• Διαγωνισμό φωτογραφίας για τους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, όπως έχει οριστεί η 5η Ιουνίου.
Σκοπός του διαγωνισμού με θέμα «Η πόλη που δεν ξέρουμε», είναι η κινητοποίηση και συμμετοχή παιδιών και εφήβων σε πιο βιώσιμα μοντέλα τρόπου ζωής, μέσω της φωτογραφίας. Τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Προστασίας Περιβάλλοντος και Λίμνης Βασίλης Βλέτσας (φωτό), υπογραμμίζοντας ότι οι συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία δεν επιτρέπουν την υλοποίηση των προγραμματισμένων δράσεων.
Όπως τόνισε «Οι μαθητές καλούνται να αποτυπώσουν γωνιές και τοπία των Ιωαννίνων που σχετίζονται με το περιβάλλον και δεν είναι ευρέως γνωστά, με στόχο να μας παρουσιάσουν μια διαφορετική πόλη. Μια πόλη με ξεχωριστή ομορφιά, μια πόλη που αξίζει να επισκεφθείς, μια πόλη που αξίζει να ζεις!».
Οι τρόποι συμμετοχής είναι απλοί:
- Οι μαθητές αποτυπώνουν μέσω του κινητού ή του φωτογραφικού φακού μια φωτογραφία της πόλης που δεν ξέρουμε.
- Τυπώνουν τη φωτογραφία και την αποστέλλουν μαζί με τα στοιχεία τους στη Διεύθυνση: Δημαρχείο Ιωαννίνων, Πλατεία Δημοκρατίας 5, Ιωάννινα, με την ένδειξη «Διαγωνισμός Φωτογραφίας».
Οι φωτογραφίες που θα συγκεντρωθούν, θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή που θα συσταθεί και θα βραβευτεί η καλύτερη. Αυτή που θα αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο, την «πόλη που δεν ξέρουμε»!
Ο διαγωνισμός λήγει στις 31 Αυγούστου 2020.
Το βραβείο θα είναι μια φωτογραφική μηχανή.
Το ομορφότερο μπαλκόνι
Εκτός από τον φετινό διαγωνισμό φωτογραφίας που απευθύνεται σε μαθητές, στόχος όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Β. Βλέτσας, είναι και η κινητοποίηση των ενηλίκων, που αγαπούν τα φυτά.
Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι πολίτες να προετοιμαστούν από τώρα, για το ομορφότερο μπαλκόνι, το οποίο θα βραβευτεί την άνοιξη του 2021, με αφορμή και πάλι την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
«Επειδή όμως η μεταμόρφωση ενός μπαλκονιού απαιτεί χρόνο, προαναγγέλλουμε τον διαγωνισμό από σήμερα, δίνοντας το έναυσμα για δημιουργία» ανέφερε ο αντιδήμαρχος.