Νεοχωρόπουλο-Σταυράκι 3-3
Ένα χορταστικό παιχνίδι παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο το απόγευμα στο «Στάθης Τσανακτσής» με το Νεοχωρόπουλο και το Σταυράκι να αναδεικνύονται ισόπαλοι 3-3 στο ντεμπούτο του Αντώνη Κοζανίτη στον πάγκο των γηπεδούχων. Φτάσαμε στο 21΄ για να δούμε το πρώτο γκολ του παιχνιδιού όταν ο Βάρφης έκανε τη σέντρα και ο Κίτσιος με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκάτζιου για το 1-0.
Άμεση ήταν η απάντηση του Σταυρακίου στο 23’ με τον Ντόντη να κάνει ένα φοβερό σουτ από 30 μέτρα και η μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Καρατζένη ο οποίος προσπάθησε να αποκρούσει αλλά δεν τα κατέφερε και έτσι έγινε το 1-1.
Το Σταυράκι έκανε την ανατροπή στο σκορ στο 44’ με τον Λαλάι να εκτελεί κόρνερ και ο αφύλακτος Ζιάβρος με κεφαλιά κάνει το 1-2. Μεγάλη ευκαιρία για το Σταυράκι στο 59΄, όταν ο Τούσης συνδυάστηκε με τον Ντόντη μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αυτός έκανε το σουτ και η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.
Στο 64΄ ο Βάρφης με ωραία ατομική ενέργεια έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, απέκρουσε ο Γκάτζιος, στη συνέχεια ο Κίτσιος τσιμπησε τη μπάλα, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κίτσιος, ο Γκάτζιος απέκρουσε αλλά με υπόδειξη του βοηθού Κόλλια το πέναλτι επαναλήφθηκε γιατί ο Γκάτζιος κινήθηκε και είχε βγει από τη γραμμή τέρματος πριν εκτελεστεί το πέναλτι. Το εκτέλεσε και πάλι ο Κίτσιος, αυτή τη φορά και ευστόχησε για το 2-2. Το Νεοχωρόπουλο στο 68’ κέρδισε νέο πέναλτι σε ανατροπή του Γιαννέτα από τον Καπατσέλη.
Την εκτέλεση του ανέλαβε και πάλι ο Κίτσιος, την οποία έκανε "αλα Πανένκα", στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα με 3-2 στο Νεοχωρόπουλο. Το εφιαλτικό οχτάλεπτο για το Σταυράκι ήρθε να συμπληρώσει στο 70΄ η αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Καπατσέλη.
Στο 76΄ ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να κερδίσουν πέναλτι φάση σε ανατροπή του Ντόντη από τον Καρατζένη. Αρχικά σηκώθηκε σημαία από τον βοηθό διαιτητή για οφσάιντ, αλλά η μπάλα πριν φτάσει στον Ντόντη βρίσκει στο κεφάλι του Κιτσάκη, οπότε πήγε από αντίπαλο. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Μαργιόλας και ισοφάρισε σε 3-3.
Διαιτησία: Ντάρας (Κόλλιας-Πάνος)
Νεοχωρόπουλο: Καρατζένης, Κιτσάκης (92’ Γαράφας), Βελογιάννης, Μαραγκός, Κάτσενος, Σκαργιώτης (82’ Βαλάνης), Γιαννέτας, Αντωνιάδης, Κίτσιος, Μπουκουβάλας, Βάρφης
Σταυράκι: Γκάτζιος, Βούλγαρης, Ζιάβρος, Παργινός, Καπατσέλης, Τσακανίκας (89’ Πράσσος), Λαλάι, Ντόντης (85’ Γούλας), Μαργιόλας, Αθανασίου (73’ Ζενέλης), Τούσης (73’ Γιώτης).
* * *

Χουλιαράδες-Νησί 0-0
Τον πρώτο τους βαθμό στο πρωτάθλημα πήραν οι Χουλιαράδες όπου αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα με το Νησί.
