• Σήμερα θα ξεκαθαρίσει τελικά αν το Σαββατοκύριακο θα γίνει η επανέναρξη του πρωταθλήματος της Super League και αν ο ΠΑΣ Γιάννινα θα ταξιδέψει στη Ξάνθη για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα στα Πηγάδια. Χθες βράδυ η πλάστιγγα είχε γείρει κατά της επανέναρξης του πρωταθλήματος, χωρίς όμως να έχει τοποθετηθεί επίσημα ο επιτετραμένος Κ. Κουτσοκούμνης.
FIFA και UEFA πιέζουν ασφυκτικά για άμεση επανεκκίνηση των εθνικών πρωταθλημάτων, όμως το ζητούμενο είναι να συγκροτηθεί η νέα Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ), κάτι το οποίο μέχρι χθες βράδυ δεν έχει καταστεί εφικτό. Η εντολή των διεθνών ομοσπονδιών είναι ρητή ότι το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να περιμένει το χρόνο έκδοσης του πορίσματος της πυροσβεστικής για τη φωτιά στο σπίτι του Μπίκα στη Χαλικδική και τους λόγους που την προκάλεσαν,
Για αυτό και ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στην συγκεκριμένη υπόθεση έχει δοθεί οδηγία στον επιτετραμένο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για την Ελλάδα, Κωστάκη Κουτσοκούμνη να ξεκινήσουν άμεσα τα πρωταθλήματα. Στην ουσία κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά πότε θα έχουμε σέντρα στα πρωταθλήματα και η σημερινή ημέρα θεωρείται κρίσιμη κυρίως για την στελέχωση της ΚΕΔ, η οποία είναι απαραίτητη ώστε να οριστούν διαιτητές στα παιχνίδια. Κάτω από αυτές τις συνθήκες στον ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζεται κανονικά η προετοιμασία για το ματς με τη Ξάνθη στα Πηγάδια. Η απόφαση του Γιάννη Πετράκη και του τεχνικού επιτελείου ήταν να προγραμματιστούν οι προπονήσεις χωρίς να περιμένουν τις τελικές αποφάσεις και τον ορισμό των παιχνιδιών της Super League. Στη χτεσινή προπόνηση πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις σε σχέσεις ένας εναντίον ενός και αγωνιστικά τετράγωνα με σκοπό την ειδική αντοχή. Στις προπονήσεις του ΠΑΣ έχουν επιστρέψει και οι διεθνείς Λίλα και Τζημόπουλος και όλοι οι ποδοσφαιριστές ήταν παρόντες καθώς δεν υπήρχαν προβλήματα τραυματισμών. Η επόμενη προπόνηση του ΠΑΣ είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 11:00.