ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αισιοδοξία στον ΠΑΣ Γιάννινα για τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα

24 Σεπ 2016 • 05:42
Αισιοδοξία στον ΠΑΣ Γιάννινα για  τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα

• Παρά τα αγωνιστικά προβλήματα και τις απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών ο ΠΑΣ Γιάννινα θα επιδιώξει σήμερα το μεσημέρι (4 μ.μ.) να εκμεταλλευτεί τη δύναμη της έδρας με αντίπαλο τον Πλατανιά Χανίων στο εναρκτήριο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής της Super League.
Η ομάδα της Ηπείρου έχει αφήσει στο παρελθόν την ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και θέλει να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών εκμεταλλευόμενη τον παράγοντα της έδρας και τη σύντομη αλλά θετικότατη παράδοση που έχει με τους Χανιώτες. Ωστόσο, το παιχνίδι αυτό μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για το σύνολο του Γιάννη Πετράκη.
Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός δεν υπολογίζει τους τραυματίες Τζημόπουλο, Μιχαήλ, Ακόστα, Νικολιά αλλά και τον τιμωρημένο Πασχαλάκη. Αντίθετα, κανονικά στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Λίλα, ο οποίος αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στο πρωτάθλημα αφού εξέτισε την ποινή των δύο αγωνιστικών που είχε από το περσινό πρωτάθλημα.
Στη χτεσινή τελευταία προπόνηση πριν το σημερινό παιχνίδι με τον Πλατανιά το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής και αντίδρασης, ενώ για αρκετή ώρα οι παίκτες του ΠΑΣ δούλεψαν πάνω στις στημένες φάσεις.
Μετά το τέλος της προπόνησης ο Γιάννης Πετράκης ανακοίνωσε την αποστολή, την οποία αποτελούν οι εξής 18 ποδοσφαιριστές:  Περιστερίδης, Κολιοφούκας, Σκόνδρας, Ναδάλες, Μπέριος, Κούτρης, Γαρουφαλιάς, Λίλα, Μπουκουβάλας, Καρανίκας, Γιάκος, Βιδάλ, Κοζορώνης, Δώνης,  Φερφελής, Μαμπουλού, Ζάιρο και Κόντε.
Ο Γιάννης Πετράκης δεν φανέρωσε ούτε στην χτεσινή προπόνηση πλήρως τις σκέψεις του για τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Το πιθανότερο είναι να πάρει θέση βασικού στα χαφ ο Ζάιρο, ενώ θέση στο βασικό σχήμα διεκδικεί και ο Μπουκουβάλας, ο οποίος ενδεχομένως να αποτελέσει το τρίτο στόπερ μαζί με τους Μπέριο και Σκόνδρα.
Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Περιστερίδης, Καρανίκας, Ναδάλες, Μπέριος, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Λίλα, Κοζορώνης (Γιάκος), Ζάιρο, Μαμπουλού και Κόντε.
Με Γουνδουλάκη στα Γιάννενα ο Πλατανιάς
Ιδανικό ξεκίνημα έχει κάνει στο πρωτάθλημα ο Πλατανιάς καθώς μετράει δύο νίκες σε ισάριθμα ματς. Επικράτησε την πρώτη αγωνιστική στην Κέρκυρα με 0-1 και την προηγούμενη νίκησε τον Λεβαδειακό με 3-2 στα Χανιά.
Η ομάδα των Χανίων ταξίδεψε χτες στα Γιάννενα χωρίς τους Ντίνα και Πριντέτα, ενώ αντίθετα επέστρεψε ο Γουνδουλάκης μετά τον τραυματισμό που είχε στην γάμπα.
Οι Χανιώτες ταξίδεψαν από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη και από εκεί ήρθαν οδικώς στα Γιάννενα. Στην αποστολή τους βρίσκονται και πέντε πρώην παίκτες του ΠΑΣ. Συγκεκριμένα οι: Σωτηρίου, Βάντερσον,Μενδρινός, Στάθης και Ηλιάδης.
