ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ναι» στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο

27 Απρ 2018 • 07:58
«Ναι» στις έρευνες για  υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο

• Ενημέρωση και διαβούλευση και όχι απαγόρευση των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο, είναι η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως εκφράζεται δια του Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Vella, σε απάντηση που έδωσε σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο Ευρωβουλευτής  της «Λαϊκής Ενότητας» Νίκος Χουντής.
Ο Επίτροπος επισημαίνει επίσης το αυτονόητο: Ότι θα πρέπει να διαφυλαχθεί το περιβάλλον και να τηρηθούν αυστηρά οι οδηγίες διαφύλαξης των οικοτόπων.   «Υπό το πρίσμα της εκτίμησης και τυχόν κατάλληλων μέτρων μετριασμού, οι εργασίες μπορούν να εγκριθούν μόνο εφόσον εξακριβωθεί ότι δεν θα επηρεάσουν την ακεραιότητα των τόπων… η εκτίμηση αυτή πρέπει να εξετάσει όλες τις πτυχές των εργασιών και τις σωρευτικές επιπτώσεις τους και να λάβει υπόψη τυχόν σχέδια διαχείρισης για τις περιοχές», υπογραμμίζεται στην απάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου, που σαφώς και βρίσκει σύμφωνη την τοπική κοινωνία ως προς το δεύτερο στάδιο- αν υπάρξει- αυτό της εξόρυξης, καθώς από όλους τονίζεται ότι θα πρέπει να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που δεν θα πλήξουν το περιβάλλον και τον κόσμο που κατοικεί στις περιοχές των κοιτασμάτων.
Σήμερα η εκδήλωση των Οικολόγων
Εν τω μεταξύ σήμερα στις 6 το απόγευμα στη «Φρόντζου Πολιτεία» θα πραγματοποιηθεί η πανελλήνια συνάντηση των κινημάτων κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων που διοργανώνουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι, με ομιλητές την Γενική Γραμματέα της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Βούλα Τσέτση, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Δημαρά κ.α.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.