ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσκύνημα της Ακαδημίας Βελλάς στην περιοχή του Αργυροκάστρου

28 Νοέ 2016 • 08:53
Προσκύνημα της Ακαδημίας Βελλάς στην περιοχή του Αργυροκάστρου

• Μια ανάσα είναι η Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς από τη Βόρειο Ήπειρο. Kαι ο ιδρυτής της Σχολής αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Σπυρίδων Βλάχος είχε στενότατη σχέση με το Βορειοηπειρωτικό χώρο.
Έτσι είχε νόημα από κάθε άποψη η εκπαιδευτική - προσκυνηματική εκδρομή της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων στη Βόρειο  Ήπειρο και συγκεκριμένα στη Μητρόπολη Αργυροκάστρου. Περιελάμβανε ζεστή - πατρική συνάντηση με το Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο, που μετέδωσε στους σπουδαστές,  μέσα από τα βιώματά του, μηνύματα αγάπης. Τους μίλησε για το έργο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, που είναι έργο ολοκληρωτικής αγάπης και δείχνει την ανάγκη η καρδιά μας να είναι καρδιά Θεού, η επιθυμία μας να είναι επιθυμία Θεού, αλλά και την αναγκαιότητα να είμαστε πάντοτε κοντά στον Κύριο, να προσευχώμαστε θερμά σ' αυτόν, να κοινωνούμε συνεχώς το σώμα Του και το αίμα Του, να συντονίζουμε τις καθημερινές δραστηριότητες στις εντολές Εκείνου, να ταυτισθεί το θέλημά μας με το θέλημα Εκείνου.
Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες ήρωες του 1940 στο νεκροταφείο Βουλιαρατών και έγινε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Βουθρωτού, όπου σώζονται παλαιοχριστιανική βασιλική και παλαιοχριστιανικό βαπτιστήριο με θαυμάσιο ψηφιδωτό δάπεδο, ενώ υπάρχει και μουσείο.
Η.Μ.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.