ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σεζόν με ανάμεικτα συναισθήματα!

21 Μάϊ 2018 • 09:24
Σεζόν με ανάμεικτα συναισθήματα!

Του ΘΑΝΑΣΗ Σ. ΜΥΡΙΟΥΝΗ
Από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας ολοκληρώθηκαν οι προπονήσεις του ΠΑΣ Γιάννινα και η σεζόν 2017-2018 έφτασε στο τέλος της. Μια χρονιά που άφησε γλυκόπικρη γεύση για τους Ηπειρώτες . Η ομάδα  τερμάτισε στην 9η θέση της βαθμολογίας με 34 βαθμούς και συνολικό απολογισμό 7 νικών, 13 ισοπαλιών (!) και 10 ηττών.
Ο ΠΑΣ  εξασφάλισε με χαρακτηριστική  άνεση την παραμονή στην κατηγορία, όμως δεν κατάφερε  να πετύχει  το κάτι παραπάνω  και να διεκδικήσει την ευρωπαϊκή έξοδο, έχοντας σαν «αχίλλειο πτέρνα» την αμυντική λειτουργία και τους πολλούς «πεταγμένους» βαθμούς  στην έδρα του, στο «Ζωσιμάδες».
   Ο «Π.Λ.» παραθέτει έναν αναλυτικό απολογισμό των πεπραγμένων του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε με αριθμούς και αναλύσεις των 30 αγωνιστικών.

Η μεγαλειώδης και θριαμβευτική νίκη επί του Ολυμπιακού την τελευταία αγωνιστική έφερε χαμόγελα στις τάξεις των «κυανόλευκων», όμως η παρατεταμένη «κοιλιά» του δεύτερου γύρου και η αδυναμία να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, στοίχισε πολλά στους Ηπειρώτες. Με βάση την δυναμικότητα και των υπολοίπων ομάδων, θεωρείται ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα φέτος αδίκησε τον εαυτό του και έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να πλασαριστεί στην πρώτη πεντάδα και να δοκιμάσει την τύχη του και πάλι στα ευρωπαϊκά μονοπάτια.

Ιδανικό ξεκίνημα
Το ξεκίνημα του πρωταθλήματος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από καλό έως ιδανικό για τους Ηπειρώτες. Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος για τον ΠΑΣ έγινε το Σάββατο 19 Αυγούστου όταν φιλοξενήθηκε στην Τρίπολη από τον Αστέρα και ήταν ιδανική. Ένα γκολ του Φόνσι Ναδάλες στο ξεκίνημα (6’) και μια κεφαλιά του Μαυροπάνου (19’) έδωσαν πολύ νωρίς το προβάδισμα στην ομάδα του Γιάννη Πετράκη.
Δύο γκολ από δύο ποδοσφαιριστές κομβικής σημασίας που αποχώρησαν την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αποδυναμώνοντας πολύ την ομάδα της Ηπείρου. Ο Αστέρας Τρίπολης μείωσε με τον Καλτσά στο ξεκίνημα (49’) της επανάληψης και πίεσε, όμως η άμυνα κράτησε και ο ΠΑΣ έφυγε με το πολύτιμο διπλό στις αποσκευές του από την Τρίπολη, παίρνοντας τους τρεις πρώτους πόντους.
Όμως η νίκη του ΠΑΣ δεν ήρθε «αναίμακτα» καθώς στην Τρίπολη τραυματίστηκε ο Κόντε, που υπέστη θλάση και έμεινε εκτός για περίπου 1,5 μήνα, στερώντας από τους Ηπειρώτες το «πολυβόλο» τους, όπως αποδείχτηκε περίτρανα στη συνέχεια.
Την 2η αγωνιστική ο ΠΑΣ υποδέχτηκε την ΑΕΚ στο «Ζωσιμάδες» την Κυριακή 27 Αυγούστου, με τις δύο ομάδες να μένουν στη «λευκή» ισοπαλία. Χαμένες ευκαιρίες για τον ΠΑΣ με κορυφαία αυτή του Γιάκου, δύο δοκάρια η ΑΕΚ με Λιβάγια και Τσότιτς.  
Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για τους αγώνες της Εθνικής, ο ΠΑΣ πήγε αήττητος και με 4 βαθμούς στο Περιστέρι και αντιμετώπισε τον Ατρόμητο το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου. Το παιχνίδι κινήθηκε στη μετριότητα και η άμυνα του ΠΑΣ κράτησε το μηδέν, χωρίς ωστόσο η ομάδα να δημιουργήσει αξιόλογες ευκαιρίες. Κορυφαία ευκαιρία για τους Περιστεριώτες το δοκάρι του Ρισβάνη λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρος.
Το 3-5-2 του Πετράκη απέδιδε καρπούς αμυντικά και η τριάδα των στόπερ του ΠΑΣ με τους Μαυροπάνο, Τζημόπουλο και Μιχαήλ έμοιαζε απροσπέλαστη,  Έτσι ο ΠΑΣ είχε ήδη μαζέψει 5 βαθμούς, έχοντας δεχτεί μόλις 1 γκολ τις 3 πρώτες αγωνιστικές.
Την 4η αγωνιστική ο ΠΑΣ υποδέχτηκε τον Πανιώνιο στο «Ζωσιμάδες», ο οποίος αποδείχτηκε και πάλι «κακός δαίμονας». Οι Νεοσμυρνιώτες προηγήθηκαν με τον Μασούρα νωρίς (49’) στην επανάληψη, αλλά ο ΠΑΣ ισοφάρισε άμεσα με τον Χαλκιαδάκη (57’). Ώστόσο η ομάδα του Πετράκη δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και έμεινε στο 1-1 με τον Πανιώνιο.

