• Σε εναέρια καταγραφή αλβανικών περιοχών στις οποίες καλλιεργείται χασίς και άλλα φυτά από τα οποία παράγονται ναρκωτικές ουσίες έχει προχωρήσει η Ιταλία, στο πλαίσιο συμφωνίας που είχε υπογραφεί μεταξύ των δύο Κυβερνήσεων το 2011, για τον έλεγχο και εντοπισμό χασισοκαλλιεργειών.
• Σε εναέρια καταγραφή αλβανικών περιοχών στις οποίες καλλιεργείται χασίς και άλλα φυτά από τα οποία παράγονται ναρκωτικές ουσίες έχει προχωρήσει η Ιταλία, στο πλαίσιο συμφωνίας που είχε υπογραφεί μεταξύ των δύο Κυβερνήσεων το 2011, για τον έλεγχο και εντοπισμό χασισοκαλλιεργειών.
Τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Ιταλία, μέρος των οποίων είδαν το φως της δημοσιότητας εκθέτουν τη σημερινή Κυβέρνηση του Έντι Ράμα, καθώς διαπιστώνονται εκτεταμένες καλλιέργειες, με την Αλβανική πάντως πλευρά να αμφισβητεί την εκτίμηση των Ιταλών για αύξησή τους την τελευταία περίοδο.
Παρά το γεγονός ότι η Ιταλία επισημαίνει το μέγεθος του προβλήματος, η Αντιπολίτευση πιστεύει ότι και πάλι έχουν γίνει «μαγείρεμα» στα στοιχεία με παρέμβαση της Κυβέρνησης Ράμα, ώστε να μην αποτυπωθεί δημόσιο η έκταση των χασισοκαλλιεργειών, με αντικειμενικό στόχο να μη πληγεί περαιτέρω η εικόνα της Αλβανίας, ενόψει των ενταξιακών συνομιλιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι υποψίες που διαχέονται στην Αλβανική πολιτική σκηνή, οδήγησαν τον αναπληρωτή πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Ασφαλείας στο Κοινοβούλιο, Φλαμούρ Νόκα, να στείλει επιστολή στον Ιταλό πρέσβη στην Αλβανία, Αλμπέρτο Κουτίλο, προκειμένου η επιτροπή να λάβει γνώση της έκθεσης για την εναέρια καταγραφή αλβανικών περιοχών που καλλιεργούνται φυτά από τα οποία παράγονται ναρκωτικές ουσίες.
Ο Φλαμούρ Νόκα, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών επί κυβέρνησης Σαλί Μπερίσα, πιστεύει ότι αποκρύβονται τα στοιχεία της παρακολούθησης τόσο από το έδαφος όσο και από τον αέρα, κατόπιν παρέμβασης της κυβέρνησης Έντι Ράμα, ενώ όπως επισημαίνει αυτά είναι μέρος της δημόσιας ασφάλειας και αρμοδιότητα έχει σε αυτά η εθνική επιτροπή ασφάλειας, η οποία πρέπει να ενημερώνεται από τα δεδομένα της παρακολούθησης.