ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πάνω από 2.200 δρομείς τρέχουν στον 10ο «Γύρο της Λίμνης»

17 Σεπ 2016 • 07:54
Πάνω από 2.200 δρομείς τρέχουν  στον 10ο «Γύρο της Λίμνης»

• Ραντεβού στα Γιάννενα δίνουν φέτος περισσότεροι από 2.200 δρομείς από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και το εξωτερικό, καθώς κορυφώνεται ο 10ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων με τους κύριους αγώνες, που διοργανώνει ο Αθλητικός Όμιλος «Ποσειδών» Ιωαννίνων υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου.
Η πρώτη εκκίνηση θα δοθεί σήμερα Σάββατο, στις 5.30 το απόγευμα, στον «Παραλίμνιο Δρόμο 1.000 μ. για ΑΜΕΑ». Στις 6 το απόγευμα ακολουθεί ο πρωτότυπος «Παραλίμνιος Δρόμος Μαμά – Καρότσι», στον οποίο μητέρες με τα καρότσια και τα παιδιά τους τρέχουν σε μια απόσταση 1000 μέτρων. Χορηγός του αγώνα είναι η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩ­ΝΗ, που θα κληρώσει και 25 δωροεπιταγές για προϊόντα της.
Στις 6.30 θα δοθεί η εκκίνηση του «Αγώνα Δρόμου 5χλμ.», με τους αθλητές να τρέχουν σε μια μαγευτική παραλίμνια διαδρομή στη σκιά των αιωνόβιων πλατάνων και των τειχών του Κάστρου. Ανάμεσά τους και ο παρουσιαστής Χρήστος Φερεντίνος ως μέλος της ΙΚΕΑ Running Team.
Στις 8 μ.μ. θα γίνουν οι απονομές στους τρεις πρώτους (ανδρών, γυναικών) 5 χλμ. και στους νικητές των αγώνων «Στους Δρόμους του Νησιού».

Οι αυριανοί αγώνες
Ρεκόρ συμμετοχής αναμένεται φέτος στον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων των 30 χλμ. με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 1.200. Δρομείς από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και από την Κύπρο, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ισπανία δίνουν ραντεβού στα Γιάννενα αύριο Κυριακή για να τρέξουν τη μαγευτική διαδρομή περιμετρικά της λίμνης, με πολλούς εξ αυτών να εντάσσουν τον αγώνα στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Ανάμεσά τους και ο Μιχάλης Παρμάκης, ένας από τους καλύτερους Έλληνες δρομείς μεγάλων αποστάσεων όλων των εποχών, με διακρίσεις σε όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Δρόμων Αντοχής, ο οποίος ήταν και ο νικητής του περσινού αγώνα.
Ο «Γύρος Λίμνης 30χλμ.» θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί από την πλατεία Μαβίλη, όπου είναι το σημείο εκκίνησης και τερματισμού όλων των αγώνων, ενώ δύο ώρες νωρίτερα θα έχουν ξεκινήσει οι συμμετέχοντες στο «Δυναμικό Βάδισμα 30χλμ.».
Οι αγώνες ολοκληρώνονται με τον «Αγώνα Δρόμου 10χλμ.», ο οποίος επίσης πραγματοποιείται στην παραλίμνια διαδρομή, αλλά και γύρω από το Κάστρο της πόλης. Στις 12.30 θα γίνουν οι απονομές των μεταλλίων.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.