• Με υπομονή και προσμονή αναμένουν οι άνθρωποι του ΠΑΣ Γιάννινα τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορωνοϊού, προκειμένου να μάθουν πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση και αν θα επιστρέψουν στις επαγγελματικές και αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Super League 2.
Συγκρατημένη αισιοδοξία υπάρχει πλέον και στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί τον Μάιο και πως από τα μέσα του ερχόμενου μήνα θα ξαναρχίσουν οι αθλητικές δραστηριότητες, δηλαδή σε πρώτο στάδιο οι προπονήσεις των ομάδων. Άλλωστε και το κομμάτι του αθλητισμού θα ενταχθεί συνολικά στο Recovery Plan, το σχέδιο σταδιακής επαναφοράς στην κανονικότητα και την σταδιακή άρση των μέτρων που ετοιμάζει ήδη η κυβέρνηση.
Αναφορικά με την Super League 1, όσο περνούν οι μέρες συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερες πιθανότητες το σενάριο-ενδεχόμενο να παιχτούν κανονικά τα play off και τα play out από τα μέσα Ιουνίου και μετά. Τα οικονομικά συμφέροντα είναι πολλά, τα συμβόλαια έχουν ιδιαίτερα υψηλές ρήτρες, ενώ και η UEFA πιέζει έτσι ώστε να εξαντληθούν όλα τα χρονικά περιθώρια με σκοπό να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα.
Συγκρατημένη αισιοδοξία
Σχετικά με την Super League 2, φαίνεται ότι ο πρόεδρος της Ένωσης Λεωνίδας Λεουτσάκος και γενικά οι διοικούντες τηρούν στάση αναμονής και γι’ αυτό δεν υπάρχει ακόμα κάτι χειροπιαστό ούτε έχει γίνει κάποιο ΔΣ για να συζητηθούν ορισμένα θέματα. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και οι πληροφορίες λένε ότι η Super League 2 θα εναρμονιστεί με τα δεδομένα της Super League 1 και θα περιμένει τις δικές της οριστικές αποφάσεις.
Από τη δική του πλευρά ο ΠΑΣ Γιάννινα τάσσεται ανοιχτά υπέρ της ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων, αλλά τηρώντας κατά γράμμα όλες τις οδηγίες των ειδικών καθώς ύψιστη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της υγείας των ποδοσφαιριστών, προπονητών και υπαλλήλων.
Η γιαννιώτικη ομάδα δεν φοβάται να παίξει τους υπόλοιπους αγώνες, ωστόσο θέλει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο πριν τη διεξαγωγή των αγώνων.
Οι Γιαννιώτες θεωρούν εντελώς αποτυχημένη την αναδιάρθρωση και ουσιαστικά τον ΠΑΣ την ομάδα που πλήρωσε το τίμημα του αποτυχημένου εγχειρήματος του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη.
Ο ΠΑΣ ζητάει να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο αν θα γίνει νέα αναδιάρθρωση, αν θα γίνουν τα play off, ποιοι θα ανέβουν, ποιοι θα πέσουν κτλ πριν ξαναρχίσουν οι αγώνες, για να αποφευχθούν τα φαινόμενα του πρόσφατου παρελθόντος όταν οι νόμοι προσαρμόζονταν ανάλογα με το ποιον ευνοούσαν και ποιον αδικούσαν.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης
Αποτυχημένο χαρακτήρισε το σχέδιο της αναδιάρθρωσης από τον προκάτοχό του Γιώργο Βασιλειάδη ο υφυπουργός Αθλητισμού, μιλώντας το Σάββατο σε χανιώτικο ΜΜΕ.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης τάχθηκε υπέρ των αλλαγών στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δη της αναδιάρθρωσης, όμως προανήγγειλε την αποδέσμευση του κράτους από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ουσιαστικά την αποχώρηση της ΕΡΤ από την κεντρική διαχείριση και τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League 2 και της Football League.
Ο υφυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το να έχουμε ένα κρατικοδίαιτο ποδόσφαιρο τριών κατηγοριών το οποίο θα τροφοδοτεί και θα πληρώνει ο ελληνικός λαός μέσω της ΕΡΤ, σαφώς δε μας βρίσκει σύμφωνους. Από ‘κει και πέρα, το τι θα κάνει το ελληνικό κράτος γι’ αυτό το πράγμα, είναι ένα ανοιχτό θέμα, το οποίο φυσικά και θα συζητήσω με τα συλλογικά όργανα του ποδοσφαίρου, είτε αυτό είναι η Super League, είτε η Super League 2, η Football League, ή η ΕΠΟ».