• Με απογευματινή προπόνηση και δύο νέα πρόσωπα συνεχίστηκε χτες η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο «Ζωσιμάδες».
Ο λόγος για τον νεαρό τερματοφύλακα Αθανασίου και τον Αργεντινό Φαμπρίτσιο Μπρένερ, του οποίου η απόκτηση έχει μετατραπεί σε σίριαλ.
Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν υπολογίζει ούτε στο ματς με την ομάδα του Πειραιά τον Γιάννη Κάργα και όπως όλα δείχνουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν πάλι οι Παντελάκης και Εραμούσπε. Ο Κάργας απουσίαζε και από τη χτεσινή προπόνηση καθώς ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα αποθεραπείας για τον τραυματισμό που είχε στο ισχίο.
Ο 22χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός Φαμπρίτσιο Μπρένερ θα είναι η 9η μεταγραφική κίνηση για τους Γιαννιώτες, ωστόσο η απόκτησή του έχει μετατραπεί σε σίριαλ καθώς παρότι βρίσκεται εδώ και ημέρες στα Γιάννινα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η μεταγραφή του ούτε έχει ανακοινωθεί επίσημα ο δανεισμός του από την Μπελγκράνο.
Με την απόκτηση του νεαρού Αθανασίου ο ΠΑΣ Γιάννινα συμπλήρωσε την τριάδα των τερματοφυλάκων μαζί με τους Χουτεσιώτη και Γιαννίκογλου, ενώ με την προσθήκη του Μπρένερ ενισχύεται στο μεσοεπιθετικό κομμάτι καθώς ο Αργεντινός είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να παίξει και στα δύο «φτερά» της επίθεσης.
Πλέον, το κομμάτι που λείπει από το παζλ του φετινού ΠΑΣ Γιάννινα είναι ένας επιθετικός, ένα σέντερ φορ περιοχής. Από πλευράς γιαννιώτικης ομάδας εξετάζονται ορισμένες περιπτώσεις επιθετικών.
Η μεταγραφική περίοδος έληξε επίσημα χτες και παραμένει άγνωστο αν δόθηκε ή οχι η παράταση που είχε ζητηθεί, σύμφωνα με την ενημέρωση και το χρονικό περιορισμό που υπήρχε από την UEFA. Οι μεταγραφές των άνεργων και ελεύθερων ποδοσφαιριστών θα μπορούν να γίνονται μέχρι τις 16 Οκτωβρίου.
Στη Λάρισα ο Νικολιάς
Μπορεί να μετατράπηκε σε σίριαλ ο δανεισμός του Αλέξανδρου Νικολιά, όμως τελικά θα συνεχίσει την καριέρα του στη Λάρισα του Αλέξη Κούγια. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός δεν παρέμεινε όπως αναμένονταν στο ρόστερ του Ολυμπιακού και δόθηκε από τον Πέδρο Μαρτίνς η έγκριση να δοθεί δανεικός.
Η ομάδα του Πειραιά αποφάσισε να τον παραχωρήσει στην ΑΕΛ και μάλιστα ο δανεισμός θα έχει διετή διάρκεια, με δικαίωμα της Λάρισας για ακόμα έναν χρόνο, δηλαδή 2+1 χρόνια.
Ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα θα συναντήσει στη Λάρισα τον Αλέξη Μιχαήλ, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες για αρκετά χρόνια και στη γιαννιώτικη ομάδα.