ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χωρίς τεκμηρίωση οι εξαγγελίες για επέκταση της σύμβασης της Ιόνιας Οδού

15 Μάϊ 2018 • 07:18
Χωρίς τεκμηρίωση οι εξαγγελίες για  επέκταση της σύμβασης της Ιόνιας Οδού

• Στερούνται τεκμηρίωσης οι δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη για επέκταση της σύμβασης παραχώρησης της Ιόνιας οδού, ώστε να ενταχθούν σε αυτή η σύνδεση με την Πρέβεζα και η επέκτασή της μέχρι την Κακαβιά. Την εκτίμηση αυτή έκανε ο Σταύρος Καλογιάννης, μιλώντας σε ημερίδα για τις συμβάσεις παραχώρησης που οργάνωσε η Νέα Δημοκρατία στη Λευκάδα. Όπως εξήγησε οι δηλώσεις αυτές «στερούνται τεκμηρίωσης και εντάσσονται στο πλαίσιο των ανέξοδων καθημερινών κυβερνητικών εξαγγελιών».
Ο κ. Καλογιάννης, αναφέρθηκε ειδικότερα στον άξονα Άκτιο - Αμβρακία, για τον οποίο είπε ότι η δημοπράτηση του τελευταίου έργου γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση, ενώ για τον άξονα Άκτιο - Λευκάδα, σημείωσε πως το έργο είναι ώριμο από καιρό, αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε καμία εξέλιξη από πλευράς Υπ. Υποδομών για την υλοποίησή του την τελευταία τριετία.
Ο  Στ. Καλογιάννης αναφέρθηκε επίσης στα μελλοντικά έργα με συμβάσεις παραχώρησης, τονίζοντας και τα εξής: «Οι παραχωρήσεις είναι ένα μέσο χρηματοδότησης της ελεύθερης οικονομίας, με το οποίο το Δημόσιο συμπράττει με ιδιώτες, προκειμένου να υλοποιηθούν έργα απαραίτητα για τους πολίτες. Η Νέα Δημοκρατία πρωτοπόρησε στην εφαρμογή των παραχωρήσεων και ακολούθησαν ασθμαίνοντας τα υπόλοιπα κόμματα, τα οποία αρχικώς τις πολέμησαν με κάθε τρόπο. Υπενθυμίζω την αναβάθμιση 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, που αποτελεί άλλο ένα πετυχημένο παράδειγμα παραχώρησης, που επίσης ολοκληρώθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση και πολεμήθηκε σκληρά από Σύριζα – ΑΝΕΛ».

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.