• Ποδαρικό με το… δεξί στο νέο πρωτάθλημα της Super League έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος «άλωσε» την Τρίπολη επικρατώντας με 1-2 του Αστέρα Τρίπολης και ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις.
Η ομάδα της Ηπείρου προηγήθηκε με δύο γκολ στο εκπληκτικό της πρώτο εικοσάλεπτο με σκόρερ τους Ναδάλες (6’) και Μαυροπάνο (19’), αλλά δέχτηκε νωρίς στην επανάληψη την μείωση του σκορ από τον Καλτσά (49’). Στη συνέχεια αγχώθηκε, όμως κράτησε τη νίκη, η οποία ήταν η πρώτη των Ηπειρωτών στην Τρίπολη μετά από 8 ανεπιτυχείς προσπάθειες (4 ισοπαλίες και 4 ήττες) τα προηγούμενα χρόνια.
Ιδανική ήταν η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος επικράτησε με 1-2 του Αστέρα στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και πέτυχε το πρώτο του «διπλό» στην Τρίπολη. Σκόρερ για την ομάδα της Ηπείρου ο Ναδάλες (6’) και ο Μαυροπάνος (19’), ο οποίος σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα. Από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες, ο ΠΑΣ με τον Κοζορώνη (82’) και ο Αστέρας Τρίπολης με τον Τριανταφυλλόπουλο (88’).
αποτελέσματα 1η αγωνιστική
Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-2
Ξάνθη - Λαμία 0-0
Ολυμπιακός - Λάρισα 4-1
ΑΕΚ - Παναιτωλικός 2-0
Κέρκυρα - Πανιώνιος 0-1
Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 0-0
Πλατανιάς-Παναθηναϊκός (χθες βράδυ)
Ατρόμητος-Απόλλων Σμύρνης (σήμερα)
βαθμολογία
1. Ολυμπιακός 3 4-1
2. ΑΕΚ 3 2-0
3. ΠΑΣ Γιάννινα 3 2-1
4. Πανιώνιος 3 0-1
5. Λαμία 1 0-0
6. Λεβαδειακός 1 0-0
7. Ξάνθη 1 0-0
8. ΠΑΟΚ 1 0-0
9. Απόλλων Σμύρνης* 0 0-0
10. Ατρόμητος* 0 0-0
11. Πλατανιάς* 0 0-0
12. Αστέρας Τρίπολης 0 1-2
13. Κέρκυρα 0 0-1
14. Παναιτωλικός 0 0-2
15. Λάρισα 0 1-4
16. Παναθηναϊκός** -2 0-0
* Έχουν ένα ματς λιγότερο
** Έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση 2 βαθμών
επόμενη 2η αγωνιστική
(26, 27, 28/8/2017)
Πλατανιάς - Ξάνθη
Παναιτωλικός - Ατρόμητος
Λαμία - Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός
ΠΑΟΚ - Κέρκυρα
Πανιώνιος - Απόλλων Σμύρνης
ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ
Λάρισα - Αστέρας Τρίπολης
Πως έπαιξαν
Ο Γιάννης Πετράκης δεν επιφύλασσε εκπλήξεις στο βασικό σχήμα σε σχέση με όσα δοκίμασε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός παρέταξε τον ΠΑΣ με σύστημα 3-5-2, δίνοντας φανέλα βασικού στους Μαυροπάνο και Νικολιά. Ο Βελλίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Τζημόπουλο, Μαυροπάνο και Μιχαήλ να αποτελούν την τριάδα των στόπερ, ο Μπουκουβάλας κάλυπτε την δεξιά πτέρυγα και ο Ναδάλες την αριστερή. Στον άξονα οι Γαρουφαλιάς, Γιάκος και Νικολιάς, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Χαλκιαδάκης και Κόντε.
Από την άλλη ο Στάικος Βεργέτης επέλεξε μια διάταξη 4-3-3 για τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Αθανασιάδης στην εστία, με τους Γιαννούλη, Σελίν, Πασαλίδη και Ίγκορ στην άμυνα. Στα χαφ έπαιξαν οι Μουνάφο, Ιγκλέσιας και Μαδίντα, δεξιά στην επίθεση ο Καλτσάς, αριστερά ο Στανισάβλιεβιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Μανιάς.