Αναλυτικά την 19μελή αποστολή αποτελούν οι: Σωτηρίου, Κοκκαλάς, Στάθης, Μπανανά, Κάργας, Καρυπίδης, Αποστολόπουλος, Βάντερσον, Στανισάβλιεβιτς, Ντεβέσα, Μουνάφο, Γκνιάτιτς, Μενδρινός, Γουνδουλάκης, Γιακουμάκης, Μανούσος, Ηλιάδης, Ντιλαβέρ, Τσουράκης,
Διαιτητής ο «πρωτάρης» Πουλημάς
Ντεμπούτο σε αγώνα Super League θα κάνει ο Νικόλαος Πουλημάς, ο οποίος ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ με τον Πλατανιά. Ο Κερκυραίος ρέφερι μπήκε φέτος στους πίνακες, ενώ ήταν και τέταρτος στο παιχνίδι του ΠΑΣ με τον Ατρόμητο.
Βοηθοί του Πουλημά θα είναι οι Δημήτριος Ζησιμόπουλος και Τιμολέων Γεωργακόπουλος από τον Πειραιά, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Γεωώργιος Κύζας από την Δράμα . Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Σταύρος Φλώτσιος από τη Βοιωτία.
Σύμμαχος η παράδοση για τον ΠΑΣ
Η φετινή είναι η πέμπτη φορά που αναμετρώνται στα Γιάννενα ΠΑΣ και Πλατανιάς. Οι Χανιώτες διανύουν την πέμπτη τους σεζόν στην Super League και επομένως η προϊστορία των αναμετρήσεων είναι μικρή και σύντομη καθώς όταν ο Πλατανιάς κατάπινε μια μια τις κατηγορίες και ανέβαινε στην Super League ο ΠΑΣ ήταν ήδη σε αυτή.
Ο ΠΑΣ είναι αήττητος στις αναμετρήσεις τόσο στα Γιάννενα όσο και στα Χανιά. Στην έδρα του μετράει 3 νίκες ενώ ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο. Εξυπακούεται ότι οι Γιαννιώτες υπερτερούν στα τέρματα με 4 έναντι κανενός από τους Χανιώτες, ενώ η μοναδική ισοπαλία το 0-0 στην πρώτη τους αναμέτρηση την σεζόν 2012-2013 στην πρεμιέρα μάλιστα του πρωταθλήματος.
Η ισοπαλία της σεζόν 2012-2013 ήταν και το παρθενικό παιχνίδι του Πλατανιά στην Α' Εθνική. Η νίκη της σεζόν 2013-2014 ήρθε λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό-σοκ από τον Αιγινιακό και αποτέλεσε το κατάλληλο φάρμακο τότε, ενώ η περσινή νίκη ήταν κρίσιμη διότι ανέβασε τον ΠΑΣ στους 39 βαθμούς και την 6η θέση, μόλις μια αγωνιστική πριν το φινάλε του πρωταθλήματος και το ματς με τη Ξάνθη στα Πηγάδια.
Σάββατο το Κέρκυρα - ΠΑΣ
Γνωστό έγινε χθες το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League με την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα να αγωνίζεται στην Κέρκυρα με αντίπαλο την τοπική ομάδα.
Όπως έγινε γνωστό ο αγώνας αυτός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Οκτωβρίου με ώρα έναρξης στις 16:00 και όπως ο  σημερινός αγώνας με τον Πλατανιά, έτσι και αυτός με την ομάδα του Ιονίου θα ανοίξει την αυλαία της αγωνιστικής.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Super League:
Σάββατο 1 Οκτωβρίου:  16:00 Κέρκυρα - ΠΑΣ Γιάννινα, 18:15 Λεβαδειακός – Λάρισα, 20:30 Ηρακλής - Πανιώνιος
Κυριακή 2 Οκτωβρίου: 16:00 Βέροια – ΠΑΟΚ, 18:15 Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης, 18:15 Πλατανιάς – Παναιτωλικός, 20:30 Ολυμπιακός – ΑΕΚ
Δευτέρα 3 Οκτωβρίου: 19:30 Ξάνθη - Ατρόμητος 

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.