• Ένα πέτρινο μνημείο διαφορετικό απ’ τα συνηθισμένα απέκτησε το Κουκούλι Ζαγορίου, χάρη στο όραμα, το πείσμα και τη δουλειά του καταξιωμένου δασκάλου και συγγραφέα Ευριπίδη Μακρή!
Το μνημείο Χαρακτικής Λιθογραφίας που φιλοτέχνησε ο ίδιος ο κ. Μακρής περιλαμβάνει 30 πέτρινες πλάκες στις οποίες είναι χαραγμένες ευαγγελικές ρήσεις, που αποτελούν τα κύρια σημεία – κλειδιά της ζωής και της διδασκαλίας του Χριστού, όπως έχουν γραφτεί στην Αγία Γραφή από τους τέσσερις Ευαγγελιστές. Οι πλάκες χαράχτηκαν από τον Ευρ. Μακρή και εντοιχίστηκαν ιδία δαπάνη στο μνημείο, το οποίο στήθηκε σε χώρο που έχει παραχωρήσει για το συγκεκριμένο σκοπό ο Δήμος Ζαγορίου.
«Το 19ο βιβλίο μου…»
«Αυτό είναι ουσιαστικά το 19ο βιβλίο μου, μόνο που είναι χαραγμένο στην πέτρα σε αντίθεση με τα προηγούμενα 18 βιβλία που έχουν τυπωθεί σε χαρτί», ανέφερε χθες, μιλώντας στον «Π.Λ.» ο Ευριπίδης Μακρής.
Όπως είπε σχετικά με την απόφασή του να φτιάξει το συγκεκριμένο πέτρινο μνημείο, «διάλεξα ρητά από το Ευαγγέλιο που συγκινούν κάθε άνθρωπο. Είναι αλήθειες που ακουμπούν το μυαλό και την καρδιά του καθενός μας. Στην εποχή μας πολλοί έχουν άγνοια αυτών των ρητών, ενώ υπάρχουν και πολλοί πολέμιοι της Ορθοδοξίας. Αποφάσισα λοιπόν να κάνω κάτι που θα το διαβάζουν οι περαστικοί και θα διδάσκονται. Ένα έργο που θα μείνει για πάντα και για τις μελλοντικές γενιές»!
Εγκαίνια την Κυριακή
Το «Μνημείο Χαρακτικής Λιθογραφίας» του Ευριπίδη Μακρή στην Τοπική Κοινότητα Κουκουλίου και συγκεκριμένα στο παλιό πάρκο «Αϊ Γιάννης» θα εγκαινιαστεί σε ειδική τελετή που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, 30 Ιουλίου.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Ζαγορίου σε συνεργασία με τον δημιουργό του μνημείου και θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