ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Α' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

14 Μάϊ 2018 • 07:13
Α' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανοιχτοί λογαριασμοί: Κράψη-Μικρασιάτες 0-0
• Ισόπαλες χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν η Κράψη με τους Μικρασιάτες στο πρώτο παιχνίδι για τα Play-out στην Α’ κατηγορία.
Στη χθεσινή αναμέτρηση η Κράψη ήταν η ομάδα που είχε την εδαφική υπεροχή σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ωστόσο δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που είχε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.
Από την άλλη πλευρά οι Μικρασιάτες ήταν σε πολύ κακή μέρα και θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι με τον βαθμό της ισοπαλίας.
Στο πρώτο δεκάλεπτο η ΑΕΜ ήταν αυτή που πατούσε καλά στον αγωνιστικό χώρο και είχε στο 7΄την ευκαιρία να κάνει το 0-1 με τον Μπάγια που βρέθηκε σε θέση βολής όμως το σουτ που έκανε κατέληξε άουτ.
Η Κράψη άρχισε σιγά-σιγά να κερδίζει έδαφος και να αναλαμβάνει την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 13’ απείλησε με τον Τσάμο να εκτελεί φάουλ και το  Νάκο να αποκρούει τη μπάλα.
Νέα ευκαιρία για την Κράψη στο 29’ με τον Τσάμο να κάνει τη σέντρα, ο Κατσούδας βρέθηκε αφύλακτος μέσα στην μεγάλη περιοχή, έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ήταν στο 43’ και πάλι για την Κράψη με τον Μάη να κάνει το σουτ και τον Νάκο να μπλοκάρει τη μπάλα. Στο δεύτερο ημίχρονο η Κράψη είχε μια ανούσια κατοχή μπάλας και δεν υπήρχαν ευκαιρίες πλην δύο μια για κάθε ομάδα.
Στο 67’ ο Σήτος έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.
Οι Μικρασιάτες θα μπορούσαν να «κλέψουν» το ματς στο 80’ όταν ο Μπαλαντάνης Ν. έκανε τη σέντρα, ο Ανανιάδης πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Καραγεώργο που έκανε νέα κεφαλιά άουτ.
Διαιτησία: Πάνος Ι. (Τάτσης-Μωυσιάδης).
Κράψη: Τσακμάκης, Κουκλίδης, Καλές, Αλεξίου, Νιτσιάκος, Σήτος, Ηλίας, Κατσάνος, Κατσούδας, Μάης (69’ Γιαννακούλης), Τσάμος (87’ Αλεξίου).
Μικρασιάτες: Νάκος, Καραγεώργος, Μπαλαντάνης Ν., Μπαλαντάνης Κ., Ναυρόζογλου, Ανανιάδης, Κοτσώνης (81’ Βασιλειάδης), Πάτσης, Μπάγιας, Ναβρούζογου (74’ Μερκουριάδης), Λάγκας.

* * *

Τι έδειξαν οι ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα
• Το πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή (ήδη έχουν ξεκινήσει τα μπαράζ παραμονής). Ένα πρωτάθλημα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία αγωνιστική κυρίως στο ποιες ομάδες θα είναι στις θέσεις των play-out.
Ο Θρίαμβος Σερβιανών κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του το πρωτάθλημα και θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν στη Γ’ Εθνική κατηγορία.
Στα μπαράζ παραμονής συμμετέχουν οι Μικρασιάτες, το Ροδοτόπι και η Κράψη, ενώ υποβιβάστηκαν στη Β’  Ερασιτεχνική κατηγορία η Κρύα, οι Αμπελόκηποι και το Βελισσάριο, το οποίο είχε αποχωρήσει από πολύ νωρίς από το πρωτάθλημα.
SERBIANA
Θρίαμβος Σερβιανών 80 βαθμοί
Η πιο σταθερή ομάδα από την αρχή μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος ήταν ο πρωταθλητής Θρίαμβος Σερβιανών.
Με σωστό προγραμματισμό και με ρόστερ αποτελούμενο από έμπειρους παίκτες κατάφερε να κατακτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του το νταμπλ και να πάρει με την αξία του την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία.
Με μόλις δύο ήττες (με Αγροτικό και Κατσικά) η ομάδα του Αλέκου Τάτση έκανε ένα φανταστικό πρωτάθλημα, αλλά τα δύσκολα τώρα αρχίζουν αφού θα πρέπει να γίνει άμεσα ο προγραμματισμός για τη Γ’ Εθνική, εκεί που μόνο εύκολα δεν θα είναι τα πράγματα.
Ανατολή 72 βαθμοί
Η Ανατολή δεν κατάφερε να μείνει μέχρι το τέλος κοντά στα Σερβιανά και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.
Οι «Πόντιοι» δεν ξεκίνησαν καλά τη χρονιά αφού γνώρισαν οδυνηρό αποκλεισμό από τους Μικρασιάτες στο κύπελλο και αμέσως μετά ηττήθηκαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 0-3 από τα Σερβιανά.
Ωστόσο βρήκαν σιγά-σιγά το ρυθμό τους και έφτασαν να παίζουν όλη τη χρονιά στο ντέρμπι του δευτέρου γύρου με τα Σερβιανά, εκεί όπου ηττήθηκαν και η διαφορά άνοιξε στους τέσσερις βαθμούς και δεν μπόρεσαν να την καλύψουν στα υπόλοιπα παιχνίδια.
Κατσικά 57
Στην τρίτη θέση τερμάτισε η Θύελλα Κατσικάς.
Η Θύελλα που δεν ξεκίνησε το πρωτάθλημα με τον καλύτερο τρόπο, αν και στην αρχή της χρονιάς είχε ως πρωταρχικό στόχο τόσο το πρωτάθλημα, όσο και το κύπελλο. Η πορεία της όμως δεν ήταν αυτή που ήθελαν οι παράγοντες της ομάδας με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί ο κ. Δογορίτης και την θέση του να πάρει ο Μανόλης Σκούφαλης.
Με την έλευση του κ. Σκούφαλη η ψυχολογία άλλαξε προς το καλύτερο και αυτό φάνηκε και μέσα στους αγωνιστικούς χώρους με την Κατσικά να παίζει καλό ποδόσφαιρο και ως επιστέγασμα ήρθε η νίκη μέσα στα Σερβιανά την τελευταία αγωνιστική.
Χουλιαράδες  55 βαθμοί
Η ομάδα του Σπύρου Τασιούλα έδειξε για μια ακόμη χρονιά γιατί είναι από τις πιο σταθερές ομάδες του πρωταθλήματος.
Με καλό ποδόσφαιρο, χωρίς ηχηρές μεταγραφές και πολύ καλή οργάνωση βρίσκεται σταθερά στην πρώτη πεντάδα και αυτό βέβαια είναι κάτι που αφήνει ικανοποιημένους τους παράγοντες της ομάδας.
Οι Χουλιαράδες ήθελαν φέτος και αυτοί να συνεχίσουν και να φτάσουν στον τελικό του κυπέλλου κάτι που δεν έγινε και αυτό είναι το μόνο για το οποίο στενοχωρήθηκαν τόσο ο προπονητής όσο και οι ποδοσφαιριστές.
Ελεούσα 55 βαθμοί
Πολύ καλή ήταν η παρουσία και της Ελεούσας στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Πέτρου Κοντοδήμα με ένα αρκετά νεανικό σύνολο και με παίκτες που μέχρι πρότινος συμμετείχαν στα πρωταθλήματα ακαδημιών, έπαιξε ελκυστικό ποδόσφαιρο και έδειξε ότι μέσα από την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες υπάρχει αρκετό ποδοσφαιρικό υλικό που μπορεί στο μέλλον να δώσει πολλά πράγματα μέσα στην ομάδα.
PARAKALAMOS
Αγροτικός 55 βαθμοί
Τι να πει κανείς για αυτή την ομάδα.
Ανέβηκε από τη Β΄ κατηγορία και μέσα σε μια χρονιά κατάφερε να είναι στην πρώτη πεντάδα και να συμμετέχει ως φιναλίστ στον τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνών.
Μια άκρως λοιπόν επιτυχημένη χρονιά για την ομάδα του Θανάση Χαρίση που παρά τα προβλήματα που υπήρχαν τις πρώτες αγωνιστικές, η θέληση των παικτών, αλλά και η δουλειά του προπονητή έδωσαν αυτά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Πέραμα 54 βαθμοί
Μια χρονιά όχι και τόσο καλή ήταν η φετινή για την Προοδευτική.
Οι στόχοι που τέθηκαν από την αρχή ήταν αρκετά υψηλοί, ωστόσο δεν μπόρεσαν να υλοποιηθούν ,αφού η ομάδα έμεινε νωρίς εκτός κυπέλλου, αλλά και εκτός πρωταθλήματος.
Παρά το καλό ποδοσφαιρικό υλικό που έχει το Πέραμα, οι παίκτες δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και αυτός ήταν ο λόγος που οι στόχοι χάθηκαν νωρίς. Η αλλαγή προπονητή (στη θέση του κ. Τόλη ήρθε ο Νίκος Γκούρας) έδωσε μια ώθηση στους παίκτες ώστε να έρθουν κάποια θετικά αποτελέσματα και η ομάδα να τερματίσει στην 7η θέση.
Μουσιωτίτσα 37 βαθμοί
Για μια ακόμη χρονιά η Μουσιωτίτσα κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται), ενώ μάζεψε την μεταγραφική περίοδο 25 παίκτες στο τέλος να έχει 12-13 και να κινδυνεύει ακόμη και με συμμετοχή στα μπαράζ παραμονής. Βέβαια εκεί που έπρεπε οι παίκτες έδειξαν την αξία τους και το απέφυγαν αυτό, αλλά θα πρέπει η διοίκηση να προβληματιστεί για το πώς πρέπει να κινηθεί τη νέα περίοδο όπου θα αγωνίζεται στη φυσική της έδρα. Στα θετικά είναι ότι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου, στα αρνητικά η αλλαγή προπονητών (Γκούρας, Κίτσος, Τόλης).
Πράμαντα 35 βαθμοί
Αξιόλογη πορεία έκανε και η νεοφώτιστη ομάδα των Πραμάντων που παρά τις δυσκολίες κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία.
Τα Πράμαντα με παίκτες ως επί το πλείστον από το χωριό και με λίγες αλλά καλές προσθήκες μπόρεσαν να κάνουν πραγματικότητα αυτό που είχαν θέσει από την αρχή της χρονιάς και δεν ήταν άλλο από την παραμονή και αυτό από μόνο του είναι μεγάλο επίτευγμα.
Νησί 34 βαθμοί
Την τελευταία αγωνιστική κατάφερε το Νησί να πετύχει την απευθείας παραμονή του στην κατηγορία αποφεύγοντας την ψυχοφθόρα διαδικασία των μπαράζ,
Δεν ξεκίνησε καλά την προσπάθεια του το Νησί στο πρωτάθλημα και τα άσχημα αποτελέσματα έφεραν τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Κώστα Λιόλιο και την αντικατάσταση του από τον Μιχάλη Μπόλλο.
Αυτό ίσως να ήταν και το «κλειδί» για την αγωνιστική ανάταση του Νησιού που πήρε τα αποτελέσματα που ήθελε, παίζοντας παράλληλα και καλό ποδόσφαιρο και έτσι επιτεύχθηκε ο στόχος του.