Ονειρεμένο ξεκίνημα ο ΠΑΣ
Οι Ηπειρώτες ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στο πρώτο ημίχρονο και έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με τον Αστέρα Τρίπολης να είναι τουλάχιστον μία ταχύτητα κάτω.
Από τα πρώτα λεπτά ο ΠΑΣ έδειξε ότι θα ήταν το «αφεντικό» της αναμέτρησης. Ένα άστοχο σουτ του Ίγκορ στο 4’ δεν ήταν ικανό να ανησυχήσει ούτε τον Βελλίδη, ούτε τον ΠΑΣ συνολικά, ο οποίος μπήκε αποφασισμένος στο ματς για να πετύχει το πρώτο τρίποντο της χρονιάς.
Η ομάδα της Ηπείρου έβαλε τις βάσεις για τη νίκη της στην πρώτη τελική που έκανε στο παιχνίδι. Στο 6’ ο Χαλκιαδάκης έκανε επίδειξη τεχνικής από τα δεξιά και με σέντρα ακριβείας με το αριστερό βρήκε τον Ναδάλες και ο Ισπανός με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα…συστημένη στα δίχτυα του Αθανασιάδη που ήταν εκτός εστίας για το 0-1.
Ήταν το πρώτο γκολ του φετινού πρωταθλήματος, εκπληκτικό σε σχεδιασμό και εκτέλεση. Ήταν και το πρώτο του Ναδάλες σε επίπεδο πρωταθλήματος, όχι όμως και το πρώτο της χρονιάς καθώς ο Ισπανός είχε σκοράρει και στο φιλικό του ΠΑΣ Γιάννινα με την Λάρισα στο Καρπενήσι.
Παρθενικό γκολ ο Μαυροπάνος
Το γκολ του Ναδάλες έδωσε αυτοπεποίθηση στον ΠΑΣ και αποσυντόνισε ακόμη περισσότερο τους Τριπολιτσιώτες. Η ομάδα της Ηπείρου δεν απειλήθηκε καθόλου στα μετόπισθεν και κατάφερε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ και μάλιστα από στημένη φάση.
Η αρκετή δουλειά που έκανε στις προπονήσεις της περασμένης εβδομάδας πάνω στις λεγόμενες στατικές φάσεις με τους παίκτες του ο Πετράκης απέδωσε καρπούς. Συγκεκριμένα, στο 19’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ναδάλες, ο προωθημένος Μαυροπάνος πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Αθανασιάδη και έκανε το 0-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από πλευράς ΠΑΣ και διαμαρτυρίες των παικτών του Αστέρα για επιθετικό φάουλ.
Ήταν το πρώτο γκολ του 20χρονου κεντρικού αμυντικού με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα και μια πλήρης δικαίωση του Γιάννη Πετράκη, ο οποίος τον επέλεξε για το βασικό σχήμα στη θέση του Μπέριου. Ασίστ μετά το γκολ για τον Ναδάλες, ο οποίος αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα του Αστέρα Τρίπολης από αριστερά.
Αμέσως μετά το δεύτερο γκολ του ΠΑΣ, ο Αστέρας προσπάθησε να απαντήσει και έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του στο πρώτο μέρος. Στο 20’ ο Μαδίντα ξέφυγε από δεξιά και έκανε τη σέντρα για τον Μανιά, ο οποίος δεν πλάσαρε όπως θα ήθελε και έτσι ο Μπουκουβάλας βρήκε την ευκαιρία να διώξει πάνω στη γραμμή σώζοντας τον ΠΑΣ.
Στο 38’ ο Κόντε έκανε καλή ατομική προσπάθεια, όμως το τελείωμα του Ισπανού επιθετικού δεν ήταν καλό και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
Προς τα τέλη του πρώτου μέρους οι δύο προπονητές, Πετράκης και Βεργέτης έκαναν από μία αναγκαστική αλλαγή. Συγκεκριμένα, στο 44’ ο Κόντε έκανε νόημα στο τεχνικό επιτελείο για αλλαγή καθώς υπέστη ένα τράβηγμα στον προσαγωγό και αντικαταστάθηκε από τον Λίλα.
