• Με την εξέταση της γνωστής δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα και συγγενικού προσώπου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, συνεχίστηκε χθες, για δεύτερη ημέρα, η ακροαματική διαδικασία για την παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση και την ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος του Διευθυντή, στην υπόθεση του 20χρονου φοιτητή.
Η δίκη διεκόπη στις 3 περίπου το μεσημέρι και θα συνεχιστεί σήμερα στις 9 π.μ.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ο πρ. Διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής, η τότε υπεύθυνη της εστίας, ενώ τον πρώην υπουργό και πρώην βουλευτή Χρ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος κατηγορείται για την ηθική αυτουργία, εκπροσωπεί ο δικηγόρος του, Κώστας Τζούμας.
Η Έλενα Ακρίτα
Η Έλενα Ακρίτα κατέθεσε στο δικαστήριο – σύμφωνα με το ΑΠΕ - ότι έστειλε επιστολή προς τον τότε Υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γ. Πανούση, για παρέμβαση πολιτικού προσώπου στην υπόθεση, αφού προηγουμένως, είχε διασταυρώσει τις πληροφορίες της σχετικά με το θέμα, ενώ επικαλέστηκε δημοσιογραφικό απόρρητο.
Σε δηλώσεις της αμέσως μετά έξω από το Δικαστήριο, έστειλε μήνυμα ως δημοσιογράφος και ως μητέρα, ενάντια στην ενδοσχολική βία και τα «ρουσφέτια» των πολιτικών. «Το παιδί μου είναι στην ίδια ηλικία με τον Βαγγέλη γι' αυτό καταλαβαίνετε ότι είναι και δικό μου παιδί κατά κάποιο τρόπο», ανέφερε, εμφανώς ταραγμένη.
Παράλληλα, σημείωσε πως πρέπει να λογοδοτήσουν για τη στάση τους βουλευτές που ενδιαφέρονται για τον παλαιοκομματισμό τους και το ρουσφέτι τους με την ρομφαία της ασυλίας.
Ο Χρ. Μαρκογιαννάκης
Ο δικηγόρος του κ. Μαρκογιαννάκη, σε δηλώσεις του, ξεκαθάρισε ότι ο πελάτης του έχει παραπεμφθεί ως ηθικός αυτουργός παράβασης καθήκοντος και όχι γιατί δεν τιμωρήθηκαν από τους άλλους κατηγορούμενους οι σπουδαστές που φέρονται να καταπίεζαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο κ. Τζούμας ανέφερε ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης κατηγορείται για τηλεφωνική παρέμβαση προς τον Διευθυντή, για να τιμωρηθεί επιεικώς ένας φτωχός σπουδαστής, επειδή ζωγράφισε την Κρήτη στον τοίχο της Σχολής.
Ο Δ/ντής της Σχολής
Ο συνήγορος του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής, Αλέξης Κούγιας, μετά τη διακοπή της δίκης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι αρχίζει και ξεκαθαρίζει εντελώς το τοπίο. Όπως είπε, μετά την εξέταση «ενός αξιόπιστου μάρτυρα», συγγενικού προσώπου της μητέρας του 20χρονου, δεν προκύπτει καμία ενέργεια του κατηγορούμενου, που θα έβλαπτε τα συμφέροντα του άτυχου σπουδαστή, για να ωφελήσει εκείνους που φέρεται ότι τον υπέβαλαν σε «μπούλινγκ», με συνέπεια να μη στοιχειοθετείται η κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, για τον πελάτη του.
Ο θείος του Βαγγέλη
Στην κατάθεσή του χθες ο θείος του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη, Γ. Βιδιαδάκης ανέφερε όλα όσα είχε μάθει από την μητέρα του παιδιού και από συμφοιτητές του για τα όσα περνούσε ο ανιψιός του, σημειώνοντας πως ο Βαγγέλης δεν του είχε μεταφέρει τίποτα για τα βασανιστήρια, καθώς ο χαρακτήρας του ήταν κλειστός.