ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στόχος οι Πανελλαδικές να γίνουν ως τα μέσα Ιουλίου

15 Απρ 2020 • 08:50
Στόχος οι Πανελλαδικές να γίνουν ως τα μέσα Ιουλίου

• Οι Πανελλαδικές εξετάσεις πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Αυτός είναι ο στόχος του υπουργείου Παιδείας, με την Νίκη Κεραμέως να επαναλαμβάνει χθες ότι οι προσπάθειες θα εστιαστούν στο να διεξαχθούν οι Πανελλαδικές όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες του Ιουνίου.
Παράλληλα, προανήγγειλε συνέχιση της τηλεκπαίδευσης στα Δημοτικά Σχολεία ώσπου να επέλθει σ’ αυτά μία κανονικότητα, με ενίσχυση του εξοπλισμού τους και διανομή φορητών υπολογιστών σε εκπαιδευτικούς και μαθητές που δεν διαθέτουν.

Περί εξετάσεων…
Ερωτηθείσα χθες για τα σενάρια του τρόπου διεξαγωγής των εξετάσεων η Υπουργός Παιδείας είπε ότι «αναμένουμε τις οδηγίες των ειδικών για τη δυνατότητα και τις συνθήκες. Εξετάζουμε όλα τα σενάρια πρώτα για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Το πρώτο μέτρο που κοιτάζουμε είναι μεγαλύτερη απόσταση μέσα από τις τάξεις. Έχουμε και προβλέψεις για μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τάξη για τις σχολικές εξετάσεις».

Δημοτικά Σχολεία
Όσον αφορά στα Δημοτικά Σχολεία, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι «η διαδικασία τηλεκπαίδευσης θα συνεχιστεί μέχρι να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα στα σχολεία. Περιμένουμε τις οδηγίες των ειδικών. Γι' αυτό ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να μην υπάρχει στραβοπάτημα».
Σχετικά με τους σχεδιασμούς του Υπ. Παιδείας να δοθούν laptop και tablet σε μαθητές που δεν διαθέτουν η κ. Κεραμέως εξήγησε ότι «κινούμαστε σε δύο άξονες: αφενός με έκτακτα κονδύλια ΕΣΠΑ που έχουμε ζητήσει και για ενίσχυση εξοπλισμού σχολικών μονάδων και αφετέρου μέσα από δωρεές από ιδιώτες και εταιρίες σε εξοπλισμό που είναι ήδη καθ' οδόν σε σχολικές μονάδες και με ευθύνη διευθυντών θα διανεμηθούν σε εκπαιδευτικούς ή μαθητές που δεν διαθέτουν». Όσον αφορά, τέλος, στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση η Υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για «ένα κεκτημένο που πρέπει να χτίσουμε» συμπληρώνοντας ότι «είναι μια ευκαιρία να ενισχύσουμε τις ψηφιακές δεξιότητες».

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.