Δύο λεπτά αργότερα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Σελίν έφυγε εκτός αγωνιστικού χώρου με τον Τριανταφυλλόπουλο να περνάει στη θέση του και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-2 να δίνει σαφέστατο προβάδισμα στον ΠΑΣ για τη νίκη.
Γρήγορο γκολ ο Αστέρας
Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό άλλαξε άρδην. O Βεργέτης έριξε στο ματς τον Μάσα στη θέση του Στανισάβλιεβιτς και ο Αστέρας πήρε δύναμη κι αποφασιστικότητα στη μεσαία γραμμή.
Η ομάδα της Τρίπολης μείωσε το σκορ πολύ νωρίς στο ξεκίνημα της επανάληψης. Συγκεκριμένα, στο 49’ ο Μάσα έβγαλε την κάθετη στον κενό χώρο προς τον Καλτσά, Μιχαήλ και Μαυροπάνος μπερδεύτηκαν και ο παίκτης του Αστέρα πλάσαρε από πλάγια αριστερά πάνω από το σώμα του Βελλίδη, που επιχείρησε άστοχη έξοδο, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και μειώνοντας σε 1-2.
Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, στην επανάληψη ο ΠΑΣ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και «πουλούσε» την κατοχή της στους παίκτες του Αστέρα. Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις στο 56’ ο Μάσα έκανε την σέντρα-σουτ, αναγκάζοντας τον Βελλίδη να διώξει σωτήρια σε κόρνερ.
Στο 64’ και πάλι ο Βελλίδης ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε με τα πόδια σουτ του Καλτσά από πλάγια δεξιά, ύστερα από πάσα του Μανιά.
Ελάχιστα αργότερα ο Βεργέτης έριξε στο ματς τον Δουβίκα ως δεύτερο επιθετικό για να κάνει ακόμα πιο επιθετική ομάδα του, ενώ ο Πετράκης έριξε στο ματς και τον Κοζορώνη στη θέση του Νικολιά.
Η πρώτη επίσκεψη του ΠΑΣ στα καρέ του Αστέρα για το δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 74’ όταν ο Χαλκιαδάκης δέχτηκε την κεφαλιά-πάσα του Μπουκουβάλα, όμως το σουτ του Ελληνοβραζιλιάνου έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αθανασιάδη.
Τρία λεπτά αργότερα στο 77’ ο Αστέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά-ψαράκι του Δουβίκα, όμως η μπάλα πήγε πάνω στον Βελλίδη που στάθηκε τυχερός στην φάση.
Από ένα δοκάρι ΠΑΣ και Αστέρας
Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Παρόλα αυτά οι δύο ομάδες έφτασαν κοντά στο γκολ και είχαν από ένα δοκάρι.
Αρχικά ο ΠΑΣ στο 82’ όταν στην απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Κοζορώνη από αριστερά, η μπάλα πήγε φαλτσαριστά στο οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη και έφυγε άουτ.
Στο 87’ ο Μάσα εκτέλεσε πλασαριστά το φάουλ, στρώνοντας στον Πασαλίδη, ο οποίος ήταν φάτσα με τον Βελλίδη, όμως σούταρε άσχημα και η μπάλα κατέληξε αρκετά άουτ.
Οι Αρκάδες απάντησαν στο δοκάρι του Κοζορώνη στο 88’. Ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε σέντρα από τα δεξιά ψάχνοντας τον Μανιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη.
Η τελευταία φάση του παιχνιδιού ανήκε στον Αστέρα και ήρθε με κεφαλιά του Ιγκλέσιας μετά από σέντρα του Τριανταφυλλόπουλου, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη και έτσι το 1-2 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Σιδηρόπουλου.
Το ξεκίνημα του πρωταθλήματος ήταν άκρως επιτυχημένο για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος πήρε το πρώτο τρίποντο και μάλιστα σε μία έδρα που δεν είχε κερδίσει ποτέ στο παρελθόν. Για να έχει συνέχεια όμως η νίκη στην Τρίπολη και να μην είναι «φωτοβολίδα» όπως ζήτησε ο Γιάννης Πετράκης στις δηλώσεις του πρέπει ο ΠΑΣ να κοντράρει στα ίσια και την ΑΕΚ στο παιχνίδι το βράδυ (21:30) της Κυριακής στο «Ζωσιμάδες».
λεπτό προς λεπτό
4' Μακρινό, άστοχο σουτ από τον Ίγκορ.
6' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ, 0-1! Σέντρα του Χαλκιαδάκη από δεξιά, φανταστική ψιλοκρεμαστή κεφαλιά του Ναδάλες, που κρεμάει τον Αθανασιάδη και ανοίγει το σκορ για τον ΠΑΣ.
10' Μακρινό σουτ του Γαρουφαλιά, δεν βρίσκει στόχο.
14' Εν κινήσει γυριστό σουτ του Μανιά μέσα από την περιοχή του ΠΑΣ, πολύ ψηλά άουτ.
19' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ, 0-2. Εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά για τον ΠΑΣ με τον Ναδάλες, ο Μαυροπάνος από κοντά έπιασε τη καρφωτή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Αρκάδων!
20' Ωραία ενέργεια του Μαντιντά από τα δεξιά, προσπερνά τον προσωπικό του αντίπαλο, γυρίζει παράλληλα για τον Μανιά, αλλά αυτός δεν μπορεί να σπρώξει με δύναμη τη μπάλα στα δίχτυα κι εν τέλει τη τελευταία στιγμή ο Μπουκουβάλας απομακρύνει την μπάλα σχεδόν πάνω στη γραμμή!
36' Ο Βελλίδης αποκρούει με υπερένταση το μακρινό σουτ του Μουνάφο, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, κάνει κάτι αντίστοιχο στην εξ' επαφής προβολή του Μανιά, αν και ο τελευταίος ήταν σε θέση οφσάιντ και ουσιαστικά δεν υφίσταται η φάση.
49' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ, 1-2. Κάθετη πάσα του Μάσα στον Καλτσά, και ο μεσοεπιθετικός του Αστέρα με ψιλοκρεμαστό πλασέ από πλάγια θέση μειώνει σε 1-2.
57' Σέντρα-σουτ του Μάσα από τα αριστερά, διώχνει σε κόρνερ ο Βελλίδης.
64' Κακή αντίδραση του Μαυροπάνου, κερδίζει την μπάλα ο Μανιάς και βγάζει για τον Καλτσά, αυτός μπαίνει στην περιοχή, πιάνει δυνατό σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο Βελλίδης είναι σε ετοιμότητα και απομακρύνει με το πόδι!
72' Σκαστό σουτ του Δουβίκα, ο Μανιάς πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά αυτή κατέληξε στην αγκαλιά του Βελλίδη.
74' Ξαφνικό, γυριστό συρτό σουτ του Χαλκιαδάκη, φεύγει λίγο άουτ η μπάλα!
77' Σέντρα από τα δεξιά, κεφαλιά-ψαράκι από τον Δουβίκα στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ, αλλά ο Βελλίδης μπλοκάρει σταθερά.
82' ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ. Απευθείας εκτέλεση κόρνερ από τον Κοζορώνη, η μπάλα χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και φεύγει άουτ.
87' Ο Μάσα έδωσε πάσα στον Πασαλίδη, αυτός ανενόχλητος έπιασε εν κινήσει το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ!
88' ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ. Σέντρα του Τριανταφυλλόπουλου από τα δεξιά, η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά και τελικώς σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ!
δηλώσεις προπονητών
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ (ΠΑΣ Γιάννινα):
«Καταρχήν, να ευχηθώ να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα, το οποίο να καταφέρει να φέρει τον κόσμο πίσω στα γήπεδα, να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο και να είναι ανταγωνιστικό.
Εμείς ξεκινήσαμε παρά πολύ καλά το πρωτάθλημα. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, γιατί απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα με ποιότητα και φιλοδοξία, καταφέραμε και πήραμε μια πάρα πολύ σημαντική νίκη.
Ο χρόνος είναι αυτός που αναδεικνύει και καταδεικνύει αν υπάρχει αξία κι εμείς δεν θέλουμε το παιχνίδι αυτό να είναι φωτοβολίδα. Θέλουμε να έχουμε την σταθερότητα, την υπευθυνότητα και τη διάρκεια που πρέπει, σε βάθος. Σπουδαία νίκη, αλλά να έχουμε και ανάλογη συνέχεια.
