ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πανστρατιά για αντιμετώπιση των βανδαλισμών στα Γιάννενα

22 Μάϊ 2018 • 08:16
Πανστρατιά για αντιμετώπιση  των βανδαλισμών στα Γιάννενα

• Στο θέμα των βανδαλισμών, που αποτελεί ανοιχτή «πληγή» για τα Γιάννενα, καθώς συχνά μνημεία, έργα τέχνης, δημόσιοι χώροι, αλλά και ιδιωτικά κτίρια πέφτουν θύματα επιθέσεων, αμαυρώνοντας την εικόνα της πόλης, αναφέρεται σε επιστολή του ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, καλώντας σε συστράτευση όλες τις δυνάμεις του τόπου, πολιτικές, κοινωνικές, αυτοδιοικητικές.
Στην επιστολή του ζητά από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβούλιου Ιωαννίνων και του Περιφερειακού Συμβούλιου Ηπείρου, τις νομαρχιακές επιτροπές των κομμάτων, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ να σταματήσουν να σιωπούν και να αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τόσο δημόσιας καταδίκης, όσο και στήριξης μέτρων περιορισμού των βανδαλισμών που σημειώνονται συχνά το τελευταίο διάστημα. Ανάλογη επιστολή είχε προηγηθεί και προς τους βουλευτές των Ιωαννίνων.
Η επιστολή
Στην επιστολή του, η οποία κοινοποιήθηκε επίσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων και τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Δήμαρχος τονίζει, μεταξύ άλλων: «αυτές οι πράξεις βίας, γιατί περί τέτοιων πρόκειται, είναι ικανές να αποτελέσουν ένα πολύ σοβαρό εμπόδιο στην συνολική προσπάθεια που γίνεται για να συμβάλουμε στην βελτίωση του αστικού τοπίου, το οποίο επιφέρει πολλαπλά οφέλη στον τόπο. Οφέλη που αφορούν την ποιότητα ζωής των πολιτών του Δήμου μας, αλλά και την προβολή του τόπου. Πέραν από την αισθητική προσβολή όλο αυτό το φαινόμενο έχει κι άλλες προεκτάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εικόνα καταστημάτων που έχουν μείνει χωρίς ενοικιαστή και οι προσόψεις τους έγιναν βορά στις ορέξεις των γνωστών – άγνωστων με αποτέλεσμα ολόκληρες γειτονιές της πόλης οι οποίες βίωσαν πιο έντονα την κρίση να υποβαθμίζονται ακόμα περισσότερο.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Δημοτική Αρχή έχει συγκρουστεί πολλές φορές, ενώ έχει προκαλέσει συναντήσεις με οργανωμένους οπαδούς και την ίδια τη Διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα, σε μια προσπάθεια να αμβλυνθεί το πρόβλημα».
Επικίνδυνη η ανοχή!..
Κατά τον Δήμαρχο όμως τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά, τονίζοντας ότι «ως Δημοτική Αρχή θεωρούμε ότι όλοι οι πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί και συνδικαλιστικοί φορείς πρέπει επιτέλους συντονισμένα να αντιδράσουμε. Άλλωστε ο αγώνας για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομίας και του αστικού περιβάλλοντος είναι πολιτικός αγώνας.
Η ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα είναι επικίνδυνη».
Και καταλήγοντας επισημαίνει: «η Δημοτική Αρχή δηλώνει ξεκάθαρα και σε όλους τους τόνους πως θα συνεχίσει τη μάχη της δημιουργίας σε πείσμα των οπαδών της καταστροφής. Δηλώνει, τέλος, παρούσα σε οποιοδήποτε συντονισμό ενεργειών με τους αρμόδιους φορείς καλώντας τους παράλληλα να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, προκειμένου να παύσει πια να επαναλαμβάνεται το θλιβερό αυτό φαινόμενο».

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.