ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανοιγο…κλείνει η Ιόνια Οδός για να ολοκληρωθούν οι εργασίες

2 Ιούν 2017 • 08:13
Ανοιγο…κλείνει η Ιόνια Οδός για να ολοκληρωθούν οι εργασίες

Μπορεί χθες να δόθηκε στην κυκλοφορία το υπολειπόμενο νότιο τμήμα της Ιόνιας Οδού, ολοκληρώνοντας την σύνδεση του οδικού άξονα με την Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, όμως ήδη από χθες διεκόπη η κυκλοφορία στο τμήμα Αγ. Δημήτριος Πέτα – Κομπότι, προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες για την σύνδεση του τμήματος της Ιόνιας (παράκαμψη Άρτας) με το τμήμα Κομπότι – Αμφιλοχία.
Η διακοπή θα ισχύσει έως και τις 15 Ιουλίου, με την κυκλοφορία να  διεξάγεται  μέσω της παλιάς Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων.
Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί θα πρέπει να δείξουν λίγη υπομονή, μιας και υπολείπονται δυο ακόμη τμήματα για να ολοκληρωθεί ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, ο οποίος θα βγάλει δια παντός την Ήπειρο από την οδική απομόνωση.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο αυτοκινητόδρομος θα δοθεί σε πλήρη κυκλοφορία και πλήρη ανάπτυξη εντός του καλοκαιριού και η διαδρομή από και το Αντίρριο έως τα Ιωάννινα, θα διαρκεί μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά.
Το ταξίδι επίσης, από το Αντίρριο μέχρι τα Γιάννενα μέσω των λειτουργούντων τμημάτων της Ιόνιας Οδού που δόθηκαν στην κυκλοφορία το προηγούμενο διάστημα,  θα διαρκεί λιγότερο από 2 ώρες, αντί σχεδόν 3,5 ωρών που απαιτούνταν. 

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.