Μετά το πέρας του σπουδαίου φιλικού αγώνα της Παρασκευής η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν των παικτών του ΠΑΣ Γιάννινα και της Μπαρτσελόνα στο εστιατόριο «ΟΜΙΛΟΣ».
Σε μια άκρως φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα, οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα και της Μπαρτσελόνα γνωρίστηκαν καλύτερα και εκτός γηπέδου και αντάλλαξαν ποδοσφαιρικές ιστορίες. Πολλά και ενδιαφέροντα αυτά που έμαθαν οι Γιαννιώτες ποδοσφαιριστές κυρίως για την λειτουργία της ομάδας των παλαιμάχων και την οργάνωση της Μπαρτσελόνα. Ενδεικτικά, αναφέρθηκε ότι οι παλαίμαχοι της Μπάρτσα προπονούνται πέντε φορές την εβδομάδα, έχουν μηνιαία αντιμισθία της τάξεως των 5.000 ευρώ έκαστος, και η εν λόγω ομάδα που ήρθε και αγωνίστηκε στο «Ζωσιμάδες» είναι μια από τις πολλές που διαθέτει η ομάδα της Καταλονίας!
Ανταλλαγή δώρων
Οι δυο αποστολές αντάλλαξαν δώρα μεταξύ τους, σε ανάμνηση του σπουδαίου φιλικού που διεξήχθη την περασμένη Παρασκευή. Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα προσέφερε σε κάθε μέλος της αποστολής της Μπαρτσελόνα ένα τσαντάκι με το λάβαρο της γιαννιώτικης ομάδας, ένα κουτί γιαννιώτικο μπακλαβά, ένα μπουκαλάκι τσίπουρο και ένα χειροποίητο κομπολόι δείγμα της γιαννιώτικης αργυροχρυσοχοΐας, ενώ στην διοίκηση της Μπαρτσελόνα δόθηκε ένας επάργυρος δίσκος με το σήμα του ΠΑΣ Γιάννινα και την ημερομηνία του φιλικού αγώνα καθώς και η φετινή επίσημη φανέλα του ΠΑΣ υπογεγραμμένη από όλους τους παίκτες.
Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αποστολής των «μπλαουγκράνα» Ραμόν Αλφονσέδα έδωσε από μία φανέλα της στον πρόεδρο και τη σύζυγό του Χαρίκλεια Χριστοβασίλη, η οποία σημειωτέον ήταν η αφανής ηρωίδα της όλης οργάνωσης, με τα ονόματά τους, χάρισε μία συλλεκτική φανέλα με τις υπογραφές των παικτών της, ενώ κράτησε και μία φανέλα με τις υπογραφές όλων των παικτών του ΠΑΣ Γιάννινα που αγωνίστηκαν στο φιλικό, ώστε να αποτελέσει κι αυτή έκθεμα στο μουσείο της!
Στο επίσημο δείπνο της ΠΑΕ καλεσμένοι ήταν επίσης και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας, καθώς και ο αντιδήμαρχος κ. Παντελής Κολόκας.
* * *
Από την επίσκεψη της Μπαρτσελόνα στα Ιωάννινα και το φιλικό που διεξήχθη, η πόλη μας, η ομάδα μας αλλά και ο καθένας από εμάς ξεχωριστά έχει μόνο να κερδίσει…
Η πόλη μας, γιατί διαφημίστηκε παντού. Από την Παρασκευή το βράδυ, το φιλικό είναι πρώτο θέμα στο site Παλαιμάχων της Μπαρτσελόνα, ενώ έχει ιδιαίτερη σημασία να επισημάνουμε ότι το Barca Tv έχει καταγράψει τα πάντα το τριήμερο που οι παλαίμαχοί της βρέθηκαν στην πόλη μας.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα και η διοίκηση που είχε την δυνατότητα να ρίξει «γέφυρες» με ένα τεράστιο ποδοσφαιρικό κλαμπ, που ξεπερνάει κατά πολύ τα στενά όρια του ποδοσφαίρου. Είναι ευκαιρία να πάρουμε τεχνογνωσία ακόμα και από αυτές τις επαφές των λίγων ημερών στο πώς λειτουργεί ένα ποδοσφαιρικός σύλλογος, από την οργάνωση των παλαιμάχων μέχρι την λειτουργία των υποδομών της σε όλα τα επίπεδα. Είναι «χρυσή» ευκαιρία για τον Γ. Χριστοβασίλη και τους συνεργάτες του να αλλάξουν επίπεδο τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά, έχει να κερδίσει πολλά από αυτή την επίσκεψη, όχι μόνο ως φίλαθλος αλλά και ως άνθρωπος. Το μήνυμα που μετέφεραν οι «μπλαουγκράνα» στην πόλη μας για αλληλεγγύη και ανθρωπιά στους κατατρεγμένους συνανθρώπους μας, είναι πολύ μεγαλύτερο από οποιαδήποτε νίκη εντός των τεσσάρων γραμμών ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου. Ο φίλαθλος κόσμος των Ιωαννίνων έχει αποδείξει πολλάκις ότι διαθέτει την κουλτούρα και την ωριμότητα να υπερβεί τα στενά όρια του οπαδισμού και να μετατρέπει την κάθε ποδοσφαιρική αναμέτρηση σε αυτό που πραγματικά είναι και που είδαμε την Παρασκευή το βράδυ: σε μια γιορτή!