• Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζουν τα διάφορα κυκλώματα ναρκωτικών την διακίνηση φορτίων μέσω της Ηπείρου, αν και η ΕΛ.ΑΣ., δεν αφήνει κανένα περιθώριο στους επίδοξους εμπόρους, αφού είναι... πανταχού παρούσα!
Το φορτίο του Σαββατοκύριακου εντοπίστηκε στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας, με τους διακινητές αυτή τη φορά να επιλέγουν την παλιά Εθνική Οδό, θεωρώντας ότι θα είναι πιο εύκολο να ξεφύγουν από τα αστυνομικά μπλόκα. Κάτι που ευτυχώς δεν συνέβη, αν και η μεταφορά επιχειρήθηκε να γίνει μεταμεσονύκτιες ώρες.
Η επιχείρηση
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και του Β’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, εντόπισαν ξημερώματα, ένα ύποπτο αυτοκίνητο στην παλαιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, με κατεύθυνση την Ηγουμενίτσα και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Οι επιβάτες του οχήματος δεν συμμορφώθηκαν, αναπτύσσοντας ταχύτητα και απορρίπτοντας ταυτόχρονα στο οδόστρωμα συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψαν το όχημα στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας και τράπηκαν πεζή σε φυγή.
Στο πλαίσιο επισταμένων αναζητήσεων, εντοπίστηκαν οι τρεις αλλοδαποί δράστες σε δασική περιοχή στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας και στη Νεράιδα Θεσπρωτίας και συνελήφθησαν.
Επιπρόσθετα σε περιοχή της Αττικής συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ηλιούπολης κι ένας 37χρονος ημεδαπός, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση. Από το οδόστρωμα και το εσωτερικό του οχήματος περισυλλέγησαν συνολικά πέντε σάκοι, που περιείχαν 70 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 124 κιλών και 810 γραμμαρίων.
Η έρευνα...
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψαν επίσης τα ακόλουθα:
• το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ανήκει σε εταιρεία ενοικιάσεων οχημάτων και το είχε ενοικιάσει 37χρονος ημεδαπός, προκειμένου χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά των ναρκωτικών, ο οποίος και συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής.
• ο 44χρονος συλληφθείς αναζητούνταν ως δραπέτης από την 13-02-2016, καθόσον είχε παραβιάσει τακτική άδεια που του είχε δοθεί από το Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για ναρκωτικά.
• σε βάρος του 46χρονου συλληφθέντα εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσπρωτίας, ποινής φυλάκισης δύο ετών και τριών μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες επρόκειτο να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Άλλες συλλήψεις
• Χθες μετά τα μεσάνυχτα συνελήφθη στην Πρέβεζα ένας 57χρονος Αλβανός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης επτά ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
• Στα Γιάννενα συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 48 και 50 ετών, διότι στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης.