ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοινή ομάδα εργασίας συστήνουν Δήμος Ιωαννιτών – ΤΕΕ Ηπείρου

28 Ιούλ 2017 • 07:08
Κοινή ομάδα εργασίας συστήνουν Δήμος Ιωαννιτών – ΤΕΕ Ηπείρου

• Θέματα που μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων συζητήθηκαν κατά την χθεσινή πρώτη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την Πολεοδομία, Γιώργος Βίνης και η  Διευθύντρια της Υπηρεσίας με τη νέα Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στα γραφεία της Πολεοδομίας στον Κατσικά.
Παράλληλα, αποφασίστηκε η σύσταση κοινής ομάδας εργασίας η οποία θα συνεδριάζει κάθε μήνα με σκοπό την εξέταση χωροταξικών, πολεοδομικών κι άλλων ζητημάτων.
Στόχος του Δήμου είναι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η όσο το δυνατόν πιο στενή συνεργασία του με το ΤΕΕ/ΤΗ και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η πιο συστηματική επικοινωνία για όλα τα θέματα που αφορούν τους δύο φορείς.
Οι δηλώσεις
«Θεωρούμε ότι το ΤΕΕ/ΤΗ εκτός από το ρόλο που έχει ως σύμβουλος του κράτους μπορεί να αποτελέσει κι έναν φορέα – συνεργάτη του Δήμου σε πολλά θέματα. Στόχος μας είναι η συνεργασία που ήδη υπάρχει να αναπτυχτεί ακόμα περισσότερο και νομίζω πως η ίδια θέληση υπάρχει και από πλευράς της νέας Διοικούσας Επιτροπής», δήλωσε ο κ. Μπέγκας.
Από την πλευρά του ο κ. Βίνης τόνισε πως η Πολεοδομία Ιωαννίνων είναι μια υπηρεσία που έχει άμεση σχέση με το ΤΕΕ/ΤΗ προσθέτοντας πως η συνεργασία που θα αναπτυχτεί θα είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές.
«Η πρώτη σύσκεψη που είχαμε ήταν αρκετά εποικοδομητική και είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα ακολουθούσουν κι άλλες καθώς υπάρχουν πολλά θέματα, άλλα σημαντικά κι άλλα λιγότερο, στα οποία η συνεργασία είναι επιβεβλημένη», επισήμανε ο Αντιδήμαρχος.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.