιωαννιτών έχει συμπεριλάβει εργασίες βελτίωσης της προσβασιμότητας σε πεζοδρόμια που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης των Ιωαννίνων κι επίσης πέριξ των πεζοδρόμων της πόλης.
Είναι γνωστό πως οι υποδομές της πόλης δυσκολεύουν καθημερινά τη ζωή των ατόμων με κινητικές δυσκολίες ή των γονιών με παιδικό καροτσάκι.
Ας σημειωθεί ότι ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης του έργου είναι οι 365 ημερολογιακές ημέρες.
Και νέες ασφαλτοστρώσεις
Το δεύτερο έργο για το οποίο υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινάει τις επόμενες ημέρες, είναι έργο ασφαλτοστρώσεων. Έτσι στα έργα που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη από το Δήμο Ιωαννιτών, προστίθεται κι ένα ακόμη.
Ο τίτλος του έργου είναι «Ασφαλτόστρωση οδών στο Δήμο Ιωαννιτών», προϋπολογισμού κατά την μελέτη  600.000,00 ευρώ και μέση έκπτωση 43% κατά τη δημοπρασία.
Περίπου 3 χιλιόμετρα δρόμων οι περισσότεροι εντός της πόλης πρόκειται όχι απλά να ασφαλτοστρωθούν αλλά να ανακατασκευαστούν πλήρως με αποξήλωση του παλιού οδοστρώματος. Ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης και αυτού του έργου είναι οι 365 ημερολογιακές ημέρες.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.