ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η βιοποικιλότητα της Παμβώτιδας θέμα κινητής έκθεσης από αύριο

1 Φεβ 2017 • 08:37
Η βιοποικιλότητα της Παμβώτιδας θέμα κινητής έκθεσης από αύριο

• Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων αύριο (2 Φεβρουαρίου) και  ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας θα παρουσιάσει την κινητή του έκθεση, η οποία προβάλει τη βιοποικιλότητα της Προστατευόμενης Περιοχής, καθώς και τις δράσεις του.
 Στόχος της έκθεσης που θα φιλοξενηθεί στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων από αύριο Πέμπτη έως και την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Απευθύνεται στο ευρύ κοινό, αλλά και σε σχολικές ομάδες, στις οποίες θα πραγματοποιείται οργανωμένη ξενάγηση από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης.
Φέτος το θέμα του εορτασμού είναι «Υγρότοποι: Η συμβολή τους στη μείωση του κινδύνου φυσικών καταστροφών». Αν και σήμερα έχουν αναγνωριστεί οι πολλαπλές αξίες των υγροτοπικών οικοσυστημάτων, τα αίτια που υποβαθμίζουν τους υγροτόπους και κατά συνέπεια και το οικοσύστημα της Παμβώτιδας εξακολουθούν να υπάρχουν (π.χ. αλλαγές στο υδρολογικό καθεστώς, αλλοίωση και υποβάθμιση της ποιότητας των υδάτων, καταστροφές φυσικής βλάστησης, παράνομη και αυθαίρετη δόμηση, εντατικοποίηση της γεωργίας, υπεράντληση, υπεραλίευση, λαθροθηρία, διοχέτευση σε υγροτόπους υγρών και στερεών αποβλήτων, κ.λπ.).
«Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων αποτελεί αφορμή για ενημέρωση και συμμετοχή του κοινού στο πλαίσιο των προσπαθειών για την προστασία των υγροτοπικών περιοχών», καταλήγει η ανακοίνωση του Φορέα.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.