• «Συμπαίκτες» στην προσπάθεια που κάνει το υπουργείο Υγείας να ελέγξει τη διασπορά του νέου κορωνοϊού στη χώρα είναι οι νέοι, σημείωσε για μία ακόμη φορά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας χθες το πρωί στο ραδιόφωνο του Alpha.
«Είναι οι άνθρωποι αυτοί οι οποίοι ξέρω ότι νοιάζονται για τους γονείς τους, ξέρω ότι νοιάζονται για τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Είναι τα παιδιά μας, είναι τα εγγόνια μας, είναι η επόμενη γενιά και είναι η ελπίδα για αυτή τη χώρα.
Οπότε δεν θέλω να παρεξηγηθεί η προσπάθεια την οποία κάνει η Κυβέρνηση επικοινωνιακά να προσεγγίσει αυτούς τους ανθρώπους. Είναι νέα παιδιά, προφανώς βράζει το αίμα τους. Αυτοί οι οποίοι θα παραβούν το νόμο και κυρίως με τις πράξεις τους θα κινδυνεύσουν άλλοι συνάνθρωποί μας, είναι προφανές ότι θα υποστούν, έχουν υποστεί ήδη, τις κυρώσεις του νόμου. Αλλά από εκεί και πέρα, θέλω να αναλογιστείτε ότι πρέπει να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Τα παιδιά τα αγαπάμε και τα στηρίζουμε και τα πιστεύουμε και ελπίζουμε σε μία καλύτερη κοινωνία μέσα από αυτά. Και η προσπάθεια που γίνεται είναι αυτή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Aναφερόμενος στα μέτρα, o κ. Κικίλιας είπε πως «όλες οι χώρες, ανοίγοντας ξανά στην κοινωνία -έχω εξηγήσει ότι είναι αδιανόητο να κρατήσουμε για πάντα τους ανθρώπους κλειδωμένους μέσα στα σπίτια τους- αντιμετωπίζουμε θέματα και προβλήματα. Δεν υπάρχει καμία χώρα στην οποία να υπάρχει μείωση του κορωνοϊού, καμία. Μάλιστα, υπάρχουν πολλές χώρες με υπερπολλαπλάσια προβλήματα. Τα προβλήματα τα οποία έχουμε θα τα αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα, με προσοχή και ακούγοντας τους ειδικούς. Δεν πρόκειται να παρεκκλίνω, ως υπουργός Υγείας, ούτε εκατοστό από αυτό».