• Δια της επίκαιρης ερώτησης του κυβερνητικού βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα επιβεβαιώνονται τα προβλήματα που υπάρχουν στα Κέντρα Υγείας Πάργας, Καναλακίου και Φιλιππιάδας.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αν και λαλίστατος επί παντός επιστητού στο «καυτό» θέμα για τους κατοίκους του νομού Πρέβεζας, αλλά και για τους χιλιάδες τουρίστες που κατακλύζουν το καλοκαίρι την παραλιακή ζώνη, χρειάστηκε να έλθει αντιμέτωπος με την κατακραυγή του κόσμου, τις διαμαρτυρίες του Δημάρχου Ζηρού, τις καταγγελίες της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου και τα «καυστικά» δημοσιεύματα του τοπικού και περιφερειακού Τύπου, ώστε επιτέλους να ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας, τα αυτονόητα: Να ενισχυθεί η λειτουργία των Κέντρων Υγείας, στα οποία ο ίδιος τώρα παραδέχεται ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, που έχουν ως αποτέλεσμα «να μη λειτουργούν με εύρυθμο τρόπο»!
Ειδικότερα ο βουλευτής σημειώνει ότι τα Κέντρα Υγείας Πάργας και Καναλακίου, εφημερεύουν εναλλάξ, ακόμη και την τουριστική περίοδο που οι ανάγκες του Δήμου Πάργας είναι αυξημένες. Το πρόβλημα- προσθέτει ο κ. Μπάρκας- οξύνεται μετά την απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να αναστείλει την εφημέρευση του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας. «Επειδή η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και θεμελιώδες δικαίωμα για κάθε πολίτη» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτά τον Υπουργό για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί ώστε να εφημερεύουν καθημερινά και σε 24ωρη βάση τα τρία Κέντρα Υγείας.
Βέβαια, παραμένει άγνωστο αν και κατά πόσο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ανταποκριθεί στο αίτημα των τοπικών αρχών, των συνδικαλιστικών φορέων, αλλά και του βουλευτή. Εξοργισμένοι κάτοικοι της Πρέβεζας, εδώ και καιρό διαμηνύουν πάντως ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, μηδέ εξαιρουμένου του κ. Μπάρκα, δεν θα έχουν «μούτρα» να επισκεφθούν περιοχές που καλύπτουν τα τρία Κέντρα Υγείας, αν δεν αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία τους.