• Την ευκαιρία να κλείσει με θετικό πρόσημο τη χρονιά και να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις των τελευταίων ανεπιτυχών αποτελεσμάτων έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα αύριο το απόγευμα ( 7 μ.μ.), ο οποίος υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο "Ζωσιμάδες" για την 30η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Η χρονιά που κλείνει για την ομάδα της Ηπείρου δεν ήταν επιτυχημένη, το αντίθετο μάλιστ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αποτυχημένη. Πολλές απώλειες βαθμών στα Γιάννενα και μια ευάλωτη αμυντική λειτουργία χαρακτήρισαν φέτος τον ΠΑΣ.
Χωρίς κίνητρο τις τελευταίες αγωνιστικές οι Ηπειρώτες μετατράπηκαν σε "σάκο του μποξ" για τις ομάδες που διεκδικούσαν και εν τέλει πέτυχαν την παραμονή τους. Απόλλωνας, Λάρισα και Λαμία εξασφάλισαν την παραμονή στους στα παιχνίδια με τον ΠΑΣ, ο οποίος αγνοεί 7 ολόκληρες αγωνιστικές τη νίκη και πάνω από 2,5 μήνες. Ήταν 18 Φεβρουαρίου όταν ο ΠΑΣ πήρε το τελευταίο του τρίποντο επικρατώντας με 0-3 του ουραγού Πλατανιά στα Χανιά.
Ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς έχει ήδη ξεκινήσει και 3 παίκτες ήδη έχουν ανανεώσει για 2 χρόνια τη συνεργασία τους με τον ΠΑΣ. Σκόνδρας, Τζημόπουλος και Αποστολόπουλος θα συνεχίσουν στην ομάδα και είναι ήδη οι 3 πρώτες ανανεώσεις, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες. Αντίπαλος του ΠΑΣ στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν είναι ο πρώην πλέον πρωταθλητής Ολυμπιακός, ο οποίος είναι και αυτός αδιάφορος βαθμολογικά. Η οριστικοποίηση της τιμωρίας του ΠΑΟΚ πρακτικά σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα τερματίσει τρίτος πίσω από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.
Χωρίς απουσίες
Ο Πετράκης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα για το τελευταίο ματς της χρονιάς και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα κόντρα στους Πειραιώτες. Θα απουσιάσουν οι Σολτάνι και Μπετρά, οι οποίοι θα αποτελέσουν, όπως όλα δείχνουν παρελθόν.
Η προετοιμασία των Ηπειρωτών κύλησε χωρίς προβλήματα και απρόοπτα. Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός θα παρατάξει λογικά τον ΠΑΣ με 3-5-2 και τρία στόπερ τους Τζημόπουλο, Σκόνδρα και Μιχαήλ, ενώ λογικά στην επίθεση ο Χαλκιαδάκης θα είναι ο παρτενέρ του Κόντε.
Σήμερα το πρωί θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία του ΠΑΣ και στη συνέχεια ο Πετράκης θα ανακοινώσει την αποστολή για το ματς με τους "ερυθρόλευκους".
Αποχωρήσεις στον Ολυμπιακό
Το κύμα φυγής έχει ξεκινήσει ήδη στον Ολυμπιακό για τον οποίο η χρονιά που κλείνει δεν θεωρείται επιτυχημένη. Από χτες αποτελεί παρελθόν ο Μποτία μετά από 4 χρόνια στον Πειραιά, ενώ έληξε άδοξα και ο δανεισμός του Μιραλάς από την Έβερτον. Ο υπηρεσιακός προπονητής Χρήστος Κόντης δεν αναμένεται στο αυριανό παιχνίδι να αλλάξει πολλά πράγματα ως προς την ενδεκάδα του Ολυμπιακού σε σχέση με το προηγούμενο ματς με τον Παναιτωλικό.
Οι διαφοροποιήσεις δεν αναμένονται να είναι πάνω από τρεις. Ίσως ο Σισέ για την άμυνα, ο Ταχτσίδης για το κέντρο λόγω των καρτών του Ρομαό και ενδεχομένως ακόμα μία αλλαγή συγκριτικά με το Ολυμπιακός - Παναιτωλικός.
Το μόνο ενδιαφέρον για τους "ερυθρόλευκους" στο ματς είναι αν ο Ιρανός Ανσαριφάρντ θα καταφέρει να σκοράρει και αν θα επικρατήσει του Πρίγιοβιτς του ΠΑΟΚ στη μεταξύ τους μάχη για την πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ του πρωταθλήματος.
Διαιτητής ο Κουμπαράκης
Ο Στέφανος Κουμπαράκης από τη Θράκη ορίστηκε να διευθύνει το τελευταίο παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ολυμπιακό στο «Ζωσιμάδες».
Βοηθοί του Κουμπαράκη θα είναι ο Βασίλης Καραβασίλης από την Καβάλα και ο Αιχάν Χούσκογλου από τη Θράκη, ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Ιωάννης Παπαδόπουλος από την Μακεδονία .
Παρατηρητής διαιτησίας είναι ο Απόστολος Κουρκούνας από τα Χανιά.