Ήττες σε Τούμπα και Λεωφόρο
Οι πρώτες αμυντικές «αρρυθμίες» άρχισαν να εμφανίζονται στον ΠΑΣ περίπου στα τέλη Σεπτεμβρίου. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ το μεσημέρι της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου η άμυνα των Ηπειρωτών δέχτηκε πολύ πίεση, ωστόσο η παρουσία του Μαυροπάνου διόρθωνε τα «κακώς κείμενα». Τελικά το γκολ για τους Θεσσαλονικείς ήρθε στο 55’ με τον Πρίγιοβιτς να παίζει βόλει με το κεφάλι με τον Μάτος και να πετυχαίνει το γκολ, απόντος του Μαυροπάνου, που ήταν τραυματίας και εκτός αγωνιστικού χώρου στη συγκεκριμένη φάση.
Έξι μέρες αργότερα, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου ο ΠΑΣ πραγματοποίησε μια από τις χειρότερες του εμφανίσεις και ηττήθηκε με 2-0 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Το απευθείας φάουλ του Χίλιεμαρκ (11’) και το αυτογκόλ του Μιχαήλ (13’) έκριναν πολύ νωρίς την αναμέτρηση με τους «πράσινους», με τον ΠΑΣ να πετά «λευκή πετσέτα» σχεδόν από το ξεκίνημα του αγώνα.

Νίκες με Πλατανιά και Κέρκυρα
Την 7η αγωνιστική ο «Άγιαξ της Ηπείρου» σημείωσε τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα κόντρα στον ουραγό Πλατανιά το Σάββατο 14 Οκτωβρίου. Η ομάδα της Κρήτης αιφνιδίασε τον ΠΑΣ και προηγήθηκε πολύ νωρίς (7’) με σκόρερ τον Γκρζέλτσακ, αλλά η ομάδα του Πετράκη απάντησε άμεσα και έκανε την ανατροπή μέσα σε 27 λεπτά. Ο Κόντε ισοφάρισε στο 12’ μετά από ασίστ του Γαρουφαλιά, ενώ στο 36’ ο Τζημόπουλος με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα. Τρία λεπτά αργότερα ο Φόνσι Ναδάλες έστρωσε στον Χαλκιαδάκη που ολοκλήρωσε την άμεση ανατροπή του ΠΑΣ και έκανε το 3-1 που ήταν και το τελικό σκορ.
Όντας στην 7η θέση με 9 βαθμούς ο ΠΑΣ ταξίδεψε στη Λιβαδειά το Σάββατο 21 Οκτωβρίου και προηγήθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με μακρινό σουτ του…συνήθη ύποπτου Πέδρο Κόντε. Οι Βοιωτοί ισοφάρισαν με κεφαλιά του Γιακουμάκη, ενώ ο ΠΑΣ πέτυχε και δεύτερο γκολ με κεφαλιά του Μαυροπανου, που ακυρώθηκε λανθασμένα ως επιθετικό φάουλ, με αποτέλεσμα να φύγει μόνο με ένα βαθμό από τη Λιβαδειά.
Η τρίτη νίκη του ΠΑΣ στο πρωτάθλημα ήρθε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου. Οι Φαίακες προηγήθηκαν στο σκορ με τον Παμλίδη στο 72’, ο οποίος πλέον ανήκει στον ΠΑΣ,  όμως οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη έκαναν και πάλι την ανατροπή. Ο Κόντε ισοφάρισε με προβολή στο 76’ μετά από ασίστ του συμπατριώτη του Ναδάλες και στο 82’ ο Γιάκος με ωραίο σουτ πέτυχε το 2-1 και χάρισε το τρίποντο στον ΠΑΣ. Η νίκη αυτή ανέβασε την ομάδα της Ηπείρου στην 6η θέση με 13 βαθμούς, δίνοντας τροφή στις ελπίδες των φιλάθλων για διεκδίκηση της ευρωπαϊκής εξόδου.

Καρέ της ισοπαλίας
Η… απότομη προσγείωση ήρθε τον Νοέμβριο, ο οποίος και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένας από  τους χειρότερους φετινούς μήνες του ΠΑΣ. Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου ο ΠΑΣ ηττήθηκε με 4-3 από τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, σε ένα ματς που «ξεγυμνώθηκαν» οι φετινές χτυπητές αμυντικές αδυναμίες της ομάδας. Παρά την ανατροπή του σκορ με τα γκολ των Μαυροπάνου και Κόντε, οι Ηπειρώτες δεν απέφυγαν την ήττα και τα πολλά λάθη.
Από εκεί και πέρα ακολούθησε μια τετράδα αγώνων που ο ΠΑΣ ήρθε ισόπαλος  και μάλιστα με το "αγαπημένο" του σκορ, το 1-1.
Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου οι Ηπειρώτες υποδέχτηκαν τον Παναιτωλικό και προηγήθηκαν στο σκορ με τον Σολτάνι στο 22', ενώ έχασαν και σωρεία ευκαιριών και για άλλα γκολ, ενώ είχαν και δύο δοκάρια με τους Κόντε και Μαυροπάνο. Η μπάλα τους τιμώρησε και έτσι ο Παναιτωλικός με ένα σουτ του Μοράρ στο 69' ισοφάρισε και έφυγε με έναν ανέλπιστο βαθμό από τα Γιάννενα.
Παρόμοιο σκηνικό και στο δεύτερο σερί εντός έδρας ματς με τη Ξάνθη το Σάββατο 25 Νοεμβρίου. Η ομάδα της Ηπείρου προηγήθηκε στο σκορ με γκολ του Κόντε και φαίνονταν να κρατάει τη νίκη στα χέρια της, ωστόσο η Ξάνθη ισοφάρισε λίγο πριν το τέλος (87') με τον Γέντρισεκ και έφυγε κι αυτή με βαθμό από το "Ζωσιμάδες".
Παρά τις δύο αυτές ισοπαλίες, οι βαθμολογικές απώλειες και των υπόλοιπων ομάδων κράτησαν τον ΠΑΣ στην 7η θέση με 15 βαθμούς και τον στόχο της πεντάδας ακόμα ανοιχτό και προσιτό.
Οι ισοπαλίες συνεχίστηκαν και τον Δεκέμβριο. Αρχικά την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου ο ΠΑΣ ταξίδεψε στη Λάρισα και αντιμετώπισε την ΑΕΛ. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο στο ματς. Οι Λαρισαίοι προηγήθηκαν στο ματς με πέναλτι του Ναζλίδη στο ξεκίνημα (4') του ματς μετά από ανατροπή του ίδιου παίκτη από τον Μπέριο. Παρά το κακό ξεκίνημα του στο ματς, ο ΠΑΣ μεταμορφώθηκε στην επανάληψη, ισοφάρισε στο 55' με σουτ του...μόνιμου σκορερ Πέδρο Κόντε και θα μπορούσε να φύγει και νικητής από το AEL Arena.
Το...καρέ των ισοπαλιών ολοκληρώθηκε στις 10 Δεκεμβρίου. Σε ένα ματς "καρμπόν" με εκείνα με Ξάνθη και Παναιτωλικό, οι Ηπειρώτες ήταν και πάλι καλύτεροι από την Λαμία. Προηγήθηκαν στο σκορ με κεφαλιά του Μαυροπάνου στο 64' ύστερα από κόρνερ του Ναδάλες και όλα έδειχναν ότι θα έπαιρναν τη νίκη. Ωστόσο, η Λαμία δεν έχει πει την τελευταία λέξη και στο 77' ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο. Ο Πίτι εκτέλεσε κόρνερ και ο Τσούκαλος με κεφαλιά έκανε το 1-1.  Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μελίσσας έκανε την απόκρουση του αγώνα σε ανάποδο ψαλίδι του Γιάκου και στέρησε από τον ΠΑΣ το τρίποντο της νίκης.

Αδύναμος μακριά από τα Γιάννενα
Λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου ο ελλιπέστατος λόγων απουσιών ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Οι Ηπειρώτες στάθηκαν πολύ καλά αμυντικά, όμως λύγισαν στην πίεση του Ολυμπιακού και ένα γκολ του Μάριν στο 67' χάρισε τη νίκη στους "ερυθρόλευκους".
Με τη λήξη του πρώτου γύρου  ήταν στην 10η θέση με 17 βαθμούς, όντας τότε στο -5 από την πέμπτη προνομιούχο θέση.
Το πρώτο παιχνίδι του 2018 βρήκε τον ΠΑΣ να αντιμετωπίζει τον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή 7 Ιανουαρίου. Oι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες, αλλά καμία δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Το...ζουμί του παιχνιδιού ήταν στο τελευταίο εικσάλεπτο  όταν ο ΠΑΣ έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Κόντε και Σολτάνι, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις με κεφαλιά του Σελίν. Ήταν μια ακόμα εντός έδρας ισοπαλία για τους Ηπειρώτες, αυτή τη φορά χωρίς γκολ.
Την επόμενη Κυριακή 14 Ιανουαρίου ο ΠΑΣ αντιμετώπισε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο διαιτητής Στυλιαράς δεν καταλόγισε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Μπετρά από τον Τσιτώντα. Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο σκορ με τον Λιβάγια στο 12', όμως ο ΠΑΣ βρήκε το σθένος και στο ξεκίνημα της επανάληψης ισοφάρισε με ένα πολύ ωραίο μακρινό σουτ του Γαρουφαλιά στο 47'.
Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα οι Ηπειρώτες έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σκόνδρα και έτσι η ΑΕΚ με γκολ των Λιβάγια και Αραούχο πήρε τη νίκη με 3-1.
Ένα από τα πιο συναρπαστικά φετινά ματς του ΠΑΣ ήταν η αναμέτρηση με τον Ατρόμητο την  Κυριακή 21 Ιανουαρίου. Το ματς είχε ευκαιρίες από νωρίς και  ο ΠΑΣ δοκάρι με φοβερό φάουλ του Κόντε στο 22', ενώ και ο Ατρόμητος είχε δοκάρι με τον Ντάουντα στο πρώτο μέρος. Τελικά οι Περιστεριώτες έκαναν το 0-1 με τον Ντάουντα στπ 71', όμως το φινάλε ήταν δραματικό και ακατάλληλο για καρδιακούς. Ο ΠΑΣ ισοφάρισε με τον Κόντε στο 86' και πήρε τπο προβάδισμα με το μοναδικό γκολ που πέτυχε ο Μπετρά με τη φανέλα του Άγιαξ της Ηπείρου. Μια λάθος έξοδος του Γιαννίκογλου όμως στις καθυστερήσεις  όμως στοίχισε στον ΠΑΣ τη νίκη καθώς ο Καρασαλίδης ισοφάρισε για τον Ατρόμητο σε 2-2.

Νίκες σε Νέα Σμύρνη και Χανιά
Το τέλος του Γενάρη έφερε και το πρώτο τρίποντο μακριά από τα Γιάννενα. Συγκεκριμένα την Κυριακή 28 Ιανουαρίου ο ΠΑΣ επικράτησε με 0-1 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη χάρη σε μια κεφαλιά του Τζημόπουλου στις καθυστερήσεις. Κορυφαίος του ΠΑΣ σε εκείνο το ματς ο Βελλίδης που είχε κάνει πολλές σωτήριες επεμβάσεις. Ο Πανιώνιος είχε με δοκάρι με τον Λάμπρου και ο ΠΑΣ με τον Γιάκο.
Ένα από τα πιο επεισοδιακά παιχνίδια φέτος έγινε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου όταν ο ΠΑΣ υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ. Η εισβολή των οπαδών του ΠΑΟΚ στη μεγάλη κερκίδα και η κατάληψη στο "Ζωσιμάδες" έκαναν τον Πετράκη να μιλήσει για εκτός έδρας παιχνίδι. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με off side γκολ του Πέλκα στο 9' και στη συνέχεια με δυο γκολ του Πρίγιοβιτς καθάρισαν την αναμέτρηση πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΣ ήταν να μειώσει το σκορ με κεφαλιλα του Κόντε στο 71' ύστερα από σέντρα του Μανθάτη.
Οι πληγές που άφησε το ματς με τον ΠΑΟΚ ήταν πολλές, όπως και οι φωνές των φιλάθλων προς τον Γιώργο Χριστοβασίλη. Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου ο ΠΑΣ υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό των χιλίων προβλημάτων και πήρε τη νίκη με 2-1. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης και πάλι ο Κόντε, ο οποίος με δυο γκολ χάρισε τη νίκη στον ΠΑΣ. Στο 30' νίκησε στο σπριντ τον Οικονόμου μετά από κάθετη του Μπετρά και πλάσαρε εύστοχα, ενώ στο φινάλε του πρώτου μέρους με καταπληκτικό βολέ έκανε το 2-0. Ο Παναθηναϊκός μείωσε με αυτογκολ του Γαρουφαλιά στο 69' και πίεσε προς το τέλος, όμως έφυγε ηττημένος από τα Γιάννενα.
Ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη του ΠΑΣ μετά από εκείνη της 9ης αγωνιστικής κόντρα στην Κέρκυρα και ένα αποτέλεσμα που ανέβασε τον ΠΑΣ στους 25 βαθμούς.
Στα Χανιά ο ΠΑΣ πέτυχε για πρώτη και μοναδική φέτος φορές δεύτερη σερί νίκη όταν επικράτησε με 0-3 του Πλατανιά στα Περιβόλια και ουσιαστικά έδωσε τη...χαριστική βολή στην ομάδα των Χανίων. Δύο γρήγορα γκολ του Κόντε στο 47' και στο 51' στην επανάληψη έφεραν τον ΠΑΣ σε θέση οδηγού και στο 86' ο Μπέριος με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Αγωνιστική «κοιλιά» στο τέλος
Οι δύο σερί νίκες ανέβασαν βαθμολογικά τον ΠΑΣ στην 7η θέση με 28 βαθμούς, ωστόσο στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος η ομάδα ξέμεινε από δυνάμεις και κίνητρο, με αποτέλεσμα να γνωρίσει οδυνηρές ήττες και να μείνει μακριά από τον στόχο της πεντάδας.
Σε ένα από τα χειρότερα ματς της σεζόν το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου οι Ηπειρώτες έμειναν στο 0-0 με τον Λεβαδειακό, με την ομάδα της Βοιωτίας να παίζει αντιποδόσφαιρο και να καταφέρνει να φύγει με βαθμό από τα Γιάννινα.
Στις αρχές Μαρτίου και συγκεκριμένα το Σάββατο 3 του μηνός ο ΠΑΣ έπαιξε με την Κέρκυρα στο Νησί των Φαιάκων. Το νυν απόκτημα των Ηπειρωτών Παμλίδης άνοιξε το σκορ για τους Κερκυραίους στο 21' και ο ΠΑΣ ισοφάρισε με το απίθανο τακουνάκι του Σκόνδρα στο 34' μετά από κόρνερ του Βιδάλ, το οποίο ήταν μακράν το καλύτερο γκολ στα φετινά ματς της Super League. Το 1-1 δεν άλλαξε στο β' ημίχρονο, αποτέλεσμα που άφησε τον ΠΑΣ στην 8η θέση με 30 βαθμούς.
Στο Αγρίνιο ο ΠΑΣ εμφανίστηκε κατώτερος του αναμενομένου την τελευταία ημέρα του Μαρτίου και το γκολ του Πάουλο στο 14' έδωσε τη νίκη στον Παναιτωλικό. Ο ΠΑΣ δεν κατάφερε να βγάλει αντίδραση στο ματς και γνώρισε μια οδυνηρή βαθμολογικά ήττα, ενώ ολοκλήρωσε και το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αποστολόπουλου.
Τα γεγονότα της Τούμπας και η εισβολή του οπλοφόρου Σαββίδη έφεραν τη διακοπή του πρωταθλήματος της Super League μετά την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού Βασιλειάδη. Το ματς του ΠΑΣ με τον Απόλλωνα συνέπεσε με την απόφαση της αναβολής και τελικά μετατέθηκε για τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου. Με γκολ του πρώην παίκτη του ΠΑΣ Φόνσι Ναδάλες ο Απόλλωνας πήρε τη νίκη στα Γιάννενα. με τον ΠΑΣ να...σώζει ακόμα μία ομάδα και να χάνει ουσιαστικά το τρένο της πεντάδας.
Χωρίς ουσιαστικό στόχο και κίνητρο ο ΠΑΣ ηττήθηκε με 3-0 από τη Ξάνθη την Κυριακή του Θωμά 15 Απριλίου. Δύο του Γέντρισεκ στο 56' και το 72' και ένα γκολ του Ντουρίτσκοβιτς στο 50' έκριναν την αναμέτρηση για τους Ξανθιώτες που είχαν και δοκάρι με τον Λουσέρο στο τελευταίο δεκάλέπτο.
Ούτε καν την ελλιπέστατη λόγω απουσιών Λάρισα κατάφερε να κερδίσει ο ΠΑΣ για την 28η αγωνιστική. Σημαντικότερη ευκαιρία το δοκάρι του Κόντε στο 86'. Γενικά όταν ο Κόντε δεν έβρισκε δρόμο προς τα δίχτυα, τότε δυσκολεύονταν και ο ΠΑΣ να πάρει νίκες.
Την προτελευταία αγωνιστική ο ΠΑΣ...έσωσε και τη Λαμία καθώς ηττήθηκε με 2-1 την Κυριακή 29 Απριλίου. Ο Πίτι άνοιξε το σκορ στο φινάλε του πρώτου μέρους με ωραίο γκολ, ενώ στο 62' ο 'Ομο εκμεταλλεύτηκε τις αμυντικές αδυναμίες του ΠΑΣ και με προβολή έκανε το 2-0. Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΣ ήταν να μειώσει σε 2-1 με τον Χαλκιαδάκη στο 76΄.
Την τελευταία αγωνιστική ο ΠΑΣ υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό στο "Ζωσιμάδες", το οποίο και συνέτριψε με 3-0, πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση στο δευτέρο μέρος. Ο Τζημόπουλος με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Αποστολόπουλου στο 54' άνοιξε το σκορ , ενώ στο 61' ο Κόντε διπλασίασε τα τέρματα των Ηπειρωτών με ένα φοβερό γυριστό σουτ. Στις καθυστερήσεις ο Βιδάλ πέτυχε το 3-0 μετά από ασίστ του Ισπανού, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο του ΠΑΣ και βγάζοντας εκτός εαυτού τον ιδιοκτήτη των "ερυθρόλευκων" Βαγγέλη Μαρινάκη.

 

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.