• Αύξηση της Δωρεάς Οργάνων και των Μεταμοσχεύσεων, καταγράφεται κατά την τελευταία τριετία στη χώρα μας, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Ειδικότερα κατά το έτος 2015 υπήρξαν συνολικά 39 δότες, κατά το έτος 2016, 51 δότες και κατά το έτος 2017, μέχρι και σήμερα, 55 δότες οργάνων.
«Η μεταμόσχευση οργάνων, ιστών και κυττάρων αποτελεί ένα μεγάλο άλμα αγάπης και προσφοράς προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Μέσα από αυτή την προσφορά μπορούν να έχουν καλύτερη ζωή και να σωθούν μέχρι και 20 ασθενείς που χρήζουν μεταμόσχευσης. Ας δώσουμε μια ευκαιρία, μέσα από την δωρεά, στους συνανθρώπους μας να ζήσουν καλύτερα» αναφέρει στο μήνυμά του ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, καθηγητής Ανδρέας Καραμπίνης, με αφορμή την 1η Νοεμβρίου, Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων.
Ο κ. Καραμπίνης, ευχαριστεί όλες τις οικογένειες που βρήκαν την δύναμη να κάνουν αυτό το άλμα αγάπης, υπερβαίνοντας την οδύνη για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου. «Χάρη στη πράξη τους αυτή έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία ζωής σε πάσχοντες συνανθρώπους μας».