Το Νησί είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων ωστόσο ήταν άκαρπη και σε αυτό συνέβαλε ο τερματοφύλακας Πρινέας που είχε σωτήριες επεμβάσεις στις προσπάθειες των φιλοξενουμένων. Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο καλές ευκαιρίες στο 28’ το σουτ του Οικονόμου μέσα από τη μεγάλη περιοχή απέκρουσε ο Πρινέας και στο 37’ με τον Γεράση και ο Πρινέας σε αυτή την περίπτωση μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 32’ ο Γιάτσος έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ, ενώ στο 46’ οι Χουλιαράδες έχασαν ευκαιρία με τον Ζιώγα να σουτάρει άουτ.
Το Νησί πίεσε για το γκολ ωστόσο ο Λώλης τρεις φορές (57’, 73’ και 76’) νικήθηκε από τον Πρινέα, ενώ την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Μπίλη (70’).
Διαιτησία: Τασιούλας (Κολιός-Γεωργίου Χ.).
Χουλιαράδες: Πρινέας, Κουτσάφτης (90΄Ζώνιος), Μήτσης, Καλογερόπουλος, Τζουρμανάς, Πανούσης, Ζιώγας (75΄ Κιτσάκης), Παπανικόλαου, Πύρτσιος, Γιάτσος (75΄ Παπαστράτος), Στέργιου (62΄Ρράπα)
Νησί: Τασιούλας, Κολόσης, Οικονόμου, Κοτσίνας, Κασίμης, Πρέμος, Στογιάννης, Γεράσης, Λώλης (83’ Πρέντζας), Μπίλης, Κοντογιάννης.
* * *

Κοσμηρά- Θύελλα Κατσικάς 2-3
Το απόλυτο νικών στο πρωτάθλημα του Β’ Ομίλου της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας κατέχει η Θύελλα Κατσικάς, καθώς επικράτησε με σκορ 2-3 της Κοσμηράς για την 5η αγωνιστική.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και ορεξάτοι στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Στο 5’ χάθηκε φάση με τον Παπουτσή και στο 9΄ο Ζήσης έδιωξε τη μπάλα προ του Βαρτζιώτη. Στο 11’ από ωραίο σουτ του Πολυχρόνη, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι αλλά η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη μιας και είχε βρει στο χέρι του Λισγάρα. Από το σημείο αυτό και έπειτα, οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν ψηλά με αποτέλεσμα να φτάσουν σε κάποιες αξιόλογες επισκέψεις στην αντίπαλη περιοχή, όπως με Ζάραγκα και Νιτσιάκο. Από το ημίωρο και έπειτα, η Θύελλα ανέκτησε τον έλεγχο του παιχνιδιού και έφτασε στο 0-1 στο 35’ με πλασέ του Λευτέρη Λισγάρα από τη σέντρα του Πολυχρόνη. Μάλιστα, στο 40’ απείλησε εκ νέου με κεφαλιά του Βαρτζιώτη. Στο 56’ σε φάση διαρκείας ο Νούτσος είχε απαντήσεις σε σουτ των Κατζιώτη και Κατσίφα, ενώ στο 62’ έγινε το 0-2 με πλασέ του Κατζιώτη. Το 0-3 ήρθε για την Κατσικά στο 80’ με πλασέ του Μαρούλη από μπαλιά του Καζαντσίδη. Εκεί πολλοί περίμεναν πώς τα υπόλοιπα λεπτά θα ήταν τυπική διαδικασία, ωστόσο η Κοσμηρά είχε τις απαντήσεις της και πέτυχε δυο γκολ. Στο 86’ με ωραίο σουτ του Νιτσιάκου μείωσε σε 1-3 και στο 89’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Μελιγγιώτη από σουτ του Τσούρη. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Περβανάς και σημείωσε το 2-3.Μετά το τέλος του αγώνα το κλίμα στη Θύελλα ήταν εορταστικό, μιας και ο 15χρονος παίκτης Γιώργος Κολτσίδας που προέρχεται από τις ακαδημίες είχε τα γενέθλιά του.
Διαιτησία: Μπούμπας (Γεωργίου Β., Σιώμος-Γκιζάς)
Κοσμηρά: Νούτσος, Ζήσης, Περβανάς, Νάκιας (78΄ Μπλέτσας), Θέμος, Νούσης, Ζώνιος (65΄ Τσουρής), Ζώτος, Ζαφείρης (59΄ Στεργίου), Νιτσιάκος, Ζάραγκας.
Θύελλα Κατσικάς: Καραμάνης, Σκούφης, Μελιγγιώτης Ν., Λισγάρας, Ζήκος (46΄ Κατσίφας), Πολυχρόνης, Γούλας (77΄ Μαρούλης), Κολιούσης, Κατζιώτης (87΄ Γκέγκα), Βαρτζιώτης (79΄Καζαντσίδης), Παπουτσής (46΄ Πάνος).
* * *
Θύελλα Ελεούσας - Πίνδος Κόνιτσα 0 - 1
Μόνη πρώτη στην κορυφή κατάφερε να παραμείνει η Κόνιτσα, η οποία έκανε το καθήκον της και πέρασε με 0-1 από την έδρα της Ελεούσας.
Οι γηπεδούχοι μάλλον άγχωσαν τους πρωτοπόρους και το πρώτο ημίχρονο ήταν «στείρο» με τις δύο ομάδες να απειλούν από στατικές κυρίως φάσεις.
Στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου, οι «ακρίτες» κατάφεραν να λύσουν τον γόρδιο δεσμό και να πετύχουν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, το οποίο τους χάρισε το ‘’χρυσό’’ τρίποντο, που τους διατηρεί στην κορυφή.
Στο πρώτο μέρος, οι φιλοξενούμενοι αν και «μουδιασμένοι» ήταν εκείνοι που είχαν την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, απειλώντας όμως από στημένες φάσεις με κύριο εκτελεστή τον Δημόπουλο.
Οι στιγμές που ξεχώρισαν για τους Κονιτσιώτες , ήταν στο 21΄όταν ο Σπανός Δ. πάσαρε ωραία στον Χαλούλο κι εκείνος με εξωτερικό φάλτσο έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Στο 38΄ πολύ καλή εκτέλεση φάουλ από τον Δημόπουλο, με τον Κεφάλα ωστόσο να αποκρούει την μπάλα πέφτοντας.
Οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές με τον Στάθη να εκτελεί φάουλ στο 25΄ και στο 29΄ και την μπάλα να καταλήγει άουτ και στα χέρια του Χατζηρούμπη αντίστοιχα.
Το 0-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου, με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη, και πάλι πιο δυνατά μπήκαν οι φιλοξενούμενοι, συνεχίζοντας να απειλούν με στημένα, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.
Το μοναδικό τέρμα στο παιχνίδι, σημείωσε ο Μουρεχίδης με σουτ εντός περιοχής, δίνοντας μια πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.
Ενώ ο ίδιος παίκτης, στο 76΄ επιχείρησε μακρινό σουτ, το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ.
Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς, ανήκε στην Πίνδο, με τον Μουρεχίδη να εκτελεί κόρνερ και τον Χαλούλο με στρωτό με σουτ στην κίνηση να μην μπορεί να νικήσει τον Κεφάλα.
Διαιτησία: Τζόβας (Θανασιάς-Σιόντης)
Θύελλα Ελεούσας (Μανόλης Σκούφαλης): Κεφάλας, Ρίσβας (90΄Καραντάνας), Κωστούλας, Πότσης, Αλεξίου, Στάμος, Ρίζος, Στάθης (61΄Παπαντωνίου), Βελτσίστας, Οικονόμου, Ζυγούνας (73΄Κεφάλας Χ.).
Πίνδος Κόνιτσας (Στέλιος Σιώτας): Χατζηρούμπης, Λάμπρου, Ρούστα (77΄Ντεντόπουλος), Σπανός Α., Μήτσος, Σπανός Δ. (69΄ Σιώτας), Πεπόνης (69΄ Κυρτζόγλου), Χαλούλος (92΄Γαϊτανίδης), Λάμπρου Μ. (92΄ Γαλανός), Δημόπουλος, Μουρεχίδης.
* * *

Ροδοτόπι-Κράψη 0-4
Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη δυσκολία η Κράψη πέρασε 0-4 από την έδρα του Ροδοτοπίου και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Η ομάδα του Βασίλη Σιαφάκα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλο το παιχνίδι και απειλήθηκε μόνο με κάποια μακρινά σουτ.
Το 0-1 έγινε στο 42’ όταν ο Τσουμάνης εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στην άμυνα των γηπεδούχων και από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βάσιου.
Η Κράψη διπλασίασε τα τέρματα της στο 49’ με τον Νούγια αρχικά να κάνει το σουτ ο Βάσιος να αποκρούει και ο επερχόμενος Χριστακόπουλος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-2.
Στο 55’ ο Καράσας βρήκε με ωραία κάθετη μπαλιά τον Χριστακόπουλο και αυτός με πλασέ έκανε το 0-3.
Το τελικό 0-4 διαμόρφωσε στο διαμόρφωσε στο 81’ ο Νούγιας.
Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Λιόντος-Ευαγγέλου).
Ροδοτόπι: Βάσιος, Γκρέμος, Αβντιλάι (75’ Αργύρης), Πάικας (81’ Λιαμπότης), Γεωλδάσης, Πασχάλης, Κίτσης (62’ Μάντζιος), Μπάφας, Μάντζαρης, Πασχάλης Ε. (81’ Θανάσης), Ταμπούρας (81’ Ζώης)
Κράψη: Σταυρόπουλος, Καράσας, Μαρμούτας, Νάσιος, Μαλλάτος, Ζαμπέτας (46’ Παρτάλης), Τσουμάνης (61’ Σταμούλης), Τσάνης, Χριστακόπουλος (61’ Ριστάνης), Μπούγιας, Γεωργιάδης (42’ Νούγιας).
* * *
Α΄ΟΜΙΛΟΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (5η Αγωνιστική)
Νεοχωρόπουλο – Σταυράκι 3-3
Χουλιαράδες – Νησί 0-0
Ροδοτόπι – Κράψη 0-4
Αγροτ. Αστέρας – Πέραμα 1-1
Ελεούσα - Πίνδος Κόνιτσας 0-1
Ρεπό: Αγία Μαρίνα
H BAΘMOΛOΓIA (σε 5 ματς)
1.Πίνδος Κόνιτσας 13 10-2
2.ΠΑΣ Κράψης* 12 17-1
3.Αετός Νήσου 11 10-2
4.Νεοχωρόπουλο* 7 9-8
5.Προοδ. Περάματος 7 6-7
6.Ροδοτόπι* 6 7-6
7.Αγία Μαρίνα* 6 4-8
8.Σταυράκι* 5 8-8
9.Θύελλα Ελεούσας 1 3-13
10.Χουλιαράδες 1 1-9
11.Αγρ. Αστ. Ά. Καλαμά 1 1-12
*Έχουν ένα ματς λιγότερο
H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(6η - 30, 31/10/2021)
Κράψη – Αγία Μαρίνα, Νεοχωρόπουλο – Θύελλα Ελεούσας, Πέραμα – Χουλιαράδες, Σταυράκι – Ροδοτόπι, Κόνιτσα – Αγρ. Αστ. Α. Καλαμά. Ρεπό: Νησί
* * *
Β' ΟΜΙΛΟΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (5η Αγωνιστική)
Μέτσοβο – Ασβεστοχώρι 4-3
Σερβιανά – Ανατολή (Αναβλ.)
Κοσμηρά – Θύελλα Κατσικάς 2-3
Λογγάδες – Δροσοχώρι 2-1
ΠΑΣ Πηγών Λούρου – Μικρασιάτες 1-0
Ρεπό: Αγρ. Καστρίτσας
H BAΘMOΛOΓIA (σε 5 ματς)
1.Θύελλα Κατσικάς 15 25-4
2.Μέτσοβο 12 16-10
3.Αγρ. Καστρίτσας* 9 14-4
4.Ανατολή** 9 11-4
5.Τιτάν Λογγάδων 9 7-9
6.Κοσμηρά 6 8-9
7.Ασβεστοχώρι 6 7-14
8.ΠΑΣ Πηγών Λούρου* 3 6-10
9.Μικρασιάτες* 3 3-9
10.Θρίαμβος Σερβιανών * 0 1-12
11.Δροσοχώρι 0 2-15
*Έχουν ένα ματς λιγότερο
**Έχουν δύο ματς λιγότερα
H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(6η - 30, 31/10/2021)
Μικρασιάτες – Σερβιανά, Ανατολή – Καστρίτσα, Δροσοχώρι – Μέτσοβο, Θύελλα Κατσικάς – Λογγάδες, ΠΑΣ Πηγών Λούρου – Κοσμηρά. Ρεπό: Ασβεστοχώρι