• Απόψε σε ειδική εκδήλωση στην Πλατεία ανοίγει επίσημα στα Γιάννενα η «αυλαία» της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, με τους στολισμούς στην πόλη να ολοκληρώνονται, ενώ ο Δήμος, σε συνεργασία με το Πνευματικό του Κέντρο, το ΔΗΠΕΘΕ, πολιτιστικούς συλλόγους, φορείς και τοπικές επιχειρήσεις έχει καταρτίσει ένα διευρυμένο πρόγραμμα γιορτινών εκδηλώσεων που απλώνονται μέχρι τα Θεοφάνεια.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται φυσικά και φέτος το… εναλλακτικό Χριστουγεννιάτικο «δέντρο» που στήνει ο Δήμος στην Κεντρική Πλατεία, το οποίο αποτελεί αισθητική αναφορά στον Πύργο του Τάτλιν και στην εποχή της Ρωσικής επανάστασης! Ήδη διατυπώνονται πολλές αρνητικές αντιδράσεις από πλευράς των πολιτών για την κατασκευή που επέλεξε η Δημοτική Αρχή για να στολίσει το κεντρικότερο σημείο της πόλης.
Σε αντίθεση πάντως με το «δέντρο» της Κεντρικής Πλατείας, άλλα σημεία των Ιωαννίνων στολίστηκαν και φωταγωγήθηκαν φέτος καλύτερα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Κάτι τέτοιο ισχύει για τη Λεωφόρο Δωδώνης αλλά και για την Πλατεία Πάργης.
Η αποψινή εκδήλωση
Στις 8 μ.μ. θα γίνει σήμερα στην Κεντρική Πλατεία η επίσημη έναρξη των γιορτινών εκδηλώσεων του Δήμου Ιωαννιτών με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής, Νίκο Γκόλα να απευθύνει κάλεσμα στους Γιαννιώτες και τους επισκέπτες της πόλης να συμμετέχουν στην τελετή. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Ιωαννιτών κατάφερε, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, να φτιάξει μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα για τους Γιαννιώτες και τους εκατοντάδες επισκέπτες και συνεχίζει φέτος στο ίδιο πνεύμα με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία».
Η αποψινή εκδήλωση περιλαμβάνει φωταγώγηση της Πλατείας, ενώ θα συμμετέχουν σ’ αυτήν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, ο μάγος Imad που θα παρουσιάσει ταχυδακτυλουργικό σόου και η ομάδα Teatro Theama με μία ονειρική παράσταση. Παράλληλα, θ’ αρχίσει να… χιονίζει και θα καταφθάσει «το μαγικό τρενάκι του Αι Βασίλη», που από το απόγευμα θα ταξιδεύει στα στενά της πόλης!
Οι αυριανές δράσεις
Πολλές θα είναι οι γιορτινές εκδηλώσεις και της αυριανής ημέρας, με φιλανθρωπικό bazaar στη συμβολή των πεζοδρόμων Μιχαήλ Αγγέλου και Χαριλάου Τρικούπη από το Πρότυπο Νηπιακό Κέντρο «ηλιοτρόπιο» και τον Σύλλογο γονιών -παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια ΦΛΟΓΑ, μουσικό περίπατο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ιωαννιτών στους πεζόδρομους της πόλης και φιλανθρωπικού bazaar με έργα μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Όλγας Ντότη - Οικονόμου στη γωνία των πεζοδρόμων Γεωργίου Μελανίδη και Μιχαήλ Αγγέλου. Στις 18:30 θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια και στα «Ασημένια Χριστούγεννα» στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων. Στις 21:00 σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα, στο Καμπέρειο, υπό τους ήχους ψαλτάδων και δυο μουσικών, ο ηθοποιός Στέλιος Μάϊνας θα διαβάσει ποιήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Η συνέχεια
Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα συνεχιστούν από τις 14 Δεκεμβρίου με έκθεση από χριστουγεννιάτικες κατασκευές παιδιών και εκπαιδευτών της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων - Οικοτροφείου Στέγη Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα» στη γωνία των πεζοδρόμων Μιχαήλ Αγγέλου και Γεωργίου Μελανίδη (10:00 - 13:00). Στις 15 Δεκεμβρίου, ώρες 10:00 - 17:00 το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ιωαννίνων θα παρουσιάσει έκθεση δημιουργημάτων μαθητών με αναπηρίες από στη γωνία των πεζοδρόμων Μιχαήλ Αγγέλου και Γρηγορίου Σακκά.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