Ότι αφορά το παιχνίδι, πιστεύω ότι στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Καταφέραμε και προηγηθήκαμε στην πρώτη φάση που κάναμε. Το γρήγορο γκολ μας έδωσε ψυχολογικό πλεονέκτημα. Αμυντικά και επιθετικά λειτουργήσαμε πολύ καλά ως ομάδα. Για την εικόνα και την προσπάθεια του πρώτου ημιχρόνου είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Το δεύτερο ημίχρονο νομίζω ότι ανήκει στον Αστέρα. Εμείς βρεθήκαμε σε παθητικό ρόλο. Η προσπάθεια ήταν πάλι πολύ μεγάλη, αλλά δεν είχαμε την ανάλογη εικόνα. Για οτιδήποτε δημιουργείται υπάρχει μία αιτία που το προκαλεί, αλλά δεν θέλω να κάνω ανάλυση. Θα πρέπει να μάθουμε τι δεν πήγε καλά στο δεύτερο ημίχρονο και να το διορθώσουμε. Ξέρουμε τι δεν πήγε καλά, αλλά δεν μπορούμε να το καταθέσουμε. Πρέπει να έχουμε περισσότερη σταθερότητα σε καινούργια προβλήματα που μπορεί να μας βάλει ο αντίπαλος. Καλή συνέχεια στον Αστέρα και συνεχίζουμε την προσπάθεια μας».
Σχετικά με την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου:«Να ξέρετε ότι δεν παίζουμε εμείς μπάλα, παίζουν οι παίκτες. Οι οδηγίες μου δεν άλλαξαν μεταξύ των δύο ημιχρόνων, αλλά δεν παίζουμε μόνοι μας. Ο κάθε παίκτης δεν είναι ποτήρι που κινείται, έχει μυαλό και ψυχή που επηρεάζεται. Δεχτήκαμε γκολ στο 47’, ο Αστέρας ήθελε πολύ να αλλάξει την κατάσταση. Μας επηρέασε πάρα πολύ και ο τραυματισμός του Κόντε, γιατί στην ουσία δεν είχαμε και δεύτερο κυνηγό για να βάλουμε. Η μπάλα δεν έμεινε καθόλου στα πόδια μας, πήγαμε σε δεύτερο ρόλο κι αυτό ανάδειξε την αξία που υπάρχει στην ομάδα του Αστέρα. Το ότι δεν έμεινε η μπάλα στα πόδια μας, το ότι τραυματίστηκε ένας πολύ σπουδαίος παίκτης για μας, που δεν είχαμε έτοιμο παίκτη να τον αντικαταστήσουμε. Συν το ένστικτο της αυτοσυντήρησης όταν είσαι 2-1 μπροστά στο σκορ, σου διαμορφώνει μια ψυχολογία και μία στάση, που την είδατε κι εσείς. Όμως η προσπάθεια που έγινε ήταν πολύ μεγάλη και για αυτό θέλω να δώσω για ακόμα μια φορά συγχαρητήρια στους παίκτες μου».
ΣΤΑΪΚΟΣ ΒΕΡΓΕΤΗΣ (Αστέρας Τρίπολης):
«Καταρχήν να ευχηθώ καλή ποδοσφαιρική σεζόν σε όλες τις ομάδες και στους ποδοσφαιριστές να υπάρχει υγεία. Εύχομαι να είναι ποιοτική σεζόν και να βοηθήσουμε όλοι να γίνει καλύτερο και θεαματικότερο το ποδόσφαιρο και να έχει πιο ενδιαφέρον για τον κόσμο.
Όταν παίζεις παιχνίδι και πρέπει να πάρεις το αποτέλεσμα, πρέπει να είσαι αποτελεσματικός σε αυτό που κάνεις. Είναι το πρώτο που μας έλειψε. Σε φάση άμυνας δεχτήκαμε δύο γκολ που δεν θα έπρεπε και σε φάση επίθεσης χάσαμε ευκαιρίες ακόμα και να γυρίσουμε το παιχνίδι.
Παρόλα αυτά κρατάω τη δυναμική που έβγαλαν οι παίκτες και το ότι αρνήθηκαν να χάσουν το παιχνίδι και τα έδωσαν όλα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτα.
Η ομάδα έπιασε καλή απόδοση, όπως στα φιλικά. Είχαμε το ρυθμό και τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν αξιοποιήσαμε τις καλές μας στιγμές, χάσαμε πολλές ευκαιρίες.
Δεχθήκαμε εύκολα το πρώτο γκολ και βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο στο δεύτερο. Όμως, τα παιδιά αντέδρασαν, προσπάθησαν πολύ. Κατά τη γνώμη μου είχαμε τον έλεγχο και στο δεύτερο και στο πρώτο ημίχρονο. Απλά τα γκολ μας έκοψαν τα πόδια, ειδικά το δεύτερο. Μιλήσαμε, όμως, στο ημίχρονο και είπαμε να βγούμε και να το παλέψουμε, όπερ και εγένετο.
Με την πάροδο του χρόνου επήλθε κόπωση σε κάποια παιδιά, είμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν. Προσπαθούμε να τους έχουμε όλους στο 100% της ετοιμότητας, αλλά δεν είναι εύκολο στα μέσα Αυγούστου. Ο Μαδίντα επηρεάστηκε από την κόπωση που ήρθε, αλλά οι σέντρες έγιναν κατόπιν τοποθέτησης δεύτερου φορ στην περιοχή.
Γνωρίζαμε ότι ο ΠΑΣ συνεχίζει να παίζει με 3-5-2 και δεν αιφνιδιαστήκαμε. Προετοιμαστήκαμε να παίξουμε κόντρα σε αυτό το σύστημα, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο. Ο ΠΑΣ διαθέτει παίκτες με αξία και υλοποίησαν σε μεγάλο βαθμό το πλάνο του προπονητή τους.
Πιστεύω ότι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού ο Αστέρας ήταν καλύτερος από τον ΠΑΣ, όμως αυτό δεν συνοδεύτηκε με το αποτέλεσμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι χρειαζόμαστε ενίσχυση, τα ίδια παιδιά στο μέλλον μπορούν να είναι πιο αποτελεσματικά.
Ο Τσουκαλάς, όπως και όλα τα παιδιά, είναι υπό αξιολόγηση. Μέσα από την διαδικασία των προπονήσεων και των φιλικών, κρίναμε ότι κάποιοι παίκτες υλοποιούν καλύτερα το αγωνιστικό πλάνο από τον Τσουκαλά, για αυτό και έμεινε εκτός. Είναι ένα παιδί που είναι πάντα υπό την αξιολόγηση και την επίβλεψη μας και θα βοηθήσει την ομάδα».
βαθμολογία των παικτών
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Αθανασιάδης 5, Ίγκορ 4 (65’ Δουβίκας 6), Πασαλίδης 4, Σελίν 5 (45+2’ Τριανταφυλλόπουλος 6), Γιαννούλης 4, Μουνάφο 5, Ιγκλέσιας 5, Μαδίντα 7, Στανισάβλιεβιτς 4 (46’ Μάσα 6), Καλτσάς 6, Μανιάς 4.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης 6, Μαυροπάνος 7, Τζημόπουλος 5, Μιχαήλ 5, Μπουκουβάλας 6, Ναδάλες 8, Γαρουφαλιάς 6, Γιάκος 5 (80’ Βιδάλ), Νικολιάς 5 (73’ Κοζορώνης), Χαλκιαδάκης 7, Κόντε 5 (44’ Λίλα 5).
Στα «πιτς» ο Κόντε!
• Δεν μπήκε με το δεξί η χρονιά για τον πρώτο σκόρερ του ΠΑΣ Γιάννινα την περσινή χρονιά Πέδρο Κόντε.
Ο Ισπανός σέντερ φορ, σε μια ανύποπτη φάση του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα της Τρίπολης υπέστη, απ’ ότι όλα δείχνουν θλάση στον προσαγωγό.
Η οριστική διάγνωση αναμένεται να γίνει σήμερα μετά την μαγνητική που θα υποβληθεί ο παίκτης, αλλά αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι του ιατρικού επιτελείου του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ισπανός φορ αναμένεται να μείνει εκτός γηπέδων για τον επόμενο μήνα, γεγονός που θα τον βγάλει νοκ-άουτ σίγουρα από τον παιχνίδι των Ηπειρωτών με την ΑΕΚ την ερχόμενη Κυριακή, αλλά και κατά πάσα πιθανότητα και από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι το Σαββατοκύριακο 9-10 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Super League.