• Στο παρελθόν ανήκει πλέον για τον ΠΑΣ Γιάννινα ο σαββατιάτικος αγώνας με την ΑΕΚ και η προσοχή όλων έχει στραφεί στην εκτός έδρας αναμέτρηση της ερχόμενης Δευτέρας (06/12, 7:30 μ.μ.) στη Λαμία για την 12η αγωνιστική της Super League.
Στο γιαννιώτικο στρατόπεδο η ήττα από την ΑΕΚ στο 90’ αφήνει μια πικρία καθώς ο ΠΑΣ ήταν άκρως ανταγωνιστικος και έδειξε ότι θα μπορούσε να φύγει από το παιχνίδι τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας. Ήταν η δεύτερη φετινή ήττα στο «Ζωσιμάδες» καθώς είχε προηγηθεί αυτή με τον Ολυμπιακό με το ίδιο σκορ και σχεδόν στο ίδιο λεπτό. Οι νίκες του ΟΦΗ επί του Ιωνικού και του Παναθηναϊκού επί του Παναιτωλικού την Κυριακή έριξαν τους Γιαννιώτες στην έκτη από την τέταρτη θέση που βρίσκονταν μετά το 0-5 επί του Άρη.
Η συνέχεια του πρωταθλήματος βρίσκει τον ΠΑΣ να πηγαίνει στη Λαμία, όπου θα αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα από την οποία στο φιλικό του καλοκαιριού είχε γνωρίσει την ήττα με 2-0.
Διπλή προπόνηση
Μετά το ρεπό της Δευτέρας ο Ηρακλής Μεταξάς με τους ποδοσφαιριστές του ξεκίνησαν χθες την προετοιμασία τους για την αναμέτρηση στη Λαμία με διπλή προπόνηση. Το πρωί οι παίκτες δούλεψαν στο γυμναστήριο με ασκήσεις, ενώ το απόγευμα μετά το αρχικό ζέσταμα το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις με σπριντ και τελειώματα. Στη συνέχεια ο Μεταξάς χώρισε τους ποδοσφαιριστές του σε τρία γκρουπ τα δύο είχαν παιχνίδι 6 εναντίον 6 σε μικρές εστίες και οι υπόλοιποι ασκήσεις με τελειώματα φάσεων.
Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και χθες ο Γκαρντάφσκι, ενώ Πίρσμαν και Περέα για λόγους ξεκούρασης δεν συμμετείχαν στην προπόνηση. Απών ήταν ο Μιλιντσεάνου ο οποίος τραυματίστηκε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και έγινε αλλαγή στο ημίχρονο με τον Λώλη, ωστόσο ο τραυματισμός του Μολδαβού επιθετικού δεν εμπνέει κάποια ιδιαίτερη ανησυχία και αναμένεται να είναι διαθέσιμος κόντρα στη Λαμία. Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα θα συνεχιστεί σήμερα με μεσημεριανή προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ.
Σε απολογία ο ΠΑΣ
Σε απολογία κλήθηκε για την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Η κλήση δεν αφορά τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Ρότα, αλλά κροτίδες και καπνογόνα που άναψαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Ευχαριστίες ΠΑΣ σε Λαμία
Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα με ανακοίνωση της ευχαριστεί τον γιατρό αγώνα της αναμέτρησης Κ17 Λαμία-ΠΑΣ κ. Ρούσκα Γεώργιο και τον υπεύθυνο υποδομών της Λαμίας κ. Παπανικολάου Λάκη για την άμεση και σωτήρια επέμβαση στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Παναγιώτη Καφενζή, ο οποίος συγκρούστηκε με το κεφάλι με αντίπαλο και κατόπιν πέφτοντας στο έδαφος έχασε τις αισθήσεις του.
Δικαστικές περιπέτειες για τον Χριστοβασίλη
Σε δικαστικές διαμάχες που αφορούν τα επαγγελματικά του βρίσκεται αυτό τον καιρό ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης καθώς η Benjamin Moore της Αμερικής έχει διακόψει τη συνεργασία της με την Benjamin Moore Mediterranean συμφερόντων Χριστοβασίλη και οι δυο εταιρείες έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια.
Το ηλεκτρονικό περιοδικό Build Constructive News που εξειδικεύεται στον τομέα των κατασκευών, των υποδομών και των επενδυτικών έργων και συγκεκριμένα ο Γιώργος Λαμπίρης κάνουν εκτενή αναφορά στη δικαστική διαμάχη που έχει ξεκινήσει μεταξύ της αμερικάνικης Benjamin Moore και της BM Mediterranean. H αμερικανική εταιρεία έκανε στις αρχές Σεπτεμβρίου αίτημα όπου ζητάει μεταξύ άλλων την απαγόρευση μεταβίβασης του εργοστασίου της Κομοτηνής σε άλλη εταιρεία, τη συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της BM Mediterranean μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό, τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, αλλά και την απαγόρευση χρήσης των ενδείξεων "ΒΜ" ή Benjamin Moore.
Το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής απορρίφθηκε από το δικαστήριο, ωστόσο η αμερικανική εταιρεία έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα που αφορούν δικαστική αγωγή στα δικαστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και η σχετική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μετά από τέσσερα χρόνια. Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Χριστοβασίλης και η BM Mediterranean από τον περασμένο Μάρτιο έχουν προχωρήσει στην μίσθωση του παραγωγικού εξοπλισμού του εργοστασίου στην Κομοτηνή στη νεοσύστατη Colorstyle, εταιρεία χρωμάτων που διατηρεί ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα μαζί με τον όμιλο FHL Κυριακίδης που δραστηριοποιείται στον χώρο των μαρμάρων.