ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πετυχημένο το «λίφτιγκ» και στην 28ης Οκτωβρίου

26 Οκτ 2016 • 07:26
Πετυχημένο το «λίφτιγκ»  και στην 28ης Οκτωβρίου

Εργασίες… τέλος στον άξονα Βαλαωρίτου – Βηλαρά – 28ης Οκτωβρίου, έναν από τους πιο κεντρικούς της πόλης, καθώς ουσιαστικά ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση και στο τελευταίο τμήμα της τρίτης οδού, με εκκρεμότητα μόνο τις διαγραμμίσεις που αναμένεται να γίνουν σύντομα.
Είναι γεγονός ότι η ανακατασκευή των τριών διαδοχικών δρόμων που από την είσοδο των Ιωαννίνων «βγαίνουν» στο κέντρο του, έγινε σχεδόν με… ανώδυνο τρόπο για τους πολίτες, με εξαίρεση τις ημέρες που ήταν κλειστή η 28ης Οκτωβρίου και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, καθώς επουλώθηκαν «πληγές» πολλών ετών στο οδόστρωμα που μας ταλαιπωρούσαν όλους! Ας ελπίσουμε τώρα  να μη… θυμηθεί κάποια υπηρεσία (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΔΕΥΑΙ κλπ.) πως πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο δίκτυό της και αρχίσει να ξηλώνει τμήματα της νέας ασφάλτου.

«Έργο ποιότητας…»
Χθες δηλώσεις με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εργασιών έκαναν ο Θωμάς Μπέγκας και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Υποδομών Γιάννης Λιόντος. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, το έργο κατασκευάστηκε με χαρακτηριστικά ποιότητας, που, όπως τόνισε, «θέλουμε να χαρακτηρίζουν το έργο της Δημοτικής Αρχής. Να μας έχουν εμπιστοσύνη οι πολίτες γιατί η έννοια της ποιότητας των έργων είναι πρωταρχική γι’ αυτή τη Δημοτική Αρχή».
Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί στον άξονα αυτό η κατασκευή νέου δικτύου οδοφωτισμού με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας τεχνολογίας LED.
Συνεχίζοντας, ο κ. Μπέγκας είπε πως «αυτός ο δρόμος είναι το δείγμα γραφής του τι θέλουμε να κάνουμε ως Δημοτική Αρχή. Θέλουμε να παραδώσουμε στους πολίτες ποιοτικά έργα. Δεν πρέπει να μας κατατρέχει η αγωνία του να κάνουμε πολλά αλλά αυτά που θα κάνουμε να είναι ποιοτικά».

«Μέτωπο» παρεμβάσεων
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, στον Δήμο Ιωαννιτών εξελίσσονται σημαντικά έργα που επικεντρώνονται στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, με τον Αντιδήμαρχο Υποδομών, Γιάννη Λιόντο να απαριθμεί στη συνέχεια το «μέτωπο» των παρεμβάσεων που εκτείνονται σε διάφορες περιοχές της πόλης και των Δημοτικών Διαμερισμάτων. «Περπατάμε με έργα όλο το Δήμο. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα και προγραμματισμός κι έχουμε ένα ανοιχτό μέτωπο πλέον σε πολλές περιοχές», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στην ανακατασκευή του άξονα Βηλαρά - Βαλαωρίτου – 28ης Οκτωβρίου, μίλησε για μια σοβαρή παρέμβαση που είχε πολλά χρόνια να γίνει και για ένα άρτιο τεχνικό αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε με καλή συνεργασία και συντονισμό όλων των φορέων. Ευχαρίστησε, δε, για τη συνεργασία τους πολίτες, την Αστυνομία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, λέγοντας πως «καταφέραμε να περάσουμε… χειρουργικά μέσα από τον κεντρικό άξονα της πόλης χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα».

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.