ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιαματικό «πάρκο» στεριάς τα λουτρά Αμαράντου και Καβάσιλων

1 Νοέ 2017 • 09:01
Ιαματικό «πάρκο» στεριάς τα λουτρά Αμαράντου και Καβάσιλων

• Την αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών Αμαράντου και Καβάσιλων, με την βελτίωση  των οδικών υποδομών πρόσβασης, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ο βουλευτής του «Ποταμιού» Γιώργος Αμυράς.
Ειδικότερα ο κ. Αμυράς καλεί τον κ. Σπίρτζη να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για το οδικό δίκτυο που θα ενώσει τα μοναδικά στο είδος τους ατμόλουτρα Αμάραντου με τις θεραπευτικές ιαματικές πηγές στα Καβάσιλα Κόνιτσας, ώστε να αποτελέσουν ένα ιαματικό πάρκο για ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και πόλο έλξης επισκεπτών από όλη την Ευρώπη.
Από την κ. Κουντουρά ζητά να δημιουργήσει ένα περιβάλλον προσέλκυσης νέων επενδυτών σε υπηρεσίες που σχετίζονται με την υγιεινή, το περιβάλλον, τη διατροφή και την άθληση σε συνδυασμό με προγράμματα θεραπείας και αναζωογόνησης στην Ήπειρο. Ταυτόχρονα να υποστηρίξει τις δυνατότητες ανάπτυξης του ιαματικού τουρισμού στην περιοχή ώστε επιτέλους να καθιερωθεί ως προορισμός τεσσάρων εποχών.
«Με αυτόν τον τρόπο οι δύο πηγές θα αποτελέσουν ένα ενιαίο σύνολο, ένα ιαματικό πάρκο στεριάς μοναδικό στο είδος του που θα παρέχει την αναμενόμενη προστιθέμενη αξία ώστε να ενταχθεί ο ιαματικός τουρισμός της Ηπείρου στον διεθνή τουριστικό χάρτη και να αποφευχθεί η επαπειλούμενη ερήμωση της ελληνικής υπαίθρου», καταλήγει ο βουλευτής στην ερώτησή του.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.