ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο προϋπολογισμός του 2017 επισημοποιεί την αποτυχία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

10 Δεκ 2016 • 10:48
Ο προϋπολογισμός του 2017 επισημοποιεί  την αποτυχία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

• Την κρίση στην Ελλάδα τη δημιούργησε ο κρατισμός, ο λαϊκισμός και το πελατειακό σύστημα που ήταν η επικρατέστερη τάση στη χώρα μας ιδίως μετά το 1981. Τη θέση αυτή ανέπτυξε μιλώντας χθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2017, ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας, υπογραμμίζοντας ότι τα κόμματα που διόγκωσε ή γέννησε η κρίση, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή και οι ΑΝΕΛ παραπλανούν τον λαό λέγοντας πως την κρίση την δημιούργησε δήθεν ο νεοφιλελευθερισμός και η υποταγή στις εντολές ενός κατεστημένου διεθνούς και εγχώριου.
«Και μπορεί -συνέχισε ο βουλευτής και πρώην Υπουργός- η χώρα και ο λαός στα χρόνια της μεταπολίτευσης να γνώρισε μια πρωτοφανή ευμάρεια, αυτή όμως στηρίχθηκε σε λάθος βάσεις με αποτέλεσμα στο πρώτο σοβαρό ταρακούνημα να χρεοκοπήσουμε, όπως έγινε το Μάϊο του 2010.  Κάποιοι αναλάβαμε τις ευθύνες μας μετά από αυτό, αγνοήσαμε το πολιτικό κόστος και οδηγήσαμε τη χώρα το Δεκέμβριο του 2014 στο κατώφλι της εξόδου από την κρίση.  Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αμέσως μετά χαράμισε τις θυσίες των Ελλήνων, που οδήγησαν στην αρχή της εξόδου από την κρίση, και επιδείνωσε δραματικά την κατάσταση της χώρας».  
Για να ξεπεραστεί η κρίση, τόνισε ο Κ. Τασούλας, πρέπει να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα  και οι πολιτικές  ελεύθερης οικονομίας που ακολουθούν όλες οι προηγμένες χώρες της Δύσης, με τις οποίες εναρμονίζεται και η Νέα Δημοκρατία.
«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδείνωσε τους τελευταίους 23 μήνες την οικονομία προκαλώντας νέο χρέος, επιπλέον λιτότητα, νέους φόρους, νέα μνημόνια.  Όλα αχρείαστα! Ο προϋπολογισμός του 2017 είναι η επισημοποίηση αυτής της αποτυχίας, μιας αποτυχίας που η ΝΔ θέλει να μετριάσει όσο το δυνατόν ζητώντας μια ώρα αρχύτερα εκλογές!», κατέληξε.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.