• Τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, αντί στις 11 του μήνα θα ανοίξουν φέτος τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Κι αυτό διότι η 11η Σεπτεμβρίου είναι Σάββατο.
Στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας είναι τα μαθήματα να ξεκινήσουν με τη φυσική παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών. Θα απαγορεύεται όμως η είσοδος των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών στα σχολεία εάν δεν προσκομίζουν πιστοποιητικό ή βεβαίωση νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου το κόστος του οποίου θα καταβάλουν οι ίδιοι. Στην περίπτωση εκείνη που μόνιμοι ή απασχολούμενοι με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π., δεν προσκομίσουν πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου, τότε όχι μόνο δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος στις σχολικές μονάδες, στις οποίες υπηρετούν αλλά θα επέρχονται συνέπειες. Συγκεκριμένα, στους μόνιμους εκπαιδευτικούς και τα μέλη Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π., με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης επιβάλλεται, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής και ειδικής διάταξης, το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας χωρίς να καταβάλλονται αποδοχές.
Οι δε προσωρινοί αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, καθώς και τα μέλη Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π., οι οποίοι κατά την ημέρα ανάληψης υπηρεσίας δεν προσκομίζουν πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου, δεν θα αναλαμβάνουν υπηρεσία.