ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κάθε νέα δήλωσή του αναιρεί την προηγούμενη ο Δ/τής του «Χατζηκώστα»

29 Ιούν 2017 • 07:22
Με κάθε νέα δήλωσή του αναιρεί την προηγούμενη ο Δ/τής του «Χατζηκώστα»

• Δεν μπορεί να καλυφθεί το χάλι που επικρατεί σήμερα στα Δημόσια Νοσοκομεία, λόγω των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν - κυρίως υποχρηματοδότηση και έλλειψη προσωπικού - ενώ καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας καταστάσεις που δεν αρμόζουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα (προ των πυλών ο καύσωνας και τα κλιματιστικά θεωρούνται είδος… πολυτελείας στα νοσοκομεία μας)!
Ωστόσο χθες με μακροσκελή ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» επιχείρησε να δικαιολογηθεί για το θέμα της αναβολής χειρουργείων στην Ορθοπεδική που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Διοικητής του κ. Ευάγγ. Καρβούνης ανέφερε ότι για τους δύο μήνες του καλοκαιριού (Ιούλιο και Αύγουστο) δεν είχαν προγραμματιστεί χειρουργεία, άρα δεν υφίσταται ο όρος «αναβολή», προσθέτοντας μάλιστα ότι υπάρχει η διαβεβαίωση των θεραπόντων ιατρών ότι τα τακτικά περιστατικά υπο προγραμματισμό για το Σεπτέμβριο και μετά είναι περιστατικά που δεν χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης…

Πολλά τα περιστατικά!
Ο κ. Καρβούνης στην απάντησή του κάνει λόγο για μια Κλινική που «καθημερινά γίνεται αποδέκτης της πλειοψηφίας των περιστατικών από την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου αλλά και Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Δ. Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, ακόμα και την Αλβανία, κυρίως λόγω των υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας που προσφέρει αλλά και του ανθρώπινου χαρακτήρα που την χαρακτηρίζει στην αντιμετώπιση των περιστατικών…».
Βέβαια, όλα αυτά έρχονται σε αντίθεση με τον ισχυρισμό του ότι Ιούλιο και Αύγουστο, τα περιστατικά που φθάνουν στο Νοσοκομείο δεν χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης! Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει ότι τα περιστατικά του Α’ εξαμήνου ήταν αυξημένα κατά 20% σε σχέση με το 2017! Τώρα, πώς γίνεται πέντε περιφέρειες της Ελλάδας και η Αλβανία να στέλνουν τους ασθενείς τους στο «Χατζηκώστα» και αυτό να μην έχει κανένα  περιστατικό για εγχείρηση Ιούλιο και Αύγουστο, αυτό μόνο ο Διοικητής του το γνωρίζει!
Ας μην σχολιάσουμε προηγούμενο ισχυρισμό του ότι ο προϋπολογισμός (ύψους 90.000 ευρώ) για αγορά υλικών έχει ήδη εξαντληθεί!

Το… business plan
Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης ο Διοικητής αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει και υλοποιείται ένα συγκεκριμένο busi­ness plan με στόχο τον εξ ορθολογισμό των νοσοκομειακών δαπανών σε όλα τα επίπεδα, με στόχο την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.
Σε σχέση με την συγκεκριμένη απόφαση επισημαίνει, ότι:
«- Τα όρια του εγκεκριμένου προϋπολογισμού 2017 για τις συγκεκριμένες δαπάνες (Ορθοπεδικά υλικά) είναι πολύ ικανοποιητικά, ελαφρώς αυξημένα σε σχέση με τα όρια του προηγούμενου έτους, ωστόσο παράλληλα αυξήθηκαν σημαντικά και οι λειτουργικές ανάγκες της κλινικής και του Νοσοκομείου γενικότερα…»
- »…Λόγω των έκτακτων αναγκών, μετά από σημερινή συνάντηση των Διοικήσεων του Νοσοκομείου και της 6 η ΥΠΕ, αναγνωρίστηκαν οι ανάγκες και επιβεβαιώθηκε η άμεση παροχή του 10% του έξτρα προϋπολογισμού προς κάλυψη αυτών…», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Καρβούνης.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.