Μικρασιάτες 32 βαθμοί
Δεν ξεκίνησαν καλά το πρωτάθλημα οι Μικρασιάτες και τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα φέρνοντας έτσι την ομάδα από την αρχή να παλεύει για την σωτηρία της. Με αρκετούς νεαρούς παίκτες που δεν μπορούσαν να αντέξουν την πίεση η ΑΕΜ προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να παραμείνει στην κατηγορία. Η έλευση του Γιώργου Θρασκιά σε συνδυασμό με την ενίσχυση της ομάδας τον Ιανουάριο έδωσαν μια βαθμολογική ανάσα, αλλά δεν αποφεύχθηκε η συμμετοχή της στα μπαράζ παραμονής. Το θετικό για την ΑΕΜ είναι ότι ξεκινάει με δύο βαθμούς.
Ροδοτόπι 32 βαθμοί
Το Ροδοτόπι είχε ένα καλό πρώτο γύρο, όμως οι αλλαγές προπονητών (Μανόλης Σκούφαλης, Μανόλης Λιαπάκης, Βαγγέλης Αναγνωστάκης, Σπύρος Μάνθος), αλλά και η μη συμμετοχή των παικτών στις προπονήσεις το έφεραν την τελευταία αγωνιστική να μπαίνει στα μπαράζ παραμονής.
Κράψη 29 βαθμοί
Δικαίως η Κράψη συμμετέχει στα μπαράζ παραμονής αφού στο δεύτερο γύρο δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει τις καλές εμφανίσεις που έκανε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος.
Η ομάδα του Λάζαρου Γιώτη γνώρισε την ήττα σε κομβικά παιχνίδια με αντιπάλους που πάλευαν για την σωτηρία τους, αλλά και η γενική εικόνα της ομάδας δεν ήταν τόσο καλή.

KRYA

Κρύα 26 βαθμοί
Η Κρύα στην κυριολεξία αυτοκτόνησε γιατί θα μπορούσε να διεκδικήσει την παραμονή της μέσω των μπαράζ, όμως η απερισκεψία ενός φιλάθλου στην αναμέτρηση με την Κατσικά της στοίχησε τέσσερις βαθμούς και μαζί την κατηγορία. Βέβαια και ο αρχικός σχεδιασμός του καλοκαιριού δεν ήταν ότι καλύτερο, αφού η ενίσχυση της ομάδας δεν ήταν αυτή που έπρεπε για να μπορέσει να είναι ανταγωνιστική.
Αμπελόκηποι 12 βαθμοί
Φάνηκε από την αρχή ότι οι Αμπελόκηποι δεν θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι καλό στο πρωτάθλημα και αυτό γιατί η διοίκηση είχε στην ομάδα πολλά νεαρά παιδιά που δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας.
Η ομάδα όμως έκανε την προσπάθεια της μέχρι το τέλος και με τις εμπειρίες που έχουν οι νεαροί παίκτες είναι έτοιμη για τη νέα χρονιά που θα τη βρει να αγωνίζεται στη Β’ κατηγορία.
Βελισσάριο -7 βαθμοί
Τα λάθη του παρελθόντος του πρωταθλητισμού και των μισθοφόρων ποδοσφαιριστών πλήρωσε φέτος το Βελισσάριο.
Με δυσκολία κατάφερε να κατέβει στο πρωτάθλημα από το οποίο αποχώρησε με το τέλος του πρώτου γύρου.

 

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.