• «Βροχή» πέφτουν οι διαμαρτυρίες προς την Πολιτεία για την ελλιπή φύλαξη της παραμεθορίου, η οποία συχνά γίνεται στόχος των πάσης φύσεως κακοποιών, αυξάνοντας το αίσθημα ανασφάλειας στους εναπομείναντες κατοίκους.
Τα τελευταία περιστατικά επιθέσεων σε ηλικιωμένους κατοίκους θέτουν σε συναγερμό τους τοπικούς φορείς, ζητώντας από την Κυβέρνηση να λάβει επιτέλους τα απαιτούμενα μέτρα.
Μετά την ανοιχτή επιστολή της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων της Επαρχίας Πωγωνίου προς τους αρμόδιους φορείς (σχετικό το χθεσινό κύριο θέμα του «Π.Λ.»), σειρά πήρε ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, ο οποίος με υπόμνημά του προς τον αναπλ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα εκφράζει την έντονη αγανάκτηση και την ανησυχία των κατοίκων της μεθορίου.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «οι κάτοικοι των απομακρυσμένων και παραμεθορίων χωριών ζουν υπό το φόβο των επιθέσεων καθώς έρχονται, σχεδόν καθημερινά, αντιμέτωποι με ληστρικές επιδρομές. Η έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης και φύλαξης αυξάνει την αγωνία των κατοίκων οι οποίοι, σε κάποιες περιπτώσεις, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις περιουσίες που απέκτησαν με κόπο στην προσπάθειά τους να προφυλάξουν τη ζωή τους. Τα κρούσματα έγιναν ακόμη πιο έντονα τους τελευταίους μήνες ενώ σας υπενθυμίζουμε ότι το 2013, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων κατοίκων πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή τη ελλιπή φύλαξη της περιοχής.
»Απαιτούμε η πολιτεία να δώσει την πρέπουσα σημασία στην παραμεθόρια περιοχή και να επιδείξει το δέοντα σεβασμό στους κατοίκους που «φυλούν Θερμοπύλες».
»Μια καθημερινότητα με ασφάλεια και ηρεμία, χωρίς ληστρικές επιδρομές και θανατηφόρες επιθέσεις είναι δικαίωμα όλων των πολιτών. Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας στην κατεύθυνση εμπέδωσης του αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους».