ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ζ. Ζάεφ παραβλέπει την μικρή συμμετοχή στο δημοψήφισμα

1 Οκτ 2018 • 08:20
Ο Ζ. Ζάεφ παραβλέπει την μικρή συμμετοχή στο δημοψήφισμα

• Σε πολύ χαμηλά επίπεδα κινήθηκε η συμμετοχή των ψηφοφόρων στο χθεσινό δημοψήφισμα της ΠΓΔΜ, σχετικά με τη συμφωνία για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εκλογικής Επιτροπής, μισή ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες η συμμετοχή ανέρχονταν στο 34,09%.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, υποστήριξε πως «η πλειοψηφία όσων συμμετείχαν, ψήφισαν υπέρ του ναι», χωρίς να κάνει αναφορά στη μικρή συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία.
«Θα συνεχίσω να ηγούμαι της χώρας για να μπούμε σε ΝΑΤΟ και ΕΕ» διαβεβαίωσε δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών.
Το ερώτημα στο οποίο καλούνταν να απαντήσουν οι ψηφοφόροι ήταν: «Είστε υπέρ της ένταξης της χώρας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, αποδεχόμενοι τη συμφωνία μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελλάδας;».
Στο μεταξύ, διαδήλωση πραγματοποίησαν οπαδοί υπέρ του «ΟΧΙ» πανηγυρίζοντας για το μεγάλο ποσοστό αποχής από το δημοψήφισμα